Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam,

Zmagam się z łysieniem typu androgenowego, kupiłem tabletki follixin (terapia na 5 miesiący) dodatkowo Lekarz przepisał mi loxon 5% który kupiłem i aplikuje na głowę już drugi miesiąc. Włosy po około dwóch tygodniach zaczęły bardziej wypadać, skóra głowy mnie tak jakby swędzi i pojawił się łupież kupiłem szampon na łupież Pirolam. Nie wiem co mam robić odstawić ten minkxidil? Czytałem na różnych forach że ta faza lnienia przeminie i trzeba cierpliwości a włosy odrosna.... Tylko że ja już mam depresję bo włosów coraz mniej, boję się wychodzic z domu Czy lepiej zacząć zażywać finasteryd?

• Members
Napisano

Po żółniersku:

Follixin - śmietnik

Wypadenie włosów we wczesnej fazie używania minoxidilu - norma; później zazwyczaj ustępuje, to tzw linienie

Łupież od używania minoxidilu - częsta przypadłość. Myj łeb szamponem przeciwłupieżowym - jest szansa że z czasem skóra głowy przyzwyczai się do mieszanki; ewentualnie przejdź na piankę lub minox w innym pojeżdzie

Finesteryd - rozważ stosowanie blokera; sam minoxidil długotrwale nie pomoże

• Members
Napisano

Boję się stosować fina z wiadomych przyczyn - obniżenie libido, mam 24 lata i chciałbym mieć dzieci w najbliższej przyszłości.

Jakie blokery polecicie? Czy taki blokery musi przepisać mi lekarz czy można kupić coś ee własnym zakresie?