Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli fundusze, lub ew. wylot do Turcji nie stanowi problemu to Polskę bym odpuścił.

A jak koniecznie w Polsce to tylko Dr. Przybylski z Kalisza, reszta to totalne karakany.

• Members
Napisano

Jasne, że tak @marcinku nie mniej chciałbym zasięgnąć aktualnej opinii ludzi... Aż taki masz z tym problem?

@klakier9999 dzięki za informację o tym Panu nie słyszałem powiem szczerze. Ktoś mi kiedyś polecał klinikę we Wrocławiu nie pamiętam nazwy ale podobno jest jakaś "główna"

• Members
Napisano

W polsce poza wyżej wspomnianym dr Przybylskim nie ma żadnego powtarzam ŻADNEGO specjalisty od ht ww lekarz nie ma jeszcze w tej dziedzinie wielkich osiągnięć (jeszcze się szkoli) ale jest dużo lepszy od wszystkich gwiazdorów z polski razem wziętych, nie wierz w żadne safery, ani inne tego typu cuda, jak nosisz dłuższe włosy po bokach i z tyłu to turcja, jak raczej preferujesz wygolone boki i tył to belgia lub indie, a jak stać to usa

• Members
Napisano

Dzięki za odpowiedź i to merytoryczną. Aż strach bierze, że w Polsce tyle klinik jest reklamowanych jako dobre.

Jeszcze dopytam.. Czemu Turcja odpada przy krótkich włosach z tyłu? Brzydkie blizny zostają?

• Members
Napisano

To jest moje oczywiście zdanie, ale przeglądając wiele zdjęć i porównując, zauważyłem że najlepiej zadbać o donor potrafią Ferudini, Basinga, Poswal(Indie, tutaj się nie dziwie, bo był można powiedzieć prekursorem metody fue). Przy Turkach widać, nawet przy pobieraniu manulanym (Koray) powstają białe punkty i źle rozplanowane pobieranie, niektórzy też narzekali na gęstość.

Powtarzam to moja subiektywna opinia, ktoś inny z forum może napisać ci inną, dlatego ważne jest przeglądanie forum i ogólne poszukiwania w sieci.

Polske odradzam, chyba że nie chce ci się latać, ale to będzie skutkować tylko tym że będziesz wyglądał gorzej niż przed zabiegiem.

No i co bardzo ważne musisz sobie zadać pytanie jakim budżetem dysponujesz.

• Members
Napisano

@jan_kasprzak_1989 dzięki wielkie za zainteresowanie tematem i udzielone informacje - poszerzyły horyzonty.

Widziałem parę tematów o ht Turcja u dr. Marala i ludzie sobie chwalili efekty popierając je zdjęciami.. Cena też wydaje się być przyzwoita.

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Napisałem do Koray Erdoğan'a z prośbą o ocenę stanu oraz ile graftów potrzebuje na linie włosów odpisał,

że potrzebne będzie od 2000 do 2500 graftów co przekłada się na 5.000 - 6.250 Euro oraz wymagany jest minimalny trzydniowy pobyt w Turcji.

Może komuś się przyda takie info.

Napisałem do Marala ale nie mam odzewu:/ a ciekaw jestem ile on sobie policzy .

Jak Wy szacujecie ilość graftów z własnego doświadczenia? Koray trafił w punkt?

No i ktoś się orientuję dlaczego wyznaczył miejsce zarośnięte na HT? A nie same zakola ?

Pozdrawiam.

• Members
Napisano

29 lat.

Szczerze to nie mam zdania.. Napisał że jest to poglądowa linia i na pewno po spotkaniu na żywo by rysował nową.

Generalnie to wybrał zdjęcie zrobione pod kątem z góry więc może perspektywa robi swoje.

Edit. Napisałem raz jeszcze do Marala i odpisał mi po 5minutach oceniając ubytek włosów na 2 lub 3.

Oszacował, że będzie potrzebne od 1500 do 3000 graft'ów.. Będzie mógł powiedzieć na 100% po konsultacji. Nie ważne ile graftow będzie potrzebował w jednym zabiegu da radę bo donor mam gesty.

Cenę 2100euro stała.

Nie ma co ukrywać cena w maral clinic jest dużo bardziej przystępna. Pozostaje czekać na dogodny termin