Members Dante Napisano 26 Listopada 2018 Members Napisano 26 Listopada 2018 Hej wszystkim. Wiem, że juz temat o finasterydzie jest, jednak chciałbym zebrać informację o tym jak zacząć jego stosowanie. 1. W jaki sposób można dostać receptę? Tzn. czy u trichologa czy u dermatologa? Czy taka wizyta może być refundowana przez NFZ? 2. Który finasteryd wybrać? Czy jest refundowany? Słyszałem o możliwości stosowania proscaru i dzielenia go na 4 części. 3. Jaki sposób stosowania? Z tego co czytałem lepiej stosować 0,25mg niż 1mg ze względu na wielkie różnice w efektach, a mniejsze uboki. Stosować codziennie? 4. Czy powinno się zrobić badania przed i w trakcie stosowania? Jeśli tak to jakie? Cytuj
Members user01 Napisano 2 Grudnia 2018 Members Napisano 2 Grudnia 2018 1. W jaki sposób można dostać receptę? Tzn. czy u trichologa czy u dermatologa? Czy taka wizyta może być refundowana przez NFZ? Trycholog to nie lekarz. Recepte dostaniesz tylko od lekarza. Moze byc refundowana jesli dana placowka ma podpisana umowe z NFZ. 2. Który finasteryd wybrać? Czy jest refundowany? Słyszałem o możliwości stosowania proscaru i dzielenia go na 4 części. Finasteryd jest refundowany tylko w dawca 5 mg ze wskazanie na przerost gruczolu krokowego. Ten na lysienie ma dawke 1mg i nie jest refundowany. Ale nie popadajmy w paranoje taki finahit kosztuje z 28zl za 28 tabl. 3. Jaki sposób stosowania? Z tego co czytałem lepiej stosować 0,25mg niż 1mg ze względu na wielkie różnice w efektach, a mniejsze uboki. Stosować codziennie?Na pewno trzeba stosowac codziennie. Rekomendowana dawka to 1mg o nizszych sie nie wypowiadam. 4. Czy powinno się zrobić badania przed i w trakcie stosowania? Jeśli tak to jakie?Nie wiem co te badania moglyby wniesc. Wg mnie nie. Cytuj Aktualna kuracja:Polaris Lab 10Pantostin Minovivax 5%Ketoxin forteNIZORAL 2% KremPURITAN'S PRIDE Włosy, skóra i paznokcie
Members Dante Napisano 3 Grudnia 2018 Autor Members Napisano 3 Grudnia 2018 1. W jaki sposób można dostać receptę? Tzn. czy u trichologa czy u dermatologa? Czy taka wizyta może być refundowana przez NFZ? Trycholog to nie lekarz. Recepte dostaniesz tylko od lekarza. Moze byc refundowana jesli dana placowka ma podpisana umowe z NFZ. 2. Który finasteryd wybrać? Czy jest refundowany? Słyszałem o możliwości stosowania proscaru i dzielenia go na 4 części. Finasteryd jest refundowany tylko w dawca 5 mg ze wskazanie na przerost gruczolu krokowego. Ten na lysienie ma dawke 1mg i nie jest refundowany. Ale nie popadajmy w paranoje taki finahit kosztuje z 28zl za 28 tabl. 3. Jaki sposób stosowania? Z tego co czytałem lepiej stosować 0,25mg niż 1mg ze względu na wielkie różnice w efektach, a mniejsze uboki. Stosować codziennie?Na pewno trzeba stosowac codziennie. Rekomendowana dawka to 1mg o nizszych sie nie wypowiadam. 4. Czy powinno się zrobić badania przed i w trakcie stosowania? Jeśli tak to jakie?Nie wiem co te badania moglyby wniesc. Wg mnie nie. Dzięki za odpowiedź ;] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi