Members eryk Napisano 15 Lipca 2012 Members Napisano 15 Lipca 2012 Można w jakis sposób zagęścić minoxa? Stosuję 5% kirklanda i chciałbym żeby lepiej trzymał się skóry. Stosuje go tylko na zakola i po aplikacji bardzo mało go zastaje na skórze... Cytuj
Members ziom1990 Napisano 15 Lipca 2012 Members Napisano 15 Lipca 2012 dorzuć szczyptę gumy ksanatainowej i wymieszaj mieszadłem. Powinno pomóc Cytuj
Members eryk Napisano 15 Lipca 2012 Autor Members Napisano 15 Lipca 2012 Dzięki za radę. Poczytałem trochę o tym i wszyscy bardzo chwalą jako zagęszczacz wszelkich mazideł/płynów. I do tego tani. Jak paczka dojdzie to powiem jak się sprawdza z minoksem. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 15 Lipca 2012 Members Napisano 15 Lipca 2012 Nie ma sprawy je go używam dość często, do pianek do mycia którymi myję twarz i skalp przed wieczorną aplikacją i bardzo fajnie zagęszcza tworząc coś jakby żel Cytuj
Members artur.artur27 Napisano 18 Lipca 2012 Members Napisano 18 Lipca 2012 lub mozesz dodac hydroxypropycelluloze tez zageszcza dobrze i sieciuje substancje dla lepszego wchlaniania .stezenia sie wachaja od 0.5 do 5 % Cytuj
Members eryk Napisano 26 Lipca 2012 Autor Members Napisano 26 Lipca 2012 Jak wymieszać tą gumę z minoksem. Bo dzisiaj dostałem paczkę i zrobiłem od razu test z wodą, żeby wiedzieć jak się to rozpuszcza. I lipa. Robią się grudki, tak jak przy żelatynie. Co mam robić? Czy minoksa można podgrzewać?Dodam, że nie mam mieszadełka elektrycznego. Cytuj
Members artur.artur27 Napisano 26 Lipca 2012 Members Napisano 26 Lipca 2012 musisz miec mieszadelko tak sie robi dyspersje czy carbopolu czy hydroxypropylceluloze itp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi