Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam to mój pierwszy post na forum.

Mam 29 lat nigdy nie leczyłem łysienia. Myślę że łysieje już 10 lat(nie jest to łysienie agresywne). Choć w ostatnim roku łysienie się nasiliło bardziej swędzi mnie skóra przerzedził się czubek głowy i powiększyły zakola.

Na temat łysienie trochę czytałem wiem że skuteczny jest tylko wewnętrzny bloker i preparaty oparte na minoxidilu.

Zdecydowałem się na kurację:

Duasteryd(Avodart) tutaj mam dylemat co do dawkowania. 0.5mg ale co ile dni? Tu chodzi o to czy jest sens brac codziennie. Jeśli np co 4 dni będzie podobny efekt a skutki uboczne mogą być mniejsze. Wiem że na zagranicznych forach dużo ludzi bierze codziennie. tylko czy to ma uzasadnienie skoro okres działania duasterydu jest dłuższy a podobno dawka 0.5mg= 5mg finasterydu? Troche obawiam się skutków ubocznych ponieważ wiem że DHT ma dużo pozytywnych korzyści dla naszego orgaznizmu. Ja też prowadzę bardzo aktywny ryb życia.

Minoxidil regaine 5% rano i wieczorem. W przyszłości mogę zwiększyć stężenie.

Do tego suplamentacja(która ma mniejsze znaczenie)

Cynk, witaminy omega3 itp.

Myślę także o przeszczepie ale za jakiś 1-2lata głównie chodzi mi o poprawę lini czoła.

• Members
Napisano

Skoro tak cie martwią ewentualne działania uboczne to może pomyśl o RU bądź CB, szczególnie jeśli łysiejesz tylko na przodzie. Na odrost za bardzo nie ma co liczyć, chyba że sięgniesz po mocne środki

• Members
Napisano

Dutasteryd to dość mocny lek o przyzwoitej skuteczności. Zastanów się tylko czy chcesz się bawić w Minoksa - ten lek często powoduje uzależnienie włosów oraz linienie. Ty masz w zasadzie idealne włosy jeszcze, więc raczej powinieneś skupić się tylko na utrzymaniu tego co masz (dutasteryd + CB), ponieważ na 99-99,9 % linii nie poprawisz a możesz pogorszyć uzależniając włosy od Minoksa (tym bardziej jak zamierzasz robić przeszczep poprawiający linię). Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Masz na forum mnóstwo informacji o minoksie - możesz sobie poczytać.

• Members
Napisano

kazdy lek na łysienie powoduje uzaleznienie wlosa, dut sie tu nie rozni niczym od minoxa, minox pomaga w odroscie i stosujac duta utrzyma odrosty jesli będą, a będą większe lub mniejsze,

• Members
Napisano

Po przeanalizowaniu zagranicznych stron zdecydowałem się na Duasteryd. Zwłaszcza ze zdobyciem leku nie miałem żadnych problemów.

Za około tygodniu chce rozpaczać kuracje.

Mam pytanie dla doświadczonych formuowiczów:

1) Dawkowanie dusterydu co proponujecie? Zastanawiam się co 2/3 lub 4 dzień?

2) Mam też Loxon 5% W piance czy odrazu rozpącząć kurację czy poczekać np. miesiąc jak duasteryd się rozkręci?

3) Czy Loxon stosować tylko na czubek głowy?

W miarę możliwości postaram się po kilku miesiącach relacjonować działanie/efekty.

Ciekaw jestem jak wpłynie na mnie mocne obniżenie DHT. Jestem po dietetyce i interesuje się trochę fizjologią organizmu i hormonami.

Wiem że może wzrosnąć trochę poziom estradiolu w naszym organizmie a nawet teoretycznie jakby nie wzrósł. To takie same stężenie estrogenu które nie jest tłumione przez DHT może lekko mieszać w organizmie.

Jeśli np. zaczynam czuć pierwsze objawy ginekomastii odstawiacie lek czy brniecie dalej i zmniejszacie estradiol lekami np nolvadexem?

Trenuję dużo także napewno napiszę czy odczułem jakiekolwiek zmiany.