Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Czesc, stosujecie dermaroller na skore glowy? sa jakies efekty na plus..jesli tak to jak duze igielki stosujecie, co z zaczerwienieniem dlugo sie utrzymuje? i jak czesto mozna rollowac glowe?:) mysle nad tym moze byc dodac przed stosowaniem minoxidilu?

• Members
Napisano

Z tego co się orientuję najlepsze efekty dają igły 1.5 mm raz na 7 do 10 dni. Jeżeli stosuje się np ru, minixidil to należy zrobić 24 h przerwy po zabiegu. Jak używasz olejków naturalnych to można np 5 razy w tyg i 2 dni przerwy.

Lepszy od dermarollera jest dermastamp lub dermapen ponieważ wykonują nakłucia prostopadle do skóry a nie pod kątem dzięki czemu zabieg jest mniej bolesny a mikronakłucia precyzyjniejsze i szybciej się goją. Poza tym jeżeli masz dłuższe włosy dermaroller je zacznie wyrywać. Jedyna jego zaleta to cena. Ale i tak lepsze to niż grzebien do masażu

• Members
Napisano

akurat wlosy mam ppowiedzmy dluzsze wiec chyba u mnie odpada dermaroller a jedynie ten dermastamp, mozna stosowac codziennie? daje jakies rezultaty czy to tylko takie gadanie?

• Members
Napisano

Jak masz możliwość to kup dermapen. Na ebay kupisz za 30 usd. Zaletą jest to że jak robisz raz w tygodniu to nasadki możesz traktować jak jednorazówki( są tanie) i nie musisz ich odkażać co zmniejsza ryzyko infekcji. Uważam, że to nie jest ściema i jest to potwierdzone badaniami klinicznymi, że potrafi nawet o kilka razy zwiększyć efektywność minixidilu. Jest wiele udokumentowanych relacji ludzi, którzy mieli odrosty na zakolach dzięki właśnie kombinacji dermarollera i minoxidilu. Najczęściej w łysiejących miejscach skóra jest grubsza, błyszcząca. Jest to spowodowane fibrozą tkanki w wyniku stanu zapalnego. W tym miejscu ilość kolagenu jest większa tak jak w miejscu gdzie jest blizna po ranie, a jak wiadomo tam gdzie jest blizna tam wlosy nie rosną. Dermaroller rozbija tą grubszą tkankę, zwieksza dopływ krwi i innych substancji i umożliwia włosom przebicie się przez skórę. Najlepsze efekty daje raz w tygodniu 1.5 mm w połączeniu z minoxidilem. (plus ewentualny bloker) Powinno się odczekać 24 h przed użyciem jakiejś wcierki. Godzinę po można nałożyć emu celem przyspieszenia regeneracji i zniwelowania ewentualnej infekcji.

Tu masz przykład

https://www.hairlosstalk.com/interact/t ... er.102123/

-- 31 maja 2019, 16:27 --

Jak będziesz używał dermastampu zwróć uwagę na dezynfekcję. Najlepiej przed i po użyciu wsadzić go do etanolu 70% na 10 min.

Ja się niestety do tego nie stosowałem i nabawiłem się zapalenia mieszków. Jak tylko opanuję zapalenie włączam dermapen.

• Members
Napisano

na poczatku jest troche kropelek krwi minimalnie jak uzywam tego 1,5 mm ale jak naloze minoxa z ru to zmywa sie i jest lekko czerwo potem przechodzi i rano juz nie widac , robie to na wieczór