Members olaf1985 Napisano 21 Stycznia 2022 Members Napisano 21 Stycznia 2022 Cześć, jestem miesiąc po przeszczepie i mam straszne problemy ze skórą głowy. Włosy strasznie się przetłuszczają , skóra się łuszczy i zarówno w strefie biorczej jak i dawczej pojawia się trądzik - pod postacią zapalenia mieszków włosowych ale również pojawiają się podskórne, grube i bolące wybroczyny. Słyszałem od kliniki , że to raczej częste. Jak radzicie sobie z takimi problemami ? Cytuj
Members olaf1985 Napisano 4 Lutego 2022 Autor Members Napisano 4 Lutego 2022 nikt nie miał podobnych problemów ? Na pewno cały czas pojawia się stan zapalny ale dziwią mnie te wielkie połtora centymetrowe zgrubienia pod skórą głowy w strefie biorczej i dawczej. Cytuj
Members kiniaminia Napisano 5 Lutego 2022 Members Napisano 5 Lutego 2022 Wrastające włosy. Czesty problem przy fue i niestety nie do przeskoczenia. Powstające krosty możesz przebijać sterylną igła i ewakuowac zawartość. Do smarowania krem ze sterydem, moze byc hydrocortyzol. Cytuj
Members szejk Napisano 6 Lutego 2022 Members Napisano 6 Lutego 2022 W dniu 4.02.2022 o 13:29, olaf1985 napisał: nikt nie miał podobnych problemów ? Na pewno cały czas pojawia się stan zapalny ale dziwią mnie te wielkie połtora centymetrowe zgrubienia pod skórą głowy w strefie biorczej i dawczej. krosty to normalny objaw ,okładasz ciepłym kompresem ,w moim przypadku znikały po przyłożeniu czymś ciepłym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi