Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć, jestem miesiąc po przeszczepie i mam straszne problemy ze skórą głowy. Włosy strasznie się przetłuszczają , skóra się łuszczy i zarówno w strefie biorczej jak i dawczej pojawia się trądzik - pod postacią zapalenia mieszków włosowych ale również pojawiają się podskórne, grube i  bolące wybroczyny. Słyszałem od kliniki , że to raczej częste.
Jak radzicie sobie z takimi problemami ?

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

nikt nie miał podobnych problemów ? Na pewno cały czas pojawia się stan zapalny ale dziwią mnie te wielkie połtora centymetrowe zgrubienia pod skórą głowy w strefie biorczej i dawczej. 

• Members
Napisano

Wrastające włosy. Czesty problem przy fue i niestety nie do przeskoczenia. Powstające krosty możesz przebijać sterylną igła i ewakuowac zawartość. Do smarowania krem ze sterydem, moze byc hydrocortyzol. 

• Members
Napisano
W dniu 4.02.2022 o 13:29, olaf1985 napisał:

nikt nie miał podobnych problemów ? Na pewno cały czas pojawia się stan zapalny ale dziwią mnie te wielkie połtora centymetrowe zgrubienia pod skórą głowy w strefie biorczej i dawczej. 

krosty to normalny objaw ,okładasz ciepłym kompresem ,w moim przypadku znikały po przyłożeniu czymś ciepłym