Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Jack Strong Hair czy Aestepool?  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jack Strong Hair czy Aestepool?

• Jack Strong Hair
      8
    • Aestepool
      7

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Wybieram się na przeszczep i nie mogę się zdecydować. 

Czy ktoś z was robił przeszczep w ostatnim czasie w którejś z tych 2 klinik? 

Którą byście wybrali i dlaczego?

Edytowane przez qba872
  • Members
Napisano

Myślę że warto żebyś przemyślał jeszcze temat Skymedu. Byłem, skorzystałem i szczerze polecam. Opieka na miejscu świetna, bardzo profesjonalne i rzetelne podejście do ludzi, efekty jak widać po mnie też są super. Wiadomo że klinik jest cała masa ale mój wybór uważam za naprawdę trafiony i piszę to bardzo szczerze.  

• Members
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, qba872 napisał:

Czy ktoś z was robił ostatnio zabieg w Jack Strong Hair?

w JSH potrafią przeszczepić maksymalną ilość graftów ostatnio nawet 7000  ,u mnie pojutrze mija 6 miesiąc ,ja bym polecił ale nie mam porównania z innymi klinikami.Patrząc jednak na efekty u innych,kąty sadzenia graftów ,jak i transport wraz hotelem to chyba mają najlepszy stosunek ceny do jakości

Edytowane przez szejk
  • Members
Napisano
Godzinę temu, szejk napisał:

w JSH potrafią przeszczepić maksymalną ilość graftów ostatnio nawet 7000  ,u mnie pojutrze mija 6 miesiąc ,ja bym polecił ale nie mam porównania z innymi klinikami.Patrząc jednak na efekty u innych,kąty sadzenia graftów ,jak i transport wraz hotelem to chyba mają najlepszy stosunek ceny do jakości

Ile graftów Tobie przeszczepili? Masz tutaj jakiś wątek z relacją? 

• Members
Napisano
46 minut temu, takijeden napisał:

Mógłbyś pokazać jakieś aktualne zdjęcia, jak to wygląda po pół roku?

Będę robił we wtorek dla JSH to pośle ,może napiszę jakąś opinie 

• Members
Napisano

Ja robiłem na początku stycznia ,jeśli chodzi o organizacje i przebieg zabiegu to wszystko Ok ,pierwsze efekty powinny być po 3-4 miesiącach wiec po tym czasie powiem coś więcej. 

• Members
Napisano

Poziom porównywalny ale z tych dwóch bardziej bym sie skupił na aestepool. W mojej ocenie tak duże zabiegi jak 6500-7000 graftów to skrajna nieodpowiedzialność nawet jeżeli pacjent ma dużą strefę dawczą (poparłem to nie raz argumentami i artykułami na tym forum). Weź jeszcze pod uwagę flymedice i skymed. 

• Members
Napisano
2 godziny temu, darek90 napisał:

Poziom porównywalny ale z tych dwóch bardziej bym sie skupił na aestepool. W mojej ocenie tak duże zabiegi jak 6500-7000 graftów to skrajna nieodpowiedzialność nawet jeżeli pacjent ma dużą strefę dawczą (poparłem to nie raz argumentami i artykułami na tym forum). Weź jeszcze pod uwagę flymedice i skymed. 

6000-7000 to rzeczywiście dużo i bym miał wątpliwości, ale 5000, 5500, może maksymalnie 6000 to byłbym jeszcze w stanie zaryzykować gdyby udało się pokryć cały obszar. To jest główny argument jeśli chodzi o Jack Strong Hair. 

• Members
Napisano
17 godzin temu, darek90 napisał:

Mówiąc o ryzyku dot.  zabiegu powyżej 6 tys graftów masz na myśli zbyt dużą ingerencje w donor czy przeżywalność mieszków w warunkach pozaustrojowych?

• Members
Napisano (edytowane)
20 godzin temu, takijeden napisał:

Czy w JSH przeprowadzają również ostrzykiwanie osoczem bogatopłytkowym podczas zabiegu?

Zgadza sie. Jest robione u nich ostrzykiwanie osoczem.

Ja mialem 14 stycznia 5600 graftow w JSH i jestem mega zadowolony. Caly czas jestem w kontakcie z gosciem ktory robil w Clinicanie tego smaego dnia i zdecydowanie lepiej wyglada to u mnie od samego poczatku do teraz niz to co zrobila Clinicana.

Edytowane przez torcik
  • Members
Napisano
4 godziny temu, szejk napisał:

Mówiąc o ryzyku dot.  zabiegu powyżej 6 tys graftów masz na myśli zbyt dużą ingerencje w donor czy przeżywalność mieszków w warunkach pozaustrojowych?

W zasadzie jedno i drugie. Mieszki pozaustrojowo mogą być tylko określony czas nawet w warunkach hibernacji. W mojej ocenie zabieg nawet 5500 graftów wiąże się z ryzykiem. Wtedy też w ramach pozyskania dużej ilości niektóre kliniki pobierają ze strefy gdzie istnieje ryzyko że grafty i tak wypadną. Krótko pisząc co z tego że będą przeszczepione jak i tak potem mogą wypaść. Istnieje też duże ryzyko stanu zapalnego albo że mieszki włosowe będą pobrane zbyt gęsto. Jest szereg artykułów na ten temat w internecie ( głównie angielskojęzyczne). Często nie ma sensu ryzykować i lepiej zafundować sobie poprostu dwie mniejsze sesje.

• Members
Napisano (edytowane)

U mnie bylo brane 5600 i robily to wiekszosc czasu 3 osoby, aby momentami robily to 2 osoby wiec zapewne po to, zeby zrobic to w jak najkrotszym czasie.

Edytowane przez torcik