Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Co do topical fina

13 godzin temu, igor36 napisał:

hej,

to są moje wyniki po ok 2 miesiacach na clomidzie:

Testosteron (O41) ­1571,00 ng/dl 240,24 — 870,68
Estradiol (E2) 32,22 pg/ml < 40,00

Niestety libido nie poprawiło się.

Ale czuję się lepiej, mam więcej energii. 

A SHBG nie polecial przypadkiem do góry?

• Members
Napisano
15 godzin temu, novyon napisał:

Piotr, czy Twój schemat jest uniwersalny? Niby walczyłem z tym łysieniem w kratkę, ale ciągle szukałem grala, bo nie chciałem się pchać w minoxa, finasteryd doustny, dutasterydy, ru, itp. Ciągle się przedzedza, ale szukam właśnie takich postów jak ten, które dają nadzieję, że można to zatrzymać i odwrócić nawet z całkiem dobrym rezultatem. Zamówiłem suple, które tutaj podałeś, bo mam na pewno problem z testo - kilka lat temu miałem 3,66 - dzisiaj pewnie jeszcze gorzej. Michę trzymam zdrowo tak jak napisałeś od tygodnia, do tego chce mikroigłowanie dorzucić 1x tydzień 1,5mm, używam szamponu z Pirokton olaminy  - nie wiem czy jest w nim 1%. W czym dobrze rozpuścić fina - bo mam jeszcze dwa opakowania i w jakim stężeniu (ile tabletek na ile ml) - tak, żeby nie było zjazdu za dużego dht w organizmie, ale żeby pomogło. Mogę coś jeszcze zrobić? Ew. jak zrobić samemu szampon z keto 2%?

Duta i fina najlepiej mieszac z minoxem. Jest masa badać w których potwierdzono ze ten uklad daje formułę 1+1=3. Wrzucilem na ogólne form schematy odnośnie stezenia fina i jega absorbcji systemowej. Ja sie trzymam zasady ze laczna aplikacja nigdy nie moze przekroczyc 1 mg  na dobe ale dla kogos moze to byc 0.5 mg to trzeba wyczuc samemu. Czemu chcesz robic szampon z keto nie lepiej kupic ten polski produkt? jest o wiele lepszy niz oryginal.

• Members
Napisano
2 godziny temu, piotr1281 napisał:

Co do topical fina

A SHBG nie polecial przypadkiem do góry?

nie sprawdzałem. Lekarz kazał sprawdzić tylko testosteron i estriadol. 

• Members
Napisano
5 godzin temu, piotr1281 napisał:

Duta i fina najlepiej mieszac z minoxem. Jest masa badać w których potwierdzono ze ten uklad daje formułę 1+1=3. Wrzucilem na ogólne form schematy odnośnie stezenia fina i jega absorbcji systemowej. Ja sie trzymam zasady ze laczna aplikacja nigdy nie moze przekroczyc 1 mg  na dobe ale dla kogos moze to byc 0.5 mg to trzeba wyczuc samemu. Czemu chcesz robic szampon z keto nie lepiej kupic ten polski produkt? jest o wiele lepszy niz oryginal.

O jakim produkcie polskim mówisz? Zwykły nizoral czy ten zoxin med? Czy jakiś inny?

• Members
Napisano
7 godzin temu, igor36 napisał:

nie sprawdzałem. Lekarz kazał sprawdzić tylko testosteron i estriadol. 

Skoro SHBG nie moze przyczepic sie do DHT który caly czas blokujesz a pompujesz testosteron i blokujesz estrogen to moim zdaniem moglo wystrzelic do góry. Jeśli to prawda to moze byc to powód niskiego libido.

• Members
Napisano
28 minut temu, piotr1281 napisał:

Skoro SHBG nie moze przyczepic sie do DHT który caly czas blokujesz a pompujesz testosteron i blokujesz estrogen to moim zdaniem moglo wystrzelic do góry. Jeśli to prawda to moze byc to powód niskiego libido.

W sensie podwyższone SHBG mogłoby być odpowiedzialne za brak libido ? Czy ta wysoka prolaktyna, zastanawiam się czy zaczynać coś brać na jej zbicie. 

• Members
Napisano
16 godzin temu, igor36 napisał:

To były wyniki przed rozpoczęciem leczenia SHBG 26,70 nmol/l 18,30-54,10
I wtedy też brak libido występował. 

Ja tak gdybam ale bym to sprawdzil. Wysoki testosteron mogl pociagnac za sobą SHBG. Normalnie w takiej sytuacji idzie dht do góry  i raczej shbg by nie polecial ale skoro jest blokowany to globulina  mogla podczepic sie pod tescia. Jezeli tak jest to libido bedzie zawsze niskie.

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano
W dniu 8.06.2022 o 18:49, piotr1281 napisał:

Byłem u lekarza, przepisał mi Dostinex na zbicie prolaktyny. Po moim zaskoczeniu po kilku dniach erekcja wróciła. Codziennie teraz budzę się z poranną erekcją , która trwa dosyć długo. Niestety nie idzie to w parze z libido. Erekcja jest , libida nadal brak.