Members Partick92 Napisano 8 Grudnia 2012 Members Napisano 8 Grudnia 2012 Witam Panowie jakiś czas temu pytałem o dodanie flutamidu do minoxidilu i ostatecznie z tego zrezygnowałem.Zakupiłem u Irka minoxidil 15% który zatrzymał łysienie i powoli kiełkują włoski:)ale nie w tym rzecz.Otóż chce zrobić własny minoxidil 15% a jak opiszę poniżej:Chcę kupić Kirkland 5% i dodać to tego 3 gramy kwasu azelainowego i 5 gram minoxidilu co da mi około 15% minoxidilu i 5% kwasu azelainowego.Co Panowie myślicie o takiej mieszance? Cytuj
Members elmo Napisano 8 Grudnia 2012 Members Napisano 8 Grudnia 2012 a co to za problem zmieszać etanol z glikolem propylenowym oraz wodą destylowaną? masz tu napisane w czym jest rozpuszczony minox w różnych preparatachviewtopic.php?f=22&t=63&p=2624#p2624 nie wiem tylko, czy uda się w tym rozpuścić 15% minoxa i 5% AC, tzn. czy nie będzie się osad wytrącał, dualgen, np. zamiast GP zawiera glicerynę. Cytuj
Members eryk Napisano 8 Grudnia 2012 Members Napisano 8 Grudnia 2012 a skąd wziąć minoxa w proszku? Cytuj
Gość Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 a skąd wziąć minoxa w proszku? Loniten Są też fabryki farmaceutyczne w Chinach, które sprzedają czysty minoxidil, podobnie jak czysty spironolakton, itp., ale wówczas trzeba wziąć większą ilość, żeby to się wogóle opłacało. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 9 Grudnia 2012 Members Napisano 9 Grudnia 2012 na ebayu można również dostać Cytuj
Members Partick92 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Members Napisano 9 Grudnia 2012 Właśnie chcę zamówić z ebaya jakieś 25gram i do tego 10gram kwasu azelainowego z allegro aby zobaczyć czy w ogóle będzie coś z tego a znacie może skład Dualgen 15% lub xandrox 15%?Lion co myślisz o tego typu próbach zaoszczędzenia? Cytuj
Members Partick92 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Members Napisano 9 Grudnia 2012 I jeszcze jedno pytanie do Eryka.Eryku jak działa na Ciebie minoxidil 15% bo z tego co pamiętam ty też się przerzuciłeś na niego? Cytuj
Members romek1 Napisano 9 Grudnia 2012 Members Napisano 9 Grudnia 2012 A co myslicie o dodaniu Ahk-cu do minoxa? Cytuj
Members eryk Napisano 11 Grudnia 2012 Members Napisano 11 Grudnia 2012 I jeszcze jedno pytanie do Eryka.Eryku jak działa na Ciebie minoxidil 15% bo z tego co pamiętam ty też się przerzuciłeś na niego? Stosuje go dość nieregularnie i tylko raz dziennie, więc nie jestem obiektywny. Myślę, że jakbym stosował go dzień w dzień i do tego jeszcze dorzucił jako drugą aplikację 5% minoksa to by było super.Wcześniej stosowałem 5% dwa razy dziennie bardzo skrupulatnie. Przez kilka miesięcy opuściłem może z 10 aplikacji. Efekty były zadawalające, poza zniszczeniem sobie linii, ale to mój błąd, bo bagatelizowałem ostrzeżenia innych. Cytuj
Members Partick92 Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Members Napisano 11 Grudnia 2012 Czyli Eryku jeśli obecnie jestem na NW2 to po dodaniu do kuracji minoxidilu 15% może się pogorszyć? Cytuj
Members Partick92 Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Members Napisano 11 Grudnia 2012 Tutaj mam przykład kolegi ze starego forum który stosował minoxidil 15% i w jego przypadku bardzo pomógł.http://lysienie.info/forum/viewtopic.ph ... wygra%B3em Cytuj
Members eryk Napisano 11 Grudnia 2012 Members Napisano 11 Grudnia 2012 Ten przykład jest lekko kontrowersyjny, bo kontakt z gosciem sie urwał. Stan może się pogorszyć, dlatego minoksa stosuje się na miejsca znacząco przerzedzone. Tam gdzie masz sytuacje w miare ok radzę się wstrzymać. Oczywiście nie musi tak być. Może w Twoim przypadku bedzie odwrotnie, czyli afro Cytuj
Members robson15 Napisano 26 Maja 2014 Members Napisano 26 Maja 2014 Może ktoś wie ile trzeba tabletek Minoxa wrzucić do KB Solution by otrzymać Minoxa 15 %? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 4 Czerwca 2014 Members Napisano 4 Czerwca 2014 niestety ale nie otrzymasz w domowych warunkach minoksa 15%. Zwłaszcza z tabletek, w których jest ponad 50% wypełniaczy. Z własnych doświadczeń z czystym minoksem mogę powiedzieć że ponad 7% jest praktycznie niemożliwe do otrzymania bez odpowiednich kwasów, któe są ciężko dostępne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi