Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam Panowie jakiś czas temu pytałem o dodanie flutamidu do minoxidilu i ostatecznie z tego zrezygnowałem.Zakupiłem u Irka minoxidil 15% który zatrzymał łysienie i powoli kiełkują włoski:)ale nie w tym rzecz.Otóż chce zrobić własny minoxidil 15% a jak opiszę poniżej:

Chcę kupić Kirkland 5% i dodać to tego 3 gramy kwasu azelainowego i 5 gram minoxidilu co da mi około 15% minoxidilu i 5% kwasu azelainowego.Co Panowie myślicie o takiej mieszance?

• Members
Napisano

a co to za problem zmieszać etanol z glikolem propylenowym oraz wodą destylowaną?

masz tu napisane w czym jest rozpuszczony minox w różnych preparatach

viewtopic.php?f=22&t=63&p=2624#p2624

nie wiem tylko, czy uda się w tym rozpuścić 15% minoxa i 5% AC, tzn. czy nie będzie się osad wytrącał, dualgen, np. zamiast GP zawiera glicerynę.

Napisano
a skąd wziąć minoxa w proszku?

Loniten

Są też fabryki farmaceutyczne w Chinach, które sprzedają czysty minoxidil, podobnie jak czysty spironolakton, itp., ale wówczas trzeba wziąć większą ilość, żeby to się wogóle opłacało.

• Members
Napisano

Właśnie chcę zamówić z ebaya jakieś 25gram i do tego 10gram kwasu azelainowego z allegro aby zobaczyć czy w ogóle będzie coś z tego a znacie może skład Dualgen 15% lub xandrox 15%?Lion co myślisz o tego typu próbach zaoszczędzenia?

• Members
Napisano
I jeszcze jedno pytanie do Eryka.Eryku jak działa na Ciebie minoxidil 15% bo z tego co pamiętam ty też się przerzuciłeś na niego?

Stosuje go dość nieregularnie i tylko raz dziennie, więc nie jestem obiektywny. Myślę, że jakbym stosował go dzień w dzień i do tego jeszcze dorzucił jako drugą aplikację 5% minoksa to by było super.

Wcześniej stosowałem 5% dwa razy dziennie bardzo skrupulatnie. Przez kilka miesięcy opuściłem może z 10 aplikacji. Efekty były zadawalające, poza zniszczeniem sobie linii, ale to mój błąd, bo bagatelizowałem ostrzeżenia innych.

• Members
Napisano

Ten przykład jest lekko kontrowersyjny, bo kontakt z gosciem sie urwał.

Stan może się pogorszyć, dlatego minoksa stosuje się na miejsca znacząco przerzedzone. Tam gdzie masz sytuacje w miare ok radzę się wstrzymać. Oczywiście nie musi tak być. Może w Twoim przypadku bedzie odwrotnie, czyli afro

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • Members
Napisano

niestety ale nie otrzymasz w domowych warunkach minoksa 15%. Zwłaszcza z tabletek, w których jest ponad 50% wypełniaczy. Z własnych doświadczeń z czystym minoksem mogę powiedzieć że ponad 7% jest praktycznie niemożliwe do otrzymania bez odpowiednich kwasów, któe są ciężko dostępne