Members tommek86 Napisano 5 Czerwca 2022 Members Napisano 5 Czerwca 2022 Witam, na wstępie mam 31 lat. Problem łysienia zaczął się właściwie od jednego jednego zakola kilka lat temu. Obecnie oba zakola się przerzedzają , linia czołowa oraz delikatnie gniazdo. Dodatkowym problemem są stany zapalne skóry głowy. Zasadniczo do dzisiaj nie znam przyczyny ich powstawania. Obecnie kończę 6 - miesięczną kurację Axotretem ( izotretynoiną ). Niewątpliwie stan włosów pogorszył się w trakcie kuracji, Dodatkowo przyjmuję finasteryd, botynę, cynk. Co mogę zrobić w obecnej sytuacji? Cytuj
Members piotr1281 Napisano 6 Czerwca 2022 Members Napisano 6 Czerwca 2022 Kto i dlaczego zapisał Ci tą trucizne - Axotret ? Cytuj
Members tommek86 Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Members Napisano 6 Czerwca 2022 Dermatolog, z uwagi na zmiany występujące na twarzy i głowie. Z tyłu głowy miałem takie ropne guzy, na górze zmiany coś jak trądzik Cytuj
Members kiniaminia Napisano 6 Czerwca 2022 Members Napisano 6 Czerwca 2022 14 godzin temu, tommek86 napisał: Witam, na wstępie mam 31 lat. Problem łysienia zaczął się właściwie od jednego jednego zakola kilka lat temu. Obecnie oba zakola się przerzedzają , linia czołowa oraz delikatnie gniazdo. Dodatkowym problemem są stany zapalne skóry głowy. Zasadniczo do dzisiaj nie znam przyczyny ich powstawania. Obecnie kończę 6 - miesięczną kurację Axotretem ( izotretynoiną ). Niewątpliwie stan włosów pogorszył się w trakcie kuracji, Dodatkowo przyjmuję finasteryd, botynę, cynk. Co mogę zrobić w obecnej sytuacji? U niektórych pacjentów właśnie kuracja retynoidami powoduje wypadanie włosów Cytuj
Members tommek86 Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Members Napisano 6 Czerwca 2022 Co mogę zrobić w obecnej sytuacji? Generalnie lekarz nie przestrzegał przed taka sytuacją, natomiast na forach były różne przypadki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi