Members lukasz900900900@op.pl Napisano 14 Sierpnia 2024 Members Napisano 14 Sierpnia 2024 W dniu 6.08.2024 o 19:10, nemo napisał: Witam wszystkich Zdecydowałem się na kolejny zabieg tym razem w obrębie korony w tej samej klinice ponieważ jak już wzmiankowałem byłem i jestem zadowolony z efektu. Zabieg odbył się 10 lipca 2024. Zważywszy na to że moje włosy są cienkie i nie było ich specjalnie dużo do pobrania ( jednak dobrze zachowany donor to podstawa ) nie spodziewam się spektakularnych efektów liczę natomiast na sporą poprawę. Cały wyjazd był o tyle łatwy że nie był moim pierwszym więc podszedłem do tego na spokojnie. Przylot, odbiór z lotniska, zakwaterowanie w hotelu – wszystko odbyło się standardowo jak poprzednim razem. Zmieniło się tylko to że teraz klinika jest w nowym miejscu w tym samym budynku co hotel niedaleko stacji metra. Jedno i drugie jest znaczącym plusem szczególnie klinika w połączeniu z hotelem ponieważ zawsze możesz udać się do kogoś z personelu i jesteś pod stałą opieką. Dzień zabiegu również nie różnił się znacząco od poprzedniego razu. Ciepłe przyjęcie, konsultacja , badania krwi, podawanie znieczulenia, zabieg, lunch, prp, wydanie leków i omówienie ich podawania. Kolejnego dnia odwieziono mnie na lotnisko. Tym razem skorzysłem z lotów z Krakowa które polecam ponieważ bilety można wyrwać taniej niż z Warszawy. Ile grafów na czubek głowy poszło ? Cytuj
Members Rafal77 Napisano 20 Września 2024 Members Napisano 20 Września 2024 Czekamy na kolejne aktualizacje. Cytuj
Members nemo Napisano 19 Października 2024 Autor Members Napisano 19 Października 2024 Witam Na czubek poszło 2200 graftów. Tak to wygląda na ten moment przy trochę dłuższych włosach. Myślę że jednak efekt będziemy mogli jednoznacznie ocenić po 12 miesiącach. Wiadomo że na koronie cały proces odrostu trwa dłużej. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 19 Października 2024 Members Napisano 19 Października 2024 Przypomnij mi ile jesteś po zabiegu? Cytuj
Members Rafal77 Napisano 19 Października 2024 Members Napisano 19 Października 2024 Ehhh na górze mam date i pytam 😕 Mam podobną sytuację na czubku glowy choc wydaje mi sie, że mniejszy problem niż u Ciebie. "Lądowisko" ma średnicę 9cm w Aestepool zaproponowano mi ok 2000tys graftów. Mierzyłeś swoje lądowisko?:-) Cytuj
Members harrybobo Napisano 19 Października 2024 Members Napisano 19 Października 2024 Godzinę temu, Rafal77 napisał: "Lądowisko" ma średnicę 9cm w Aestepool zaproponowano mi ok 2000tys graftów. 2k to minimum Zależy od tego ile średnio masz włosów z grafta, grubości i innych czynników Ja bym celował w 2,5k -> 3k PS Moje lądowisko (chociaż w dużo lepszym stanie, bardzo wielka miniaturyzacja i bardziej na czubku niz za gniazdem) to elipsa o powierzchni około 70 cm^2. Poszło 2,1k graftów ... i też mało wg mnie Cytuj
Members nemo Napisano 21 Października 2024 Autor Members Napisano 21 Października 2024 W dniu 19.10.2024 o 19:38, Rafal77 napisał: Ehhh na górze mam date i pytam 😕 Mam podobną sytuację na czubku glowy choc wydaje mi sie, że mniejszy problem niż u Ciebie. "Lądowisko" ma średnicę 9cm w Aestepool zaproponowano mi ok 2000tys graftów. Mierzyłeś swoje lądowisko?:-) Nie mierzyłem swojego" lądowiska" ale nie jest to mały obszar. Dodatkowo istniało ograniczenie w zakresie pobrania większej ilości graftów ponieważ jak wiesz jestem już po jednym zabiegu w tej klinice. Donor po drugim zabiegu jest już wykorzystany na maksa. Korona nie była pokryta z bardzo dużą gęstością ale spodziewam się umiarkowanie dobrego efektu. Miałem informacje jak to może potem wyglądać, jakiego procentu odrostu się spodziewać itd. Pożyjemy ... Zobaczymy 1 Cytuj
Members nemo Napisano 7 Stycznia Autor Members Napisano 7 Stycznia 6 miesięcy po zabiegu. Powoli pojawia się coraz więcej fakt faktem cienkich włosów. Cierpliwie czekam. 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 7 Stycznia Members Napisano 7 Stycznia Jeśli chodzi o koronę to 6msc to dopiero statt. Odrost za kolejne 6-msx. Rób masaże skóry glowy. Z blizną po HT metodą strip będziesz coś robił? Pokaż jeszcze donor? Cytuj
Members nemo Napisano 8 Stycznia Autor Members Napisano 8 Stycznia W dniu 7.01.2025 o 19:00, Rafal77 napisał: Jeśli chodzi o koronę to 6msc to dopiero statt. Odrost za kolejne 6-msx. Rób masaże skóry glowy. Z blizną po HT metodą strip będziesz coś robił? Pokaż jeszcze donor? Bliznę narazie zostawiam ponieważ przy włosach z odpowiednią długością jest praktycznie niewidoczna. Na dniach wrzucę zdjęcia donoru. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 8 Stycznia Members Napisano 8 Stycznia Ok. Rozumiem a jak dawno miales robiony zabieg metodą strip i gdzie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi