Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam,

W niedalekiej przyszłości planuję przeszczep, jednak do tego czasu chciałbym ustabilizować lekami.

Po 2 latach z Minoxem (wtedy nie mogłem zacząć od duta) i 9 miesięcy z dutem bardzo dużo się zmieniło na plus - włosy się ładnie zagęściły - jednak nie daje mi spokoju jedna kwestia...

Problem: Od kilku miesięcy włosy na koronie nie rosną, nie wypadają (to akurat na plus :) ), są cały czas tej samej długości. 

To właśnie te włosy na koronie które odzyskałem przez duta zagęściły się i są od tego czasu cały czas tej samej długości.

Wiem, powinienem się cieszyć że nie jest gorzej tylko chodzi mi o jedną istotną kwestę - jeżeli zgolę włosy przed przeszczepem to obawiam się że te na koronie nie wyrosną skoro teraz są w trybie czuwania:)

Co o tym myślicie? Dut nie daje rady z moim DHT? Może widzicie coś w mojej walce co źle wpływa na taką sytuację?

33 lata.

Łysienie tak naprawdę od kiedy pamiętam.

Końcem 2020 roku ruszyłem z leczeniem.

Leki:

- od 10.2020 - Minoxidil 5mg dustnie (1x1) - wtedy jeszcze nie mogłem zacząć od blokera…

- od 1.2021 - Alopexy (około 10 psiknięć na wieczór)

- od 6.2022 - Adadut (dut 0,5mg - 1x1)

- od 1.2023 - 2x lumigan dodaje do 1 butelki Alopexy

Suplementy:

- Witamina C 1000

- Witamina D3 4000 +K2

- Biotyna 5 mg

Szampony:

-Na codzień szampon: Hairgen (jak się skończy to wracam do najprostszego szamponu bo to nie ma sensu)

-Raz w tygodniu: Dercos peelingujący + belosalic (profilaktycznie bo miałem łojotokowe zapalenie skóry)

-Raz w tygodniu: Nizoral leczniczy (stosuję dopiero od 1.2023, nie mam problemu z łupieżem)

Kosmetyki:

-lakier do włosów

-mikrowłókna

Wykonane badania przed leczeniem:

CRP, Żelazo, Witamina D3, Ferrytyna, Cholesterol, OB, Morfologia, Cynk, Anty TPO, TSH, FT3, FT4, Progesteron, Prolaktyna, Testosteron wolny, DHEA-SO4, Kortyzol, Androstendion, PSA całkowity.

Wszystko ok poza:

- Witamina D3 - niedobór - suplementacja

- Żelazo i Ferrytyna - bardzo niskie wyniki - suplementacja 2x1 Szelazo+SR jednak od stycznia po konsultacji z lekarzem wstrzymałem suplementacje i mam zmienić dietę. Po 3 miesiącach kontrola jeżeli się nie poprawi to szukać przyczyny. Słusznie lekarz stwierdził że mogę dalej suplementować jednak nie w tym rzecz...

spacer.png

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Witam,

Z uwagi na brak zainteresowania :) czy myślicie że mezoterapia osoczem lub nakłuwanie dermapenem mogłoby ruszyć włosy do działania?