Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Mam 21 lat i ostatnio zauważyłem u siebie jakby oznaki łysienia (gniazdko).

Dziewczyna cyknęła mi fotę, więc wrzucam ją tutaj:

CAM00039.thumb.jpg.da306c01d1a6ce7d1cfa13ba5957fb7e.jpg

Co o tym sądzicie? Zacząć stosować jakieś srodki? Może lepiej teraz niż za późno..

Kiedyś trochę zmagałem się z łupieżem. Nizoral zawsze dawał radę - już po pierwszym zastosowaniu.

• Members
Napisano

naprawdę ciężko jest stwierdzić w Twoim przypadku, ale wydaje mi się że może mieć to związek z łysieniem, taka całkowicie początkowa faza utraty włosów na czubku.

Problem w tym że ciężko cokolwiek doradzać przy tak dobrym stanie ogólnym włosów żeby np. nie pogorszyć reszty

• Members
Napisano

Minoxem chyba nie ma co atakowac, fin raczej tez. Witaminki i mieć nadzieje że nie trafilo ci się genetycznie. Jaki stan wlosów i facetów od strony matki i ojca?

• Members
Napisano

Przejąłem się głównie dlatego, że ojciec szybko wyłysiał (jakieś 27 - 30)

Od strony matki - włochaci do późnej starości.

50/50

• Members
Napisano

główny gen ponoć pochodzi od dziadka ze strony matki wiec tym się można pocieszać. 27-30 lat to wcale nie jest wczesny wiek, na forum są osoby które zaczynały łysieć w wieku nawet 17lat

Co do kuracji to pewnie większość będzie Ci doradzać finasteryd lub RU58841