Members Nowy12 Napisano 19 Kwietnia 2013 Members Napisano 19 Kwietnia 2013 WitamOd jakiegoś czasu dokucza mi dziwna dolegliwość, może to normalne choć sam nie wiem. Zaraz po umyciu moje włosy są suche i sianowate w dotyku, na drugi dzień natomiast są już przetłuszczone, lecz tylko w paru miejscach nie na obszarze całej głowy, zwykle na czubku i przodzie są przetłuszczone, a skronie i tył dalej są suche. Cz to jakiś problem skóry głowy? Co polecacie na odżywienie włosów ? Cytuj
Members Johnyy Napisano 27 Maja 2013 Members Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) W przypadku łysienia androgennego normalną sprawą jest nadmierne przetłuszczanie się skóry głowy. Na domiar tego, przetłuszczają się te części głowy które są objęte łysieniem. Może u Ciebie jest podobnie ? Łysiejesz na czubku i przodzie ?Proponowałbym zadbać o kondycje skóry głowy - SabaGel lub Emu Oil i myć głowę codziennie. Edytowane 27 Maja 2013 przez Gość Cytuj Aktualna kuracja: zew:RU58841+ Loxon 5%, Polaris 11, Zoxin wew: Biotyna, Witamina D + B12
Members ziom1990 Napisano 27 Maja 2013 Members Napisano 27 Maja 2013 Nie stosuj SABA i EMU jednocześnie bo absorpcja systemowa będzie ogromna -> skutki uboczne. Ale za to stosowanie rotacyjne może przynieść fajne rezultaty zwłaszcza z produkcją sebum (tretinoina) Cytuj
Members Nowy12 Napisano 28 Maja 2013 Autor Members Napisano 28 Maja 2013 Ok, dzięki za porady. Włosy tracę na zakolach oraz linię z przodu, na czubku trudno stwierdzić bo mam dłuższe włosy. Cytuj
Members Tomek56 Napisano 2 Czerwca 2013 Members Napisano 2 Czerwca 2013 W przypadku łysienia androgennego normalną sprawą jest nadmierne przetłuszczanie się skóry głowy. Na domiar tego, przetłuszczają się te części głowy które są objęte łysieniem. Może u Ciebie jest podobnie ? Łysiejesz na czubku i przodzie ?Proponowałbym zadbać o kondycje skóry głowy - SabaGel lub Emu Oil i myć głowę codziennie. A możesz coś powiedzieć o preparatach Vichy? Widziałem coś w aptece. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi