Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Ile trwa powrót do normalnego funkcjonowania po takim zabiegu? Chodzi o czas, kiedy można normalnie wrócić do pracy.

I jak przechodziliście ten okres? JEst to bolesne?

• Members
Napisano

Powrót do normalności jest dość długi od 3 miesięcy w górę, w zależności od metody FUT czy FUE, jak również jak szybko zniknie zaczerwienienie i zacznie się odrost. Musisz mieć minimum 2 tyg wolnego, czym więcej tym lepiej. Bolesne są tylko iniekcję w głowę, a po FUT niekomfortowe naciągnięcie skóry głowy. Zależy tu również czy masz zamiar zrobić np zagęszczanie korony czy wypełnienie 1/3 łysego przodu. Ja pierwsze 2 stripy to nosiłem czapkę przez 3 miesiące.

• Members
Napisano

Ale pomijając sprawy wizualne, czy po przeszczepie można wykonywać codzienne obowiązki czyli np. praca biurowa, robienie zakupów itp. bo to chyba w tym nic nie przeszkadza.

• Members
Napisano

pierwsze dni (7) po HT najlepiej tylko odpoczywać i pielęgnować grafty. 3-4 dzieć może być również opuchlizna. po FUT nie można dzwigać przez pierwsze 3 miesiące. Do pracy spokojnie można wrócić po 2 tyg, czy to FUT czy FUE. Nie wiem czy najlepszym pomysłem jest chodzić na zakupy od razu po HT. Moim zdaniem 10 dni od HT najlepiej skupić się na odpoczynku i włosach.

• Members
Napisano

Miałem FUE 3700gr w czwartek 02/05/2013 w Turcji w niedzielę wieczorem byłem w Polsce (w sobotę i niedzielę miałem lekką opuchliznę), cały tydzień kolejny pracowałem z domu, od kolejnego tygodnia już poszedłem do pracy, na zewnątrz bandana na głowie, wewnątrz bez bandany, nikt nic nie poznał.