Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam wszystkich. Próbowałem juz mikropogmentacji teraz chciałbym zrobić zabieg fue w ilości 2500-3000 graftow. Po przeczytaniu wielu tematów zdecydowałem sie na getfue i planuje zabieg pod koniec czerwca lub na początku lipca. Jeśli ktoś chciałby również w tym terminie zdecydować sie na zabieg to niech pisze na priv lub w temacie, we dwóch zawsze raźniej i mozna tez dostać jakas znizke;)

• Members
Napisano

Szczerze na Twoim miejscu poczekałbym na jakiś dobrze udokumentowany przypadek, bo teraz to może wyjść losowanie. Dodatkowo przy okazji skonsultował się z jakimś dobrym chirurgiem np Bisangą i zobaczył na ile Ci donor pozwoli, bo może się okazać że zrobią Ci super obniżoną linię NW1 a na resztę nic nie zostanie z donoru...

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano
no własnie najpierw sprawdz donor bo z tego co wiem ( relacje alexy i bpeak) getfue wogole nie sprawdza donoru pred zabiegiem i jest to conajmniej dziwne

Ja napisałem do getfue, że gęstość mojego donoru to 60~70 gr/cm2 (konsultacje u Bisagna w Mariocie) - nie każda klinika chyba ma konsultacje w Polsce a ludzie jeżdżą tam robić przeszczepy. Dobrej jakości zdjęcia ze zbliżenia mogą dać pogląd.

• Members
Napisano
Szczerze na Twoim miejscu poczekałbym na jakiś dobrze udokumentowany przypadek, bo teraz to może wyjść losowanie. Dodatkowo przy okazji skonsultował się z jakimś dobrym chirurgiem np Bisangą i zobaczył na ile Ci donor pozwoli, bo może się okazać że zrobią Ci super obniżoną linię NW1 a na resztę nic nie zostanie z donoru...

W getfue nie robią takich idiotyzmów, chyba nie to sugerowałeś rano przed zabiegiem przyszło do mnie 3 osoby: Dr Birgul Seringere (wykonywała zabieg), Dr Teoman (kasjer ) oraz Dr Svetlana (mówiła po angielsku). Dr Birgul spojrzała na moją głowę i narysowała linię, którą mam obecnie (mam jakieś tam zakola). Zapytałem Svetlany czy nie można by mi więcej włosów wszczepić w zakola, powiedziała że tak ale wtedy na tonsurze będę miał rzadziej. Chwilę pomyślałem i wybrałem zakola i gęstszą tonsurę - ostatecznie nie wiem czy dobrze no ale...

• Members
Napisano

Nic nie sugeruje, po prostu moim zdaniem przy przeszczepach należy być bardzo ostrożnym i kierować się jedną ważna zasadą "Wybierz lekarza którego bardziej Ty potrzebujesz, niż on Ciebie". Na tą chwilę nie widziałem ani jednego dobrego zdjęcia z pełnym odrostem od getFue, pomijam te z ich strony, bo są za małe. Poczekałbym na pełny efekt np. Twój i wtedy się zastanowił. (mam nadzieję że będziesz mega happy i wtedy naprawdę będzie super, bo będzie tania klinika robiąca świetne rzeczy, za niską cenę, może to zrobi lekkie poruszenie )

Możesz napisać jak wyglądało to w Twoim przypadku w getFue, pojechałeś do nich i jak wyglądały konsultacje, wypełniałeś coś(typu jak wygląda łysienie w rodzinie itd...)? Jestem ciekaw jak to wyglądało.

• 2 weeks later...
Napisano
Panowie sytuacja wyglada tak jak na zdjeciu i podalem mniej wiecej jakiej lini oczekuje, jak uwazacie ile graftow potrzebuje?

4e832802df385c86.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e8 ... 85c86.html

W getfue nie policzą ci mnie niż za 3000 gr, więc masz niejako odpowiedź. Na twój obszar, 2000-2500 gr, 3000 będzie gęsto i szkoda donoru. Pewnie odpowiedzą ci również lepiej zorientowani od mnie.

PS

Również jak Ziom nie widzę tatuażu, śladu nie ma...

• Members
Napisano

Tatuaz jest tylko gdy jest mocne oswietlenie to slabo widac, tak samo jak nie zgole glowy 2 dni to wlosy ktore mam sa bardziej czarne i widoczne a ze teraz nie wychodze bo jestem chory to tak to wyglada. Nie posiadam dobrego aparatu ale moze troche sie dopatrzycie.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/caa ... e11a4.html

chce w ten obszar dac okolo 1500 graftow bo nie chce wydawac na to duzo kasy. Chodzi mi tylko o to aby przy tej lini z mikropigmentacji nie musial sie golic codziennie tylko zebym mogl zostawic okolo 1 cm. Kogo byscie proponowali czy Dr Lupanzula to dobry wybor?