Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam a więc łysienie dopadło i mnie mam 22 lata

Za czołem łysieć rok temu lecz w dość nietypowy sposób ponieważ włosy wypadały mi głównie z lewej strony na lewym zakolu, z prawej były nieruszone dermatolodzy podejrzewali łysienie plackowate lub łojotokowe.

Włosy wypadały w dość szybkim tempie lecz ciągle z jednej strony, można powiedzieć że łysieje niesymetrycznie bo od lewej do prawej strony

Jeden dermatologów stwierdził jednak u mnie łysienie androgenowe połączone z łojotokowym ponieważ na lewym zakolu mam zaczerwienienia takie jakby stan zapalny i przepisał mi propecie + loxon .

Stosuje więc Propecie + Loxon ok 10 mieś

szampon Seboradin na zmianę z Nizoralem

Efektów w zasadzie niema raz jest lepiej np włosy nie wypadają przez 2 miesiące ale potem przez dwa tygodnie wypadają garściami i łysienie postępuje odrostów brak.

Poradzicie mi co powinienem zrobić w takiej sytuacji czy zmienić kuracje wykonałem już wiele badań krwi badania tarczycy wszystko jest ok.

Z góry dzięki za odp pozdrawiam

• Members
Napisano

Dociagnij kuracje do 1,5 roku, pozniej jesli nadal nie bedzie efektów zmień ją. Do Propeci dorzuciłbym minoxidil i Saba Gel lub Emu Oil.

Aktualna kuracja:

zew:RU58841+ Loxon 5%, Polaris 11, Zoxin

wew: Biotyna, Witamina D + B12