Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Nie znalazłem wątku na tym forum odnośnie tej Adenozyny więc zakładam.

Nie ogarniam co to za lek. Może się ktoś bardziej poinformowany wypowie.

Mam pytanie - czy można to stosować mając wadę serca?

• 4 weeks later...
Napisano

Adenozyna (ang. adenosine) to substancja występująca naturalnie m.in. w czosnku.

Działa ona też jako stymulator wzrostu włosa, podobnie do minoxidilu. W praktyce stosuje się od 0.75% do nawet 3% stężenia.

Wg mnie jest jednak słabsza od minoxidilu, a obniża ciśnienie i obciąża serce tak jak on. Można to dodać jedynie jako wspomagacz.

Kupić to możesz np tu. Ja jednak z tego zrezygnowałem z uwagi na uboki.

Tu masz cały temat z nią związany: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/adenozyna-adenosine,t842.html

Napisano

Lion bardzo ladnie Ci to przedstawil I wytlumaczyl, Sam stosuje ja jako wspomagacz kuracji, bo niestety nie ma tak dobrze, ze jeden lek potrafil by zalatwic cala sprawe I trzeba kombinowac z kilkoma, zeby nawet udalo sie zatrzymac progres. Co do adenozyny stosuje ja 4 miesiace I jako dodatek do kuracji jestem zadowolony wiec bede kontynuowal, chociaz na poczatku byly uboki to z czasem sie ustatkowalo;-)

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

Napisano

Tyle, że minoxidil + adenozyna, to potencjalnie większe uboki, niż od każdego z tych leków z osobna.

Oczywiście jak ktoś ma zdrowe serce, to nie ma tematu. Ale u mnie czuć lekki ból w okolicach serca i ogólne osłabienie, gdy to stosuję razem z minoxem. A przechodzi po paru dniach od odstawienia.

Poprzestałem więc na minoxidil sulphate (siarczan minoxidilu) 2-3% raz dziennie i więcej nie będę się katował. Sama adenozyna w małym stężeniu, pewnie też by nie zaszkodziła, ale zdecydowałem się na minox.

PS.

Przez pierwsze pare lat, też nie miałem problemów z tego typu lekami. Teraz muszę uważać ile i jak często to (leki wpływające na układ krążenia) stosuję.

Napisano

Mialem podobnie na poczatku,takie uboki o ktorych wspomniales, ale po kilku dniach sie uspokoilo I tak do dzisiaj jest ok a ze jestem typowym sportowcem I imprezowiczem to taki mix nawet bez minoxa nie jest ciekawy a po 5 latach stosowania jak na razie wszystko jest okay

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med