Members Pan T. Napisano 23 Lipca 2024 Members Napisano 23 Lipca 2024 Witam 2 lata temu przeszedłem, jak na moje odczucia, nieudany zabieg transplanatcji włosów w skyclinic Oczywiście klinika wszystkiego się wyparła, w sensie, że oni uważają że wszystko poszło dobrze. Mój stan psychiczny podczas wizyty nie był najlepszy a Pani doktor zaleciła wizytę u psychiatry, ot taka porada od osoby, która podobno "zna się na swoim fachu" Przez ten okres 2ch lat, przyzwyczaiłem się do obecnego stanu na tyle że jakoś funkcjonuje Może przejdę do meritum. Uznałem, że jednak spróbuje coś z tym jeszcze zrobić, znaczy się powalczę o naprawę tego co ktoś zepsuł no i trafiłem na to forum (zdecydowanie za późno, no ale teraz to już nie ma co nad tym ubolewać). Przeczytałem tutaj kilka wątków o udanych i nieudanych zabiegach no i tak się zastanawiam czy w moim przypadku w ogóle jest sens podchodzić do próby kolejnego przeszczepu powiedzmy w Turcji czy jeśli już podejmować się to tylko w jakieś naprawdę renomowanej klinice która zna takie przypadki (niestety na taką pewnie mnie w tym momencie nie stać). Wiadomo, że jak pojadę na wizytę do kogoś z Polski czy polskiej agencji która pośredniczy w zabiegach w Turcji, to powiedzą mi że można zrobić zabieg i wszystko będzie cacy. Niestety zauważyłem że w tej dziedzinie nie ma moralności tylko pieniądze a później jest się zostawionym samemu sobie. Poniżej dołączam zdjęcia Wiem, że zdjęcia nie są w najlepszej jakości, bo robiłem je sam telefonem, więc jeśli zajdzie potrzeba to poproszę kogoś żeby zrobił mi zdjecia precyzyjniej Mam też pełną dokumentację medyczną więc w razie potrzeby też coś mogę wrzucić Z góry dziękuję za pomoc w zdiagnozowaniu czy moja sytacja jest beznadziejna czy bardzo beznadziejna Cytuj
Members harrybobo Napisano 23 Lipca 2024 Members Napisano 23 Lipca 2024 Hello. Po kolei. 1) Załącz lepsze zdjęcia przed / po co można porównać jak to wyszło (te same ujęcia) 2) Dołącz zdjęcia bezpośrednio prezd zabiegiem i od razu po => wtedy mozna zoabczyć jaki obszr był pokryty itp 3) Robota spartaczona. Nie koncertowo => ale przy twoim obecnym stanie włosów to wynik zy (masz super stan wyjściwy, więc "kikuty" i "łoniacze" wystające z grzywki Ciebie nie interesują 4) Wszystko da się u Ciebie naprawić, popawic, zrobić fajnie. Ale potrzeba - cierpliwości - czasu - Twojego zaanagażowania i douzenia się o tym całym łysieniu, przeszczepach, oczekiwaniach itp - PLANU NA PRZYSŁOŚĆ - zabieg poprawkowy (nie musi to byc światowa topka - byle nie partacze) 5) jak na razie pozostją ci mikrowłókna i świadomość, żę mogli to spi...ic bardzeij Soory 1 Cytuj
Members Pan T. Napisano 23 Lipca 2024 Autor Members Napisano 23 Lipca 2024 Dodaje zdjęcia które otrzymałem wraz z dokumentacją medyczną Cytuj
Members Pan T. Napisano 23 Lipca 2024 Autor Members Napisano 23 Lipca 2024 Dodaje zdjęcia które otrzymałem wraz z dokumentacją medyczną Przed Obszar Zaraz po Efekt: Cytuj
Members Esaroth Napisano 23 Lipca 2024 Members Napisano 23 Lipca 2024 Stosowałeś minoxidil/fina? Cytuj
Members harrybobo Napisano 23 Lipca 2024 Members Napisano 23 Lipca 2024 (edytowane) @Pan T. Dzieki za komplet zdjęć. Jak zawsze będę szczery. 1) Stan przed przeszczepem na serio dobry - wg mnie warto by było wejśc na kuracje (fin doustnie + minix doustnie - jest mnóstwo porad jakz aczynac po mału). Uboków sie nie bać. To tak w skrócie. Może po roku dokonac poeównania - wtedy ewentualnie zabieg. 2) Ja bym nie decydował się chyba na zabieg przy takim stanie (Ty podjąłeś inną decyzję - szanuję) 3) Ile masz lat?? - to kluczowa kwestia - warto widzieć jak sie łysienie rozwija 4) Zapomniałem napisać w poprzedniem poście => masz jeden wiekszy problem niz ch..owy odrost. Spier.ną linie - w sensie te zakola / rogi / "corners". Gdybyś zrobił research wcześniej (nie obwiniam - informuję) to ni ch.a nie dałbys se zrobić babskiej linii włosów. Nie dość ze to nienaruralne, popierdol..one i chu..owe a do tego jeszcze zje...ane w wykonaniu (odrost fatalny). Zobacz na zdjęciu z profilu jak to wygląda 😮 Przy zabiegu poprawkowym trzeba będzei ja stamtąd usuwać (a to minumum 2 sesje - czemu 2-3 sesje => kwestia faz wzrostu włosów => niegfy na raz nie usuniesz wszystkich xle wsczepionych grafótów ... sooooory ) 5) To zdjęcie: Ksztaltem przypomina ... no sam wiesz co ... CHU...A. I taki właśnie jest efekt tego zabiegu C H U .. O W Y. 6) Co do zdjęć => 2-2,5k graftów przy dobrej przezywalności powinno byc ok na te przednie rejony. Nie wiem w jakim celu ruszany był tył - nie mnie to oceniać Raz jeszcze współczuję Edytowane 23 Lipca 2024 przez harrybobo Cytuj
Members Pan T. Napisano 25 Lipca 2024 Autor Members Napisano 25 Lipca 2024 @harrybobo Dzięki za szczerość, niestety racja, research zrobiłem dramatyczny. Moją czujność uśpiło to że klinika miała dość dobre opinie (co jak widać nic nie znaczy) i to był duuuuży błąd Tak, jak mi zaczęły odrastać włosy na tych "corners'ach" to wtedy zrozumiałem że coś jest k**wa bardzo nie tak Mam 37 lat 2-3 zabiegi? No cóż trzeba się uzbroić w cierpliwość, mentalnie przygotować i pomału ruszyć z tematem. Teraz jest kluczowe pytanie, jak znaleźć i zweryfikować odpowiednią klinikę która mogła by to zrobić? Rozumiem, że jeśli ktoś mi powie że zrobi dobrze za jednym zabiegiem to jest duża czerwana flaga i od razu do odstrzału? Polskie kliniki rozumiem że też odpadają, patrząc na to co ludzie piszą na forum. Może ktoś już gdzieś robił takie poprawki i mógłby mi polecić/doradzić gdzie najlepiej się udać Pozdrawiam i dzięki za szczerość Cytuj
Members Pan T. Napisano 25 Lipca 2024 Autor Members Napisano 25 Lipca 2024 @Esaroth Wiesz co, chyba tak ale to było tak dawno że nie jestem w stanie powiedzieć czy to na pewno było to. Jakieś leki wykupywałem po zabiegu. Później, jak zobaczyłem za co zapłaciłem a co dostałem to potrzebowałem sporo czasu żeby dojść do siebie więc tym bardziej nie jestem w stanie określić czy zażywałem te leki. Cytuj
Members Pan T. Napisano 25 Lipca 2024 Autor Members Napisano 25 Lipca 2024 @harrybobo Z tyłu miała być zakryta blizna ale Pani wykonująca zabieg uznała że jednak przyda się trochę graftów też na tył tam gdzie blizny nie ma -_- Ogólnie zje***em, tym, że się lepiej nie przygotowałem przed zabiegiem, niestety jak jedziesz i wydajesz dość duże pieniądze to liczysz na kogoś kompetencje. Po tej przygodzie w PL i patrząc na zdjęci ludzi po zabiegach w Turcji mam dziwne odczucie że próbują wpłynąć na naszą psychikę, bo przecież jak drożej to musi być lepiej i na pewno wiedzą co robią Cytuj
Members harrybobo Napisano 25 Lipca 2024 Members Napisano 25 Lipca 2024 (edytowane) @Pan T. napisałeś: 2 godziny temu, Pan T. napisał: Mam 37 lat I nie widac śladów łysienia wiekszego (tak w skrócie) ... ergo => 1,5-1,8k graftów i powinno to wyglądac spoko. Kwestia czy chcesz "coś zrobić" z tymi babskimi zakolami (paradoksalnie było by na dzisiaj idealnie gdybys NIC tam nie wszczepiał). Co by trzeba było ogarnąć: - obniżenie linii włosów o 4-5 mm i dzieki temu fajne jej wygładzenie - lekkie wyprostowanie linii (mimo wszystko ja, jako człowiek konserwatywny pod względem linii włosów bym w Twoim przypadku to ogarnał dobrze bo Twój stan vs wiek vs niska agresywnośc łysienia, albo nawet znikoma daja ci możliwości zrobienia tego ślicznie - bez dzikich kompromisów i wszczepiania włosów z pleców, z nóg, z dupy itp ... taki dzołk - chyba wiesz o co mi chodzi ) - zagęszczenie "frontal third" - dokładne proporcje (kwestia wysokości czoła, obniżenia linii) powinny być zmierzeone tak by były "naturalne" i fajne Na przykłąd 2 lata temu to powinno wglądać tak: Edytowane 25 Lipca 2024 przez harrybobo złe foto Cytuj
Members harrybobo Napisano 25 Lipca 2024 Members Napisano 25 Lipca 2024 PS @Pan T. Łap sugestię: Cytuj
Members Pan T. Napisano 25 Lipca 2024 Autor Members Napisano 25 Lipca 2024 @harrybobo Wielkie dzięki za mega dawkę informacji. Nie wiem skąd masz taką wiedzę w tej dziedzinie (mogę się tylko domyślać) i szanuje za dzielenie się nią z laikami takimi jak ja, bo to bezcenne dla mnie w obecnej sytuacji. Ogólnie chętnie był się pozbył tych "corrnerów" bo tak po prawdzie to one mnie o dziwo najbardziej irytują. Rozumiem że w takim wypadku potrzebne by były 2-3 sesje? Przed dotarciem na to forum wysłałem jedno zapytanie do kliniki Kierach Nie wiem czy ktoś miał z nimi doczynienia, muszę poszukać tutaj na forum chociaż ale raczej nie będę ryzykował poprawy w pl Dostałem od nich taką odpowiedź mailową "W Pana przypadku do korekty linii włosów potrzebnych jest ok. 1400 mieszków włosowych Koszt zabiegu to 23.625 zł" Dodałem w zapytaniu że już miałem jeden, nie do końca udany zabieg jednak nie wysłałem zdjęć z dokumentacji medycznej tylko te na tle białej szafy które dodałem jako pierwsze wiec wydaje mi się że mogli ogólnie źle to ocenić Mimo wszytko tym razem zrobię większe rozeznanie w różnych klinikach z różnych krajów. Szybko już było i widać efekty 🤷🏻 Cytuj
Members Pan T. Napisano 25 Lipca 2024 Autor Members Napisano 25 Lipca 2024 Już wiem że Kierach to byłby kolejny błąd To forum jest bezcenne Cytuj
Members harrybobo Napisano 25 Lipca 2024 Members Napisano 25 Lipca 2024 (edytowane) 1) "Dzięki za szczerość, niestety racja, research zrobiłem dramatyczny." Mogło byc gorzej => zoabcz wątek @pacjent0 dla przykładu 2) "Moją czujność uśpiło to że klinika miała dość dobre opinie" Poszukaj w internecie ile kosztuje kupienie 1k opinii (tak samo lajków, followów, fej postów, insta, fb cokolwiek). Zatem: - Bez uczciwej relacji ze zdjęciami na jakims forum recezja = gówno. Tak samo jak jej brak. - Relacja na stronie kliniki = 1/3 wiargodności relacji - Relacji na forum zamieszczona przez klinike = 1/2 max 2/3 wiargodności relacji 3) "2-3 zabiegi? No cóż trzeba się uzbroić w cierpliwość, mentalnie przygotować i pomału ruszyć z tematem" "GDYBY" nie te cornersy to całą poprawa w spoko klinice to 1 dzień. (nawet jakby ci dowalili na maksa fancy coś i wpakowali 2,2-2,5k graftów ... a nie przpraszam "mieszków włosowych" jak to polskie kliniki nazywają albo "cebulek" eeeh te Janusze). Na 1szej sesji usuną ci w 2h te "cornersy", przemieszczą je w zakola i zrobia zabieg. Za kolejne 5-6 miechów (w zależności jak sie będzie czoło - "cornersy" - goić) to usuną resztę - max 2-3h I niby wszystko OK .... ale za kolejne pol roku 10% tego gówna zostanie Kwestia jak bardzo CI to bedzei przeszkadzac - jest szana, ze prawie wcale, bo generalnie do usuwania masz bardzo mało Edytowane 25 Lipca 2024 przez harrybobo hyhy Cytuj
Members Pan T. Napisano 26 Lipca 2024 Autor Members Napisano 26 Lipca 2024 @harrybobo 1. Widziałem i przeczytałem cały. Dramat totalny, jak Ci ludzie mogą spać po nocach. Ludziom krzywdę robią i czują się bezkarnie. Myślę jednak że prędzej czy później zjedzą swój własny ogon, tylko do tego czasu niestety jeszcze nie jedna osoba przyjedzie przez piekło wierząc w tą całą otoczkę "luksusowych klinik" i złudnego profesjonalizmu. 2. Niestety wiem, niestety słabo to wszystko przeanalizowałem. Kiedyś, już po zabiegu, jaki wiedziałem że g**no z niego wyszło, nawet się zastanawiałem czy nie próbować sprawdzać czy zdjęcia na stronie kliniki mają jakieś metadane żeby upewnić się że były robione w danej klinice (niektóre aparaty lub telefony przechowują dane lokalizacji robionego zdjęcia). 3. Rozumiem i zastanawiam się gdzie ewentualnie szukać odpowiedniej kliniki. Z tego co czytam to Turcja jest w miarę ok ale na pierwszy zabieg, jeśli jeszcze nie ma niczego skopanego. Często przewija się tutaj na forum klinika Dr. Feriduni'ego ale pewnie tanio nie jest. Teraz muszę na spokojnie przewertować internet, wysłać kilka zapytań i zobaczyć jak to będzie wyglądać finansowo Widziałem że z Polski na forum przewijak się Pan Przybylski z Kalisza ale też przewijały się wątki gdzie ludzie byli niezadowoleni. Na koniec jeszcze raz dzięki za szczerą i rzetelną analizę Cytuj
Members Jaren34 Napisano 27 Lipca 2024 Members Napisano 27 Lipca 2024 (edytowane) Dla porównania ja robiłem w PL 2000graftów, jestem 8 miesiecy po.Cena 14,5k Uważam że efekt spoko jak na taki obszar i ilość graftów, robiłem bez ścinania włosów. Donor po 10 dniach wyglądał jakby nic grzebane nie było, punch 0,6mm Jeszcze 1000 można wrzucić ale po co. Edytowane 27 Lipca 2024 przez Jaren34 Cytuj
Members Pan T. Napisano 27 Lipca 2024 Autor Members Napisano 27 Lipca 2024 @Jaren34 Można widzieć gdzie robiłeś? Na ten moment jestem bardziej niż sceptycznie nastawiony do klinik w PL, szczególnie że teraz, w mojej sytuacji, muszę mieć pewność że osoba której oddam swój los w jej ręce ma kompetencje na poziomie. Dlatego na razie jestem na etapie zdobywania wiedzy żeby widzieć jak mogę potencjalną klinikę w miarę zweryfikować Nie muszę dodawać że mój sceptycyzm wynika również z postów które czytam tutaj na temat kompetencji klinik w pl Cytuj
Members Jaren34 Napisano 27 Lipca 2024 Members Napisano 27 Lipca 2024 Ja tez rozwazalem Turcje i to od kilku lat, znam temat od lat w tym siedze, ale dopiero 8 miesiecy temu sie zdecydowalem i żałuję że tak późno.Wybralem Polske spontanicznie decyzja z dnia na dzień i nie żałuję, w tych pieniadzach i z taką ilością graftów uwazam ze jest przyzwoicie. Cytuj
Members Pan T. Napisano 27 Lipca 2024 Autor Members Napisano 27 Lipca 2024 @Jaren34 Skoro dobrze zrobili to pochwal się gdzie. Mógłbyś też wrzucić jakieś zdjęcie w lepszym oświetleniu? Cytuj
Members Esaroth Napisano 28 Lipca 2024 Members Napisano 28 Lipca 2024 23 godziny temu, Pan T. napisał: Jeżeli chodzi o zabiegi poprawkowe to zobacz sobie dr Bisange i dr Ferduiniego (tylko do niego kolejki na rok-dwa) obydwaj robią to świetnie, nawet tutaj na forum ktoś robił u Bisangi poprawkę i super wyszło Cytuj
Members Pan T. Napisano 29 Lipca 2024 Autor Members Napisano 29 Lipca 2024 @Esaroth Dzięki, na pewno sprawdzę, tylko obawiam się że będzie to bardzo duży koszt Cytuj
Members MTFKR12345 Napisano 20 Października 2024 Members Napisano 20 Października 2024 Pan T. możesz wrzucić jeszcze raz zdjęcia? Jadę niedługo na przeszczep do SkyClinic - 2700 graftów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi