Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Zaobserwowałem w swoich wynikach badań że bardzo spadł mi poziom krwinek czerwonych od momentu gdy zacząłem brać finasteryd. Czy ktoś z was robił sobie morfologie przed braniem blokera i po jak wygląda sytuacja z krwią ?.

Pierwsze badanie pochodzi z lutego tego roku gdzie poziom krwinek czerwonych, hematokrytu itd był na wysokim poziomie.  Drugie z końcówki kwietnia  poziom RBC itd spadł praktycznie do dolnej granicy normy. Trzecie badanie z 31 lipca już RBC równa się z dolną granicą a HCT spadło poniżej normy laboratoryjnej. 

Moje samopoczucie mocno się pogorszyło i teraz mam zagwozdkę czy to jest spowodowane wypadaniem, a może jakąś depresją a może tym że mój poziom krwinek czerwonych spadł do minimum gdzie w badaniach które wykonywałem do tej pory nigdy poziom RBC nie spadł poniżej 5 nawet gdy w momencie leczenia Helicobnacter pylori żelazo miałem na poziomie 40 jednostek a norma od 30 bodajże do 200.

Jak to jest możliwe to nie wiem, łykam tylko 0.25mg można powiedzieć bo czasami sobie tabletkę pokroje na 3 części czasami na 4 a czasami połknę całą. Wiec nie są to olbrzymie dawki żeby powodować takie rzeczy. Niby w wynikach badań jest jakiś związek pomiedzy dht a produkcją krwinek czerwonych no ale cztałem że raczej łykanie finasterydu nie powinno hamować produkcji tego elementu krwi. 

Ktoś podpowie co robić, ? Nie wiem czy w ramach eksperymentu nie zrobić dwu lub trzy tygodniowej przerwy od finasterydu ponownie wykonać morfologię i po otrzymaniu wyników decydować co dalej.

badania luty.png

kwiecień badanie.png

lipiec badanie.png