Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć,

Od kilku lat łykam duta 0,5mg (Adadut). Włosy się dogęściły, ładnie podtrzymuje to co wyhodowałem. Jednak cykl tych uratowanych włosów jest bardzo krótki - rosną w większości max 1 cm w związku z tym cały czas szukam jakiś innych sposobów. 

Od 7.2024 dołożyłem wcierkę fina (Essengen-F). W 12.2024 przerwałem bo efektów brak (brak zmian).

I teraz najważniejsze... mniej więcej od 1.2025 zauważyłem większe wypadanie włosów a największa różnica była pomiędzy 2.2025 a 3.2025 - aktualnie wszystko co przez kilka lat hodowałem - wyleciało. I tu pytanie czy możliwe że wcierka finasteryd przejęła funkcję tabletek duta (pomimo ciągłego łykania duta) i dlatego wszystko wypadło po odstawieniu?

Niestety w tym czasie też działy się inne rzeczy dlatego szukam odpowiedzi co spowodowało tę tragedię np:

- od 12.2024 zacząłem stosować wcierkę momecutan + bimifree - chyba że to ta wcierka tak spaprała sytuacje?

- od 2.2025 większy wysiłek fizyczny

- od 2.2025 często w kasku narciarskim (przepocenie skóry głowy, przegrzanie?)

Cały czas od kilku lat stosuję:

- Dut 0,5mg (Adadut) - kapsułki

- Minoxidil recepturowy - kapsułki

Co myślicie o tym?