Members tomasz.w Napisano 20 Marca Members Napisano 20 Marca Cześć! To mój pierwszy post na forum, także się przywitam. Tym postem chciałem przedstawić to czego używam oraz zapytać czy znacie jakieś lepsze alternatywy oraz czy dodatkowo coś używacie oprócz tego co opisałem poniżej. Od wielu lat zmagam się z wypadaniem włosów, w zasadzie zaczęło się poniżej 20 roku życia, obecnie mam trochę powyżej 35. Coś robić z tym zacząłem może z 10 lat temu, kiedy już miałem zakola. Używałem trochę środków, do dziś używam, jednak nie każdy jest dobry. To jednak zależy jak na to patrzeć. Używałem: finasteryd na receptę - używałem, bardzo dobre efekty, ale pojawiły się problemy z potencją olej musztardowy - próbowałem używać, ale nie byłem w stanie wytrzymać smrodu który dawał mezoterapia z osocza - dobre rezultaty, ale cena bardzo drogie w dłuższej perspektywie Używam: monoxidil (Loxon 5%) (na skórę) - cały czas daje umiarkowane efekty szampon Dermena for Men (na skórę) - do mycia biotyna Biotebal Max (doustnie) cynk Zincas (doustnie) Witamina B2 Forte Naturell (doustnie) kolagen: 2 typy: rano Sundose 10 gram / wieczorem Olimp Labs 5 gram (doustnie) Chcę zacząć używać: Nizoral + Aplecin (na skórę) - do mycia zamiast Dermeny żelazo (np. Ferrum Lek) - najpierw zrobię badania na poziom żelaza dermapen (na skórę, 3 x w tygodniu 0,5 mm, 1 x w tygodniu 1 - 1,5 mm) olej z pestek dyni (doustnie, 2 łyżki jako dodatek do jedzenia) olej rozmarynowy lub palma sabałowa lub jakaś odżywka do włosów. tripeptyd miedziowy GHK-cu (na skórę) Tołpa 300 ppm Dodatkowo dieta: zacząć jeść ryby więcej jajek więcej orzechów szpinak Z powyższej listy które chce zacząć używać, wszystko pomógł mi znaleźć chatGPT i DeepSeek. Co do wielu rzeczy jednak nie jestem pewien. Chciałem zadać pytania: czy używałeś czegoś z listy i jakie były twoje wrażenia? czy jest coś czego nie ma na liście a warte jest rozważenia? jeżeli używasz dermapen, to jakiej firmy? Myślałem nad Dr. Pen Ultima A6 lub Dr. Pen M8. Ktoś używał, albo może polecić coś innego? jeżeli używasz jakiejś odżywki do włosów, która m.in. pomoże na wysuszoną głowę, włosy oraz oklapnięte włosy, to co byś polecił? czy ktoś używał GHK-cu i jakie miał efekty? co w diecie zmienić lub dodać by poprawić dobrostan włosów? jakieś inne porady lub sugestie? Mam na pewno jeszcze pytania o przeszczep włosów, szczególnie szukanie kliniki, więc niebawem napiszę oddzielny post i postaram się podlinkować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi