Members Jacu Napisano 23 Marca Members Napisano 23 Marca Witam Postanowiłem że też podzielę się swoja historią ponieważ uważam że jeżeli ktoś robi naprawdę dobrą robotę to warto o tym mówić. Mam 32 lata i z łysieniem androgennym zmagałem się już od czasów gdy miałem 20 lat. Włosy zapuściłem już w gimnazjum więc były one dla mnie ważne, na tyle ważne że mimo iż widziałem że to wygląda coraz gorzej nie dopuszczałem do siebie myśli że przez ich długość pogłębiam swój problem i może warto by było je ściąć. Dochodziło u mnie do leków i wstydu gdy ktoś nade mną stał bo wiedziałem że ta osoba widzi że mam "gniazdo". Ostatecznie stwierdziłem że poddam się zabiegowi przeszczepu włosów i po długim szukaniu i czytaniu na forach wybrałem klinikę w Kaliszu i Pana doktora Przybylskiego. Na naszym pierwszym spotkaniu które odbyło się w czerwcu 2024 roku, Pan doktor poinformował mnie o zakresie zabiegu, ewentualnych ryzykach oraz opisał jak będzie wyglądał proces przyjmowania się graftów. Co było bardzo ważne to już po pierwszym spotkaniu przepisał mi tabletki które do zabiegu zahamują mi wypadanie włosów (zauważyłem, że nawet wiele nowych włosków zaczęło mi rosnąć ). Tak więc już przed zabiegiem brałem minoxidil i finasterid, co kosztowo wychodzi około 100 zł miesięcznie (nie są to duże pieniądze). Zabieg odbył się pod koniec października. Z racji na dużo pracy w przypadku mojej osoby (3 tysiące graftów) zabieg został podzielony na dwa dni (sobotę i niedziele). Bardzo spodobało mi się, że Pan doktor przed zgoleniem mnie na zero najpierw w kilku miejscach sprawdził czy włosy będą nadawać się do przeszczepu by nie okazało się że stracę włosy na darmo. Zabieg odbył się w świetnej atmosferze, żarty z Panem doktorem i asystującymi pielęgniarkami skutecznie rozładowywały mój strach i umilały leżenie przez 8 godzin na łóżku operacyjnym. Pamiętam jak po zabiegu spytałem się Pana doktora co uważa o swojej pracy, odpowiedział "to nie jest jakaś wspaniała operacja, to jest po prostu dobrze wykonany zabieg przeszczepu włosów" i ma całkowitą racje. Pozbyłem się całkowicie strachu, że ktoś jest nade mną, czuje się zdecydowanie pewniej i uważam że pieniądze jakie na to wydałem to jedna z lepszych moich decyzji w ostatnich latach. Po zabiegu cały czas biorę wyżej wymienione tabletki ale Pan doktor wypisuje mi recepty na nie praktycznie tego samego dnia jak o nie poproszę. Co miesiąc albo dwa proszony jestem o zdjęcia do kontroli więc nie zostałem zapomniany i nieważny bo już zapłaciłem. Naprawdę uważam, że nie ma się do czego przyczepić i bez zawahania polecam każdemu ta klinikę w Kaliszu. Poniżej podaje kilka zdjęć 1 zdjęcie jak wyglądałem 2 zdjęcie chwile przed zabiegiem 3 i 4 zdjęcia po zabiegu 5 zdjęcie zrobione 3 listopada 6 zdjęcie zrobione 10 listopada 7 aktualne moje zdjęcie zrobione 22 marca Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi