Members cyfrowywafel Napisano 23 Stycznia 2014 Members Napisano 23 Stycznia 2014 Wydawalo mi sie, ze lysienie postepuje symetrycznie - tak jest u mnie.Ostatnio zobaczylem jednak goscia, ktory mial wyraznie wieksze jedno zakole od drugiego.Co moze miec na to wplyw? Czyzby wielkosc jader? A co w przypadkach, gdy ktos traci 1 jadro? tak jak np. Lance Armstrong. Czy pozbycie sie jednego jadra moze spowolnic proces lysienia? Cytuj
Members enigma Napisano 23 Stycznia 2014 Members Napisano 23 Stycznia 2014 Genetyka. Wielkość jąder? Żylaki lewego jądra mają największy wpływ. poczytaj na wikihttp://en.wikipedia.org/wiki/Varicocelehttp://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBylak ... nasiennego Człowiek jest zbudowany "niesymetrycznie". Cytuj
Members Mesjasz Napisano 24 Stycznia 2014 Members Napisano 24 Stycznia 2014 Czy pozbycie sie jednego jadra moze spowolnic proces lysienia? z tego miejsca chciałem podziękować forom internetowym zajmującym się problemem łysienia. Ilekroć zdaje mi się że mam przesadną obsesję na punkcie tego tematu czytam coś co ratuje moją samoocenę Cytuj
Members user01 Napisano 25 Stycznia 2014 Members Napisano 25 Stycznia 2014 Czy pozbycie sie jednego jadra moze spowolnic proces lysienia?Jednego to akurat nie wiem, ale dwóch na pewno zahamuje bardzo skutecznie łysienie. Cytuj Aktualna kuracja:Polaris Lab 10Pantostin Minovivax 5%Ketoxin forteNIZORAL 2% KremPURITAN'S PRIDE Włosy, skóra i paznokcie
Members razorpolska1 Napisano 25 Stycznia 2014 Members Napisano 25 Stycznia 2014 Masz racje idź wytnij sobie bo włosy stracisz i co bedzie. Cytuj RU KB Solution 5% 1,2,5ml dziennie ( 21.11.13 ) zaczne w tym tyg spowrotemSaba Gel Betha 1x dziennie przez miesiac codzien od 10.11.14 Olejek arganowy,olejek rycynowy,sawpalmetto Szampon z keto 2-3 x w tyg w dni bez saba
Gość Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Jądra są producentem testosteronu, więc ich usunięcie powoduje radykalne spadek testosteronu i DHT. Stąd u kastratów łysienie zatrzymuje się. Ale hormony nie mają wiele wspólnego z samym wzorcem łysienia (ang. pattern). To już zależy od rozkładu podatnych/niepodatnych mieszków na głowie i nie da się tego zmienić inaczej niż przeszczepem włosów. Wzorzec łysienia zaś to cecha genetyczna. Cytuj
Members malkolm109 Napisano 25 Stycznia 2014 Members Napisano 25 Stycznia 2014 Usunięcie jednego jądra zapewne nic nie zmieni, zazwyczaj 1 jądro radzi sobie z produkcją testosteronu, usunięcie 2 powinno załatwić sprawę Moim zdaniem tak cenić włosy to już fanatyzm zachodzący o skrajną głupotę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi