Members Zurek Napisano 21 Maja Members Napisano 21 Maja Skuszony efektami jakie po zabiegu przeszczepu wlosow mial mój brat u dr ahmeda altana w Aestepool (tutaj jego wątek z forum ) Sam zdecydowałem w lutym tego roku polecieć na przeszczep do Turcji w Maju. Mam 36 lat lysieje od 20 lat gdzieś okolo. Kiedyś w wieku 20 kilku lat brałem przez 2 lata propecie i wlosy przestały wypadać ale potem zaprzestałem brania leku. I leciały dalej. Tak jak możecie zobaczyć w wątku wyżej brat i ja mamy genetyczne skłonności do wypadania włosów. Po wizycie brata w klinice poltora roku temu, byłem sceptycznie nastawiony, mówiłem bratu po co ci to, ze trzeba akceptować siebie jakim się jest itp itd. Ze nie wiadomo czy przeszczep się uda. Ale po kilku miesiącach gdy zobaczyłem pierwsze efekty, zapisałem się na wizytę w styczniu 24roku do Damiana z Astepool w Warszawie. Zacząłem znowu przyjmować finasteryd ( tym razem Biorę nezyr). Jednak jeszcze się wahałem z decyzją o przeszczepie. Dojrzewałem do tej decyzji. W międzyczasie na jesieni 24 roku przestałem brać finasteryd wlosy zaczęły znowu lecieć. W styczniu/lutym w końcu podjąłem decyzję biorę dalej finasteryd, umawiam się na zabieg i jak to się mówi raz kozie śmierć:) umówiłem się na wizytę w maju w klinice w turcji. Tym bardziej ze u brata minął ponad rok i efekty są znakomite (link do watku powyżej), co pomogło w podjęciu ostatecznej decyzji. Miesiac przed zabiegiem została utworzona grupa na whatsappie do kontaktu z dr Altanem, Dominiką (która asystuje na miejscu) , Damianem z Polski Zabieg Przylot do Instabulu, transfer z kierowcą do hotelu, oraz hotel wszystko ok, nie ma co się rozpisywać . W dniu zabiegu kierowca wraz z Dominiką podjechali po mnie i jeszcze pacjenta ze Stanów. Na miejscu wszystkie badania krwi wychodzą ok. Konsultacja z doktorem i propozycja linii i pokrycia "gniazda". Wszystko Akceptuje. Przechodzimy do zabiegu. 1 i 3 etap wykonują asystentki, które widać ze maja w tym doświadczenie, potrafią po polsku mowic niektóre zwroty ", boli? Do gory, do tyłu " ułatwia to komunikację i ułożenie w trakcie etapów, mowia też po angielsku. 1 etap znieczulenie najbardziej nie przyjemny ale do wytrzymania w miejsca strefy dawczej Potem pobieranie mieszków okolo 2h z jednej i 2 strony, w międzyczasie wstrzykują sól fizjo pod skórę co daje śmieszne efekty dźwiękowe. W międzyczasie Dominika przychodzi co jakiś czas i pyta się czy wszystko ok i objaśnia etapy zabiegu. Po 2h czas na siku, godzina 11. Przechodzimy do 2 etapu. Dostaje znieczulenie w część czoła i czubka głowy. Dla mnie tylko 2 wkłucia mocno nieprzyjemne w okolicach skroni. Te bliżej czubka głowy i srodka czola już mniej bolesne. Nacinanie przez doktora otworów i kanalików. Okolo 1h. Po tym czasie przerwa na obiad, Potem zaczynamy 3 etap Tu asystentki wkładają wloski na swoje docelowe miejsce . Na tym etapie słucham sobie youtube na słuchawkach. Etap trwa prawie 3h. Finalnie przeszczepiono mi 3500 graftow. Dostaje wszystkie leki i zalecenia. Transfer do hotelu. Boli mnie głowa i ciężko mi spac na plecach(bo zawsze śpię na brzuchu) . Finalnie tak jak brat przesypiam kolo 2h. Drugiego dnia po zabiegu juz nic nie boli. Jade koło 11 na konsultacje i mycie i zdjecie opatrunku. Wszystko ok. Kierowca wiezie na lotnisko. 2 noc , trochę lepiej juz w Polsce przesypiam 6h. Może w końcu się uda pospac wiecej na plecach. Piszę to w 2 dniu po zabiegu. Opuchlizna powoli zaczyna się pojawiać na głowie po znieczuleniach ale to normalne. Narazie tyle co powiem. Będę wrzucał wiecej w kolejnych dniach. 1 Cytuj
Members Zurek Napisano 22 Maja Autor Members Napisano 22 Maja Fotki po zabiegu oraz 3 dzien po z opuchlizną 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 23 Maja Members Napisano 23 Maja Dr Altan powiedział, że ta ilość graftów wystarczy czy czeka Cie drugi zabieg? P.s efekty Twojego brata genialne:-) Tego samego życzę Tobie 1 Cytuj
Members Zurek Napisano 23 Maja Autor Members Napisano 23 Maja Jeśli akceptowałem tą wysoką dosyć linię włosów to powiedział ze starczy też na gniazdo Cytuj
Members Zurek Napisano 19 Sierpnia Autor Members Napisano 19 Sierpnia 3 miesiac minął, na głowie coś zaczyna sie dziać ogólnie pierwszy tydzien po zabiegu miałem problemy ze snem, po 2-3h snu tylko, potem udawało sie juz przesypiac całe noce. Potem juz szybko leci czas i czekamy dalej na efekty 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi