Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam, w grudniu miałem robiony przeszczep włosów z Jack Strong Hair. Przesyłam zdjęcia 9 miesięcy po zabiegu https://imgur.com/a/QuQIauD .I tutaj pojawia się moje pytanie, to tak ma w tym etapie wyglądać, czy to się znacznie poprawi ? Ponieważ zastanawiam się nad miejscem drugiego przeszczepu na czubku głowy. 
Miałem nw 5-6

• Members
Napisano

Jak miałem gołą glace to masz normalny efekt. Przeszczep nie służy to tworzenia fryzury od nowa, tylko uzupełniania ubytków, czego często lekarze nie mówią klientom.
Większość efektu widać już po 6 miesiącu a u Ciebie mineło prawie 9 i tu się już wiele nie zmieni. NW 5/6 praktycznie nie da się załatać przeszczepami. Widziałem sporo przeszczepów i tylko pojedyncze przypadki hiszpanów z grubymi i gęstymi włosami były w stanie samym przeszczepem załatać taki obszar, bez prześwitów. 

Jedyna szansa, na dobry efekt to finasteryd/dutasteryd + mikronakłuwanie derma penem + minoxidil. Jak dobrze zareagujesz na leczenie i dołożysz drugi przeszczep to może to będzie miało sens. Ale najpierw musisz mieć dobry odrost po lekach.

• Members
Napisano
W dniu 11.09.2025 o 00:24, galed12 napisał:

Jak miałem gołą glace to masz normalny efekt. Przeszczep nie służy to tworzenia fryzury od nowa, tylko uzupełniania ubytków, czego często lekarze nie mówią klientom.
Większość efektu widać już po 6 miesiącu a u Ciebie mineło prawie 9 i tu się już wiele nie zmieni. NW 5/6 praktycznie nie da się załatać przeszczepami. Widziałem sporo przeszczepów i tylko pojedyncze przypadki hiszpanów z grubymi i gęstymi włosami były w stanie samym przeszczepem załatać taki obszar, bez prześwitów. 

Jedyna szansa, na dobry efekt to finasteryd/dutasteryd + mikronakłuwanie derma penem + minoxidil. Jak dobrze zareagujesz na leczenie i dołożysz drugi przeszczep to może to będzie miało sens. Ale najpierw musisz mieć dobry odrost po lekach.

Cóż, nadzieja umiera ostatnia, jeszcze na głowie czuje sporo bardzo małych twardych włosków zwłaszcza w miejscach gdzie mam największe przerzedzenia ,znalazłem nawet jeden wywinięty co dopiero wychodził. Trochę liczę że to może być to że część grafów wystartowało z dużym  z opóźnieniem. Obecnie zależy mi na zdaniu ludzi czy to nie jest po prostu spieprzony przeszczep ponieważ chce w tym miesiącu podjąć decyzję którą klinikę wybrać na drugi przeszczep a wolałbym tą samą z wiadomych względów :) Jutro wrzucę zdjęcia z pod mikroskopu do wglądu .

• Members
Napisano

Ja Ci powiem tak... masz nierealne oczekiwania. Startowałem z NW6 może nawet 7 i na jeden przeszczep to co ty masz brałbym w ciemno. Ja to powiedziałem jeszcze w klinice że liczę się tym, że będzie rzadko i będzie gniazdo bo jestem człowiekiem myślącym realnie. Nie wiem czego oczekujesz i dlaczego nie spojrzysz obiektywnie że jest znaczniej lepiej niż miałeś. Przy nw5/6 nie da się na raz tego ogarnać i to bez farmakologii do tego. Na twoim miejscu spróbowałbym przed drugim zabiegiem farma i poczekał z rok/2

Po prostu spójrz na temat realnie i pozytywnie a nie nakręcaj że coś źle zrobione bo w mojej ocenie to oni nie zrobili nic zle (może też nie super) tylko masz całkowicie nierealne wymagania.

TO NIE JEST HEJT tylko próba zwrócenia uwagi na to że przy tak dużej łysienie nie da się na raz zrobisz z głowy szczotki...  NIE NAKRĘCAJ SIĘ I PODEJMIJ KOLEJNE DZIAŁANIA.
Jeżeli to 9 msc to nie żyj też nadzieją bo za wiele już nie przybędzie. Pora lądować i spojrzeć na to trzeźwo.

• Members
Napisano
2 godziny temu, BOBO94 napisał:

Ja Ci powiem tak... masz nierealne oczekiwania. Startowałem z NW6 może nawet 7 i na jeden przeszczep to co ty masz brałbym w ciemno. Ja to powiedziałem jeszcze w klinice że liczę się tym, że będzie rzadko i będzie gniazdo bo jestem człowiekiem myślącym realnie. Nie wiem czego oczekujesz i dlaczego nie spojrzysz obiektywnie że jest znaczniej lepiej niż miałeś. Przy nw5/6 nie da się na raz tego ogarnać i to bez farmakologii do tego. Na twoim miejscu spróbowałbym przed drugim zabiegiem farma i poczekał z rok/2

Po prostu spójrz na temat realnie i pozytywnie a nie nakręcaj że coś źle zrobione bo w mojej ocenie to oni nie zrobili nic zle (może też nie super) tylko masz całkowicie nierealne wymagania.

TO NIE JEST HEJT tylko próba zwrócenia uwagi na to że przy tak dużej łysienie nie da się na raz zrobisz z głowy szczotki...  NIE NAKRĘCAJ SIĘ I PODEJMIJ KOLEJNE DZIAŁANIA.
Jeżeli to 9 msc to nie żyj też nadzieją bo za wiele już nie przybędzie. Pora lądować i spojrzeć na to trzeźwo.

Dzięki za odpowiedź szczególnie ta pierwsza część, farmakologi nie biorę jak narazie bo jeszcze przed 2-3 miesiące nie mogę przez względy zdrowotne. Ale cieszę się z tego pierwszego fragmentu Twojej wypowiedzi :) oczekiwania może rzeczywiście miałem trochę zawyżone ale nie aż tak żeby myśleć że na jeden przeszczep zrobią mi przód i całą koronę. Dlatego tak jak mówię w niedalekich planach mam drugi oraz być może pokombinuję coś z farmakologią jeżeli nie będą w stanie zrobić korony i jednocześnie zagęścić przód . 

• Members
Napisano

I to jest zdrowe podejście.
Daj czas czasowi i na spokojnie. W mojej ocenie jest dobrze! 

Cieszę się że odebrałeś to co napisałem dokładnie tak jak miałem w zamierzeniu. Poczytaj forum dokładnie tutaj jest naprawdę kilka ciekawych wątków i sam wyciągniesz wnioski. Przemyśl przez ten czas plan działania bo wchodząc w farmakologie musisz się liczyć z tym że będziesz z nią do ostatnich dni swojego życia chcąć utrzymać fryza :)

Bywaj i powodzenia! Trzymam kciuki!

• Members
Napisano

Nie wiem czy to dobrze rozegrałeś. Z nw 5-6 żeby mieć bardzo fajny efekt to są chyba tylko 2 drogi : system z całą jego upierdliwoscią, kosztami itp, albo farmakologia (i to nie sama propercia), oraz przeszczep/y. Bez farmakologii , nawet przy 2 przeszczepie efekt nie bedzie piorunująco lepszy. Ale jeżeli jesteś zadowolony z efektu i chcesz jeszcze trochę podopieszczać efekt końcowy, nie mają nie wiadomo jakich oczekiwań, to cofam pierwsze zdanie.