Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam

Przeczytałem wiele tematów na tym forum, ale im więcej czytam tym więcej mam wątpliwości ponieważ raz ktoś zaleca a inny odradza (ale takie życie i różne są organizmy..)

Czy ktoś pomoże mi doradzić coś na ZASTOPOWANIE łysienia oraz STYMULACJĘ wzrostu nowych włosów ? Co będzie dla mnie optymalne i jednocześnie bezpieczne ?

Mam 30 lat, duże zakola i już bardzo rzadkie włosy na czubku głowy.

Nie mam wiedzy takiej jak wielu z Was dlatego pokornie proszę abyście mnie nie zjechali tutaj za mocno ale pomogli w rozwiązaniu mojego problemu ;(

P.S.

Czytałem o : Procerin, NR-07 oraz urządzeniu ViviComb ale nie chcę nic Wam sugerować tylko zdam się na Wasze doświadczenia.

już miałem zamawiać bo wiele osob wypowiadało się pozytywnie a tu nagle czytam - viewtopic.php?f=22&t=1244

"Procerin to już totalna ściema. Najbardziej znany i chyba największy scam na rynku łysiejących. Niewiele więcej warte od śmieci."

.. i całkowicie zgłupiałem ;(

Z góry serdecznie dziękuję

Adam

• Members
Napisano

Czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj. Jak nabierzesz wiedzy to wątpliwości się rozjaśnią, ale nie licz że znajdziesz jakikolwiek magiczny środek bo takowych nie ma.

Pozdrawiam i powodzenia ; )

• Members
Napisano

Witam

W tym problem , że czytam i czytam.. i jesli już myslalem ze znalazłem to okazuje się ze albo zle dziala na wątrobę, albo na samopoczucie, potencję i inne rzeczy

viewtopic.php?f=5&t=705&start=60

ogólnie to jakaś masakra.. im więcej informacji tym więcej wątpliwości.. Teraz użyję leku XXX na łysienie a wkrótce będę musiał brać YYY na wątrobę albo na ciśnienie ;/

Czy naprawdę nie ma bezpiecznego Blokera DHT i Stymulatora wzrostu włosów ?

Tak by nie oddziaływać na cały organizm tylko na włosy..

• Members
Napisano

Jest bloker bezpieczny, RU sie nazywa (bezpieczny co do zasady). Z lysieniem jest tak, ze albo ladujesz kupe szmalu w nowoczesne srodki albo jedziesz na finasterydzie, ktory moze zrobic miekka fajke lub spowodowac inne nieprzyjemnosci. Co do stymulatora - minoxidil jest bezpiecznym srodkiem i ma udowodniona skutecznosc.

.

• Members
Napisano
Jest bloker bezpieczny, RU sie nazywa (bezpieczny co do zasady). Z lysieniem jest tak, ze albo ladujesz kupe szmalu w nowoczesne srodki albo jedziesz na finasterydzie, ktory moze zrobic miekka fajke lub spowodowac inne nieprzyjemnosci. Co do stymulatora - minoxidil jest bezpiecznym srodkiem i ma udowodniona skutecznosc.

RU nie jest do końca bezpieczny. Pisałem o tym niejednokrotnie że jest to sprawą indywidualną jaka jest osobista wrażliwość na antyandrogeny, nie da się całkowicie wyeliminować absorpcji systemowej. Każdy powinien mieć tego świadomość. W większości przypadków jeśli bardzo szybko odczułeś skutki uboczne finasterydu prawdopodobnie w przypadku RU też odczujesz.

Ale zawsze jest to jakaś alternatywa i nie da się jednoznacznie określić jak dany organizm zareaguje, znamy natomiast zasadę działania który z perspektywy osób chcących przeciwdziałać dalszemu postępowi łysienia jest korzystny

• Members
Napisano

Oczywiscie masz racje. Nie slyszalem jednak, zeby komus fajka do dolu poleciala, jesli RU rozpuszczane jest w kb. El duterino mial chyba jakis problem - sam uzasadnial, ze to wina duzej dawki, ale swoje moze robic tez fakt, ze rozpuszcza RU w neogenicu.

.

Napisano

RU 58841 ma pół-okres rozpadu w krwiobiegu ok 1 godzinę. Rozpada się jednak na metabolity, z których jeden - RU 56279 ma także działanie anty-androgenowe i znacznie dłuższy pół-okres rozpadu (ok 20 godzin). Większe dawki RU 56279 mają dłuższy pół-okres rozpadu.

RU 56279 może powodować problemy z sercem, ale w dawkach 300 mg.

Natomiast tylko 1% RU 58841 jest przekształcane do RU 56279.

Nie całe nałożone na głowę RU 58841 jest też absorbowane do krwiobiegu. Dla porównania, podobny antyandrogen - flutamid przy bazie hydro-alkoholowej jest absorbowany w 16%, po nałożeniu na skórę głowy.

Baza KB ma zaś dłużej trzymać substancje w skórze niż baza hydro-alkoholowa. Część substancji zostaje też na włosach, skórze lub jest wydalana na zewnątrz z potem, bądź łojem.

Nawet jeśli przyjąć więc czarny scenariusz, że 25% zaaplikowanego RU 58841 dostaje się do krwiobiegu, to z dajmy to 100 mg dziennie (2 ml), skończymy z 0,25 mg RU 56279 w krwiobiegu, które zostanie zmetabolizowane po 20 godzinach.

Dla porówna stosowanie 2 ml 2% flutamidu da nam 6,4 mg tej substancji w krwiobiegu, która zostanie zmetabolizowana po 7 godzinach.

Wiadomo jednak, że po flutamidzie w w/w dawkach, większość ludzi już ma uboki.

Trochę więcej można sobie poczytać poniżej (ang.):

http://www.hairlosshelp.com/forums/messageview.cfm?catid=10&threadid=110471

http://www.hairlosshelp.com/forums/messageview.cfm?catid=10&threadid=82929

http://www.hairlosshelp.com/forums/messageview.cfm?catid=7&threadid=100836

http://www.ru58841.net/ru58841-side-effects/

Czy naprawdę nie ma bezpiecznego Blokera DHT i Stymulatora wzrostu włosów ?

Tak by nie oddziaływać na cały organizm tylko na włosy..

1. To trochę tak jak "dlaczego nie ma perpetuum mobile ?" - bo jest fizycznie niemożliwe. Tak samo niemożliwe są skuteczne i bezpieczne leki.

Jeśli coś ma działać (ma być chemiczne aktywne) to zawsze będzie mogło potencjalnie narobić jakichś tam szkód.

2. Nie ma też mowy o działaniu "tylko na włosy". Działamy na mieszki włosowe, nie na włosy. Włosy są dopiero produktem - tkanką martwą, wytwarzaną przez mieszki. Mieszki są jednak głęboko w skórze, dociera do nich krew, a naczynia krwionośne to system połączony.

Coś co dostanie się do mieszków, zawsze w części dostanie się do krwiobiegu.

Idea jest zatem taka, żeby po dotarciu do mieszków włosowych (i ochronieniu ich), to "coś" (lek) w miarę możliwości jak najszybciej rozpadało się oraz w jak najwcześniejszym etapie (jeszcze w skórze), do androgenowo nieaktywnej formy.

RU58841 i CB-03-01 są najbliższe temu ideałowi. Nie należy jednak zakładać, że są doskonałe.