Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Jakiś czas temu miałem przeszczep włosów. Moje możliwości finansowe pozwalały jedynie na przeszczep w Polsce. Pierwszy zabieg w MH 800 grafów(efekt można powiedzieć jak na tak małą ilość całkiem niezły) następnie po 5 latach kolejny w Bielsku 1800 grafów. Obydwa metodą stip. Niestety po drugim zabiegu nie było już efektów zadowalających. Sam lekarz który robił zabieg przyznał że odrosło może 60% przeszczepionych włosów i bardzo prawdopodobne że zostało to spowodowane złą implantacją. Oczywiście nie było mowy o reklamacji. Mało tego po drugim zabiegu została mi również blizna o szerokości około 1 cm. Wygląda to bardzo żle.

Na moje pytanie co z tą blizną odpowiedział że czasem tak to jest, zaproponował kolejny przeszczep.

Co powinienem zrobić

Proszę o pomoc.

Napisano

Usunąć - w każdej dobrej klinice, robiąc stripa w tym samym miejscu.

Zmniejszyć zaś można stosując Dermaroller taki jak np MNS Derma Roller 192 1,0 mm z allegro.

Sam stosuję dermaroller i naprawdę blizna się kurczy. Podpowiedział mi to majette, który ma tak samo pozytywne wrażenia na temat rolowania blizny (trzeba rolować do krwi, nawet co 2-3 dni i dbać o dezynfekcję rolki).

• Members
Napisano

Sam miałem bliznę 0,8 cm po stripie po MH.Jeżeli pozwoli tobie elastyczność skóry i chcesz następny zabieg to strip. Druga opcja to bht w bliznę najlepiej po stripie żeby pozbyć się jej na zawsze.Oczywiście Polska odpada jeżeli chcesz zrobić to dobrze.

ps

nie wierzę w żadne maści rollery i tym podobne,chyba że lubisz się katować co 2-3 dni.

Napisano
nie wierzę w żadne maści rollery i tym podobne,chyba że lubisz się katować co 2-3 dni.

A co to ma do rzeczy? Działa i już. Widzę, bo golę boki maszynką co tydzień - dwa u fryzjera. Kiedyś blizna była wyraźnie widoczna, teraz już nie jest.

PS. BHT w bliznę to też nie zawsze proste rozwiązanie.

Bo raz - włosy na bliznach nie odrastają tak żwawo jak w innych miejscach. Wg BHR mogą nawet w ogóle nie odrosnąć - wiem bo podpisywałem przy zabiegu dokument, że jestem tego świadom.

majette to samo z resztą pisał, gdy robili mu bliznę u Poswal'a.

Słabsze odrastanie ma związek ze słabszym ukrwieniem blizny. Migdal mówił mi, że można temu zaradzić robiąc bliznę etapami (jeden mały przeszczep, później dogęszczenia, wraz z którymi poprawia się stopniowo jej ukrwienie).

Dwa - majette odradzał mi robienie blizny z brody. A to dlatego, że różnią się cykle wzrostu tych włosów i po pewnym czasie od fryzjera widać, że się odróżniają.

Trzy - blizna to zgrubiała tkanka łączna (czuć palcami jej uwypuklenie), a nie po prostu przerwa w owłosieniu skóry.

Dlatego polecam rolować tak czy siak. Zwłaszcza, że to tanie, a efekt pozostaje trwały i nie wyklucza innych metod.

• Members
Napisano

Lion

Czy twierdzisz że po rollce blizna będzie miejsza? albo że zniknie?

kolega ma centymetrową bliznę, myślisz że się zmniejszy po rollce do 1-3 mm?

Myślałem że rolka jest po to, żeby bliznę wygładzić,jeżeli jest przerostowa i ewentualnie bardziej ją ukrwić.

Można również zrobić mikropigmentację, ale wciąż blizna będzie łysa pozbawiona włosów, jednakże mniej widoczna.

Moją bliznę zmniejszyli przez stripa a później wypełnili BHT. Trzeba zaznaczyć że włosy BHT różnią się i odznaczają lekko od reszty, jeżeli obetnę się bardzo krótko. przy dłuższych włosach nic nie widać.

Napisano
Lion

Czy twierdzisz że po rollce blizna będzie miejsza?

A czy ja piszę w swahili?

TAK!

Też miałem centymetrową przez pół głowy i tak - naprawdę się zmniejsza. Widać to pomiędzy wizytami u fryzjera, a widziałem bo byłem wyczulony na temat widoczności blizny (zawsze używałem dwóch lusterek, zaś strzygę się krótko, a boki maszynką).

majette też potwierdził, że blizna naprawdę się kurczy. A oprócz niego wielu innych.

I nie, ona nie zniknie. Nic poza ponownym wycięciem, jej całkowicie nie usunie.

Rzecz w tym, że jakie to ma znaczenie?

Tu chodzi o to żeby się nie rzucała w oczy i żeby się w miarę komfortowo czuł. Zwłaszcza, że można tam jeszcze później wszczepić trochę graftów dla dalszego jej kamuflażu.

Napisano
a co z bliznami po fue, jak myślicie, pomoże? bo zastanawiam się nad zakupem

Dermaroller rani skórę i zmusza organizm do jej regeneracji. Zregenerowana skóra jest zawsze lepsza (wygląda młodziej, naturalniej) niż ta co była, zwłaszcza jak miałeś bliznę lub mikroblizny.

Szkopuł w dobraniu odpowiedniej rolki - najlepsze efekty daje rolka 2,5 mm i z jak największą ilością igieł, ALE nie odważyłbym się stosować na skórę głowy dłuższych igieł niż 1,0 mm.

Na ilość igieł można w sumie przymknąć oko, bo można rolować kilka razy to samo miejsce pod różnymi kątami rolką z mniejszą ilością igieł i uzyskać efekt jakby igieł było więcej.

Radzę poczytać na zachodnich forach jeśli ktoś chce eksperymentować.

• Members
Napisano

nie są duże ale ja je widzę i mnie to denerwuje bo póki co golę się na 0 mm i przy długości 2mm znowu się golę , kupię to i zobaczymy co będzie

• 9 months later...
  • Members
Napisano

Witam , czy jednak mikropigmentacja nie była by najlepszym rozwiązaniem odnośnie blizny ? skoro po przeszczepie grafty słabo się przyjmują na blizne .