Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

dla kobiet - obniżenie linii włosów, BHR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Temat: dla kobiet - obniżenie linii włosów, BHR 18.06.2010

Źrodło: lysienie.info

Pon Cze 21, 2010 8:31

Witajcie, wróciłam w nocy z sobotę na niedzielę z Brukseli. Dzięki szczegółowym opisom kolegów poprzedników dostałam się bez problemu w czwartek wieczorem z lotniska z po naszemu "Szarlrua" do hotelu Catalonia Forum. Hotel w porządku, 3*. W klinice kazali mi się stawić na 7:00 ale ponieważ śniadnia w hotelu są dopiero od 7:00 postanowiłam się najeść i chwilkę spóźnić. O 7:20 byłam już na miejscu - idąc ulicą trzeba zwracać uwagę na nazwy firm w mijanych budynkach, bo można przeoczyć klinikę.

Potem był standard - przywitanie, rozmowa z doktorem, zdjęcia.

Doktor zaprojektował mi inną linię niż sama sobie wymyśliłam, ale ponieważ była jeszcze niżej niż marzyłam, bez wahania ją zaakceptowałam.

Moje włosy sprawiły ekipie trochę kłopotu, bo są dość długie (i tak przed zabiegiem ścięłam je do ramion), wysypywały się ze spinek i gumek ale jakoś dali radę mnie ogolić pod stripa. Podczas golenia kręciło się przy mnie z 6 osób, trochę to dziwne, ale faktycznie całą ekipę postawili tylko dla mnie.

Zastrzyki nie są tak bolesne jak się spodziewałam po opisach, po kilku robi się wszystko jedno i kolejne kilkanaście to już luz. Ja w przeciwieństwie do kolegów odmówiłam wzięcia valium, nie chciałam być otępiała. Dr Bisanga sam mi wyciął stripa, długość jest przerażająca, 30 cm. Szycie było dwuwarstwowe - wewnętrzne szwy są rozpuszczalne a zewnętrzne do wyjęcia w 10 dni po zabiegu. Mój mąż twierdzi, że jest bardzo ładnie zszyte, ja tego nie widzę.

Mogę Wam też powiedzieć czym dziurkują, bo widziałam różne pomysły na forum, a ponieważ byłam przytomna to widziałam a potem jeszcze w przerwach pytałam i oglądałam narzędzia. Dr robił mi dziury zwykłą igłą jak do zastrzyków tylko trochę krótszą, dość cienką. Dwóch grubszych używa się do dziurkowania czubka głowy, więc w moim przypadku nie były używane. Samo dziurkowanie trwało trochę ponad godzinę!

Jana nie było, ale była polska pielęgniarka/technik Monika, która specjalnie dla mnie została ściągnięta z Londynu. To miłe.

Sadzenie włosów zaczęli przed 11:00 i z przerwą na lunch skończyli po 17:00. Dobrze że nie dłużej, bo powiem Wam, że już miałam dosyć. Dokładali mi co 3 godz zastrzyków bo dość szybko przestawały działać. Ja się nawet nie skarżyłam na ból, ale podobno wzmagało się wtedy krwawienie i grafty wypływały, więc dziewczyna która obsługiwała moją lewą stronę bezlitośnie nakłuwała moją głowę, i gdy mówiłam "ałć" to ładowała znieczulenie twierdziła że jej utrudniam pracę nie skarżąc się od razu że coś czuję . Dr zwinął się na samolot do W-wy piątek po południu, ale zostawił mnie pod opieką bardzo sympatycznej lekarki.

Po powrocie do hotelu od razu łyknęłam 2 pain killery bo skalp mnie nieźle łupał. Noc była okropna, tabletki nie działały, chciało mi się spać a nie było jak się ułożyć, ale jakoś minęło. W sobotę odwiedziła mnie w hotelu pielęgniarka - moje czoło było już dość spuchnięte, powiedziała że jest dobrze i mam robić okłady. Samolot miałam wieczorem ale na lotnisko pojechałam już o 13:30, bo doba hotelowa się kończyła a na chodzenie po mieście się nie nadawałam. Spędziłam upojne 6 godzin na lotnisku z powiększającą się opuchlizną, na szczęście na czole. W niedzielę rano obudziłam się ze spuchniętymi oczami. Jak drugoplanowa postać Star Treka. Dziś, w poniedziałek jest jeszcze gorzej wręcz fatalnie, mam spuchnięte górne powieki i pod oczami aż do wysokości końca nosa. Resztę napiszę później.

Pon Cze 21, 2010 10:57

No to tylko pogratulowac wygranej ( bo juz chyba smialo mozna tak napisac) walki z kompleksem!

Mozesz napisac ile w koncu tych graftów wyszlo? i jak duzy obszar uzupelnialas?

ps. az 30 cm ? "usmiech" od ucha d ucha huh sporo, w twoim przypadku w zasadzie nie ma to znaczenia, bo bedziesz nosila zapewne dlugie wlosy ktore Ci nie wypadna, ale jak ktos nie wie na jakim etapie lysienie skonczy...

Pozdrawiam

Wto Cze 22, 2010 7:33

Ile graftów, jaka cena? Zabrakło najważniejszych informacji.

Wto Cze 22, 2010 8:24

2743 grafty, w tym 531 pojedynczych, 1679 podwójnych i 533 potrójnych. Cena to 2,1 EUR za sztukę. Do tego te 243 graftów ponad 2500 ustalone wcześniej zrobili mi gratis. Uzupełniany obszar w cm2 został na kartce, którą ma BHR, ale tak licząc z grubsza jest to 50 cm2. Co do uśmiechu od ucha do ucha to tak myślę że może on zależeć od elastyczności skalpu. Mi wycinano bardzo wąski pasek, za to długi. Może czasem daje się wycinać krótszy ale szerszy?

Co do wniosków na 4 dzień po zabiegu, mam następujące:

nie warto czekać z powrotem do domu dłużej niż kilkanaście godzin. Żałuję, że poskąpiłam 700 zł i nie wróciłam którymś z samolotów odlatujących koło południa następnego dnia po zabiegu, tylko czekałam do późnego wieczora na tańszy wizzair. I z tego co widzę na opuchliznę najlepszy jest altacet w żelu, smarować należy oczywiście co najmniej 1 cm poniżej linii przeszczepu.

Wto Cze 22, 2010 9:02

Gratulacje decyzji i zabiegu , teraz tylko czekać na efekty.

Sro Cze 23, 2010 14:50

Lenka, a możesz wrzucić jakieś fotki? ciekawa jestem jaka zrobili Ci linie czoła, chciałabym też wykonać tam zabieg tej zimy,

pozdrawiam

Nie Cze 27, 2010 13:31

komu mogę wysłać zdjęcia żeby je tu wstawił? ja niestety tego nie potrafię

Nie Cze 27, 2010 14:52

możesz wysłać na mojego maila , wstawię wieczorkiem georgis1234@gmail.com

Nie Cze 27, 2010 22:28

Fotki po zabiegu:

img3173oi.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img3172g.jpg

img3170c.jpg

Pon Cze 28, 2010 13:53

No elegancko na podstawie takich zdjec mozna sobie mniej wiecej oszacowac ile trzeba bedzie graftow na swoj zabieg;). Linie obnizylas dosc znacznie tak ponad 3 cm, na oko:)

Cholera no nie moge sie napatrzec, swietnie to wyglada:) jeszcze raz gratulacje!

Pamietasz moze jaka gęstosc wlosow mialas z tyłu glowy?:)

Pon Cze 28, 2010 14:27

Gratulacje, świetna robota, no to pozostaje czekać na odrosty

Pon Cze 28, 2010 17:52

po środku czoła jest dokładnie 2,7 cm - przed chwilą zmierzyłam. Gęstość z tyłu to o ile pamiętam 90, na bokach 70 do 80. Włosy stwierdzili że bardzo cienkie, podobno charakterystyczne dla Słowian.

Za to chciałabym Wam powiedzieć jak śmiesznie było dziś na zdjęciu szwów, byłam w Medical Hair. Nie chciałam iść do zwykłego gabinetu, żeby nie wywoływać sensacji

Umówiłam się telefonicznie na zdjęcie szwów w 10 tej dobie. Już na mnie czekali, każdy chciał obejrzeć Szwy wyciągnął sam dr Pietuszko, miły lekarz, zadał parę pytań ale nic nie komentował. Za to pan, który siedział na recepcji, nie mógł się powstrzymać: mierzył linijką, komentował, że za nisko o 1 cm, że trzeba będzie i tak dogęszczać itp. Ponieważ z natury jestem więcej niż asertywna, choć mój wygląd wiele osób myli, zasugerowałam mu, żeby sobie darował.

Cały proceder trwał może 10 minut, ze zdjęciami itp może ze 20 min. Koszt 200 zł. Myślałam że będzie bolało, a ledwie parę razy zaszczypało. Było OK.

Wto Cze 29, 2010 9:18

niech ten pan lepiej dalej siedzi w recepcji i nic już nie mówi , mogą jedynie sobie pooglądać jak wygląda fachowa robota , zdjęcie szwów 200 zł o lol , dobrze ze moja mamuśka jest pielęgniarką i dwukrotnie mi zdejmowała szwy

Pią Lip 02, 2010 11:40

wielkie dzięki za fotki ładną masz linię czoła w medical Hair zarysowali mi ją dużo gorzej na konsultacjach. Dzięki Twoim zdjęciom przekonałam się że może być lepiej, jeszcze mam jedno pytanie, czy będziesz musiała robić jeszcze zagęszczenie za jakiś czas czy to końcowy efekt ? pozdrawiam:)

Nie Lip 04, 2010 8:32

nie jest potrzebne zagęszczenie, ale wiem skąd to pytanie - z medical hair właśnie - jak oni sadzą mało cebulek to potem trzeba dogęszczać. Mnie też te gość z recepcji mówił o zagęszczaniu. Oni sadzą mało bo robią duże dziury i więcej się nie da zmieścić. Stąd potem okrągłe blizny lub włosy rosnące w dołkach. Patrząc po ich zdjęciach które mają na www w życiu bym tam nie zrobiła zabiegu. A i tak pewnie pochwalili się najlepszymi. Zwróć uwagę na że kliniki zagraniczne (USA np) nie robią zabiegów po 600-1000 graftów tak jak nasze polskie gabinety. To o czymś świadczy.

Nie Lip 04, 2010 9:57

Ci polscy rzeznicy to jakis dramat. Jak kurwa mozna komus na glowie zapodac takie dolki, cos nieprawdopodobnego.

Dobrze, ze zrobilas zabieg u fachowcow.

Ten tekst z Medical Hair to smiech.

Pią Paź 15, 2010 11:57

hej Lenka , masz jakieś aktualne fotki po zabiegu ? jestes zadowolona z efektu ?

Nie Lis 07, 2010 7:34

Jestem zadowolona, zakola już zagęszczone, czekam teraz na odpowiednią gęstość na środku czoła. Fotki zrobię i podeślę koledze Georgisowi jak poprzednio z prośbą o pomoc we wstawieniu na forum. Za tydzień mija 5 miesięcy od zabiegu, myślę że na wiosnę będę mogła raz na zawsze pożegnać się z grzywką.

Czw Lis 18, 2010 22:34

Fotki niecałe 5 miesięcy po zabiegu:

img4827e.jpg

img4835.jpg

img4836c.jpg

img4837n.jpg

img4830y.jpg

Pią Lis 19, 2010 17:27

zadowolona jestes z efektu ? w jaki sposob zdejmowalas szwy w Polsce ? płatnie w prywatnej klinice jakos czy mozna u jakiego pomocnika Bisangi w Polsce ? pozdraiwam
jpg[/img][/url]

Uploaded with [url=http

Napisano

Pią Lis 19, 2010 17:42

pięć miesięcy po jest ok. co parę dni jak się przyglądam z bliska to widzę nowe "kiełkujące" włosy. Myślę, że po 9-12 miesiącach zagęszczenie pozwoli na zmianę fryzury. Co do zdjęcia szwów to pisałam wyżej jak to było.

Pią Lis 19, 2010 21:56

Dla mnie bomba fajnie wyszlo a po roku bedzie idealnie

Pią Lis 19, 2010 22:48

aha hehe rzeczywiscie niezauwazylem a oni wiedzieli ze robilas w BHR-u ? 200zł i to normalnie jest w ofercie medica hair (w sensie ze zdejmowanie szwów)

Sob Lis 20, 2010 17:15

oczywiście że wiedzieli, bo mnie oglądali i wypytywali jak kandydata na prezydenta co najmniej.

Pon Lis 22, 2010 0:22

O łał... Lenka, wygląda to świetnie, a jak ułozysz jeszcze włosy to już w ogóle będzie ekstra. Wrzuc fotki za parę miesięcy

Jak patrzę na Twoje włosy to jakbym patrzyła w lustro, mam niemal identyczne: tez takie cienkie i lśniące i proste, niepodatne na skręt.

Tylko widze, ze powodem zmiany Twojej linii włosów nie było chyba łysienie, a raczej to, że od zawsze miałaś wysokie czoło, bo widać, że stara linię włosow miałas równą, ładną (tylko, ze wysoką), żadnych przerzedzen.

Ja mam trochę inny problem, bo zaczyna mi łysieć grzywka, jest to bardzo wczesne stadium, ale o ile linie wlosow zawsze mialam prostą i gęsta, od ok roku zaczela sie robic zygzakowata i wyraznie przerzedzona, przeswituje skora. I to caly czas postepuje, wiec podejrzewam, ze za pare lat czeka mnie to samo :/ Z tymze nie mam pojecia jak bedzie postepowalo moje lysienie, bo wlosy z calej glowy mi nie wypadaja, sa ladne, zdrowe, zakola taz sa takie jak zawsze, tylko ta nieszczesna grzywka :/ Jezeli stan z niewypadajacymi wlosami na reszcie glowy sie utrzyma to przynajmniej bede miala szanse na transplantacje.

Stosuje loxon 5% i alpicort, ale zero efektu.

Dziekuje Ci bardzo za watek, dzieki niemu widze, ze moza uzyskac takie swietne efekty Zagladaj tu czasem i pisz jak tam rosna wloski, bo bardzo mnie to ciekawi i zycze lwiej grzywy

Pon Lis 22, 2010 8:56

ewik4, rzeczywiście łysienie nigdy nie było moim problemem. Będę wrzucać fotki, na moim przykładzie widać wyraźnie ile włosów odrasta, bo były sadzone na szczerym polu

Nie Lis 28, 2010 23:10

Lenka, a jak z gęstością Twoich włosów z tyłu, odczuwasz, ze masz tam rzadsze włosy (jednak jakis tak kawalek skory z wlosami Ci "zabrali"), albo jak zwiazesz w kucyk to widzisz, ze jest cienszy?

Pon Lis 29, 2010 12:55

patrząc na Twoje zdjęcia, trzy słowa mi się nasuwają na myśl - THIS IS IT!

Choć co do gęstości, to jeszcze chyba musisz poczekać na pełny efekt. Szkoda że nie słyszałem wcześniej o BHR bo jestem na forum od niedawna. Ja miałem przeszczep w GHO i też nie mogę się doczekać jak mi włosy odrosną.

Pon Lis 29, 2010 14:53

kucyk nie jest cieńszy (pewnie jest ale ja tego nie zauważam), i tak mam kupę włosów.

Czekam aż się zagęszczą, czekam. po trzydziestu paru latach marzę o zmianie fryzury. Tym bardziej, że czas leci i chodzenie we włosach ala topielica czy sierotka marysia niedługo będzie mi nie pasować.

Pon Lis 29, 2010 18:51

czas leci tak szybko, że zanim się nie obejrzysz, zapomnisz, ża miałaś kiedykolwiek jakiś problem z włosami - czego Pani życzę

Mnie doktor mówił, że mogę brać Revitalon(chyba tak się to zwie). To ponoć wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, paznokci. Nie próbowałem, więc nie wiem

Wto Sty 11, 2011 20:38

Lenka, prosimy o zdjecia swojej boskiej fryzurki, juz minelo prawie 2 miesiace od ostatnich zdjec, ciekawa jestem jak tam odrosty

Sro Sty 12, 2011 10:40

przyłączam się do prośby j.w.

Pon Lut 28, 2011 12:15

8 miesięcy po zabiegu:

img0612xr.jpg

img0616m.jpg

img0618va.jpg

img0632o.jpg

img0634z.jpg

img0635ob.jpg

img0638uc.jpg

Wto Mar 01, 2011 0:06

Rewelacja! Myślę że w realu nikt nie pozna że coś kiedyś było nie tak jak natura nakreśliła..

Wto Mar 01, 2011 0:13

Rewelacja! Myślę że w realu nikt nie pozna że coś kiedyś było nie tak jak natura nakreśliła..

8 miesięcy to jeszcze nie końcowy efekt.

Poza tym kobiety mają dłuższe włosy, więc dłużej muszą czekać aż to wszystko razem osiągnie jednolitą długość.

Ja bym dał 2 lata od zabiegu i dopiero wtedy oceniał.

Sro Mar 02, 2011 9:47

włosy ciągle się zagęszczają, myślę że ostateczny rezultat rzeczywiście do oceny za jakiś rok. Póki co prawe zakole nad którym pracował gość z tatuażem - super, lewe robione przez panią pochodzenia afrykańskiego trochę rzadsze - tam podczas zabiegu ciągle podkrwawiało, może dlatego. Środek najrzadszy, ale widzę że ciągle kiełkuje coś nowego. Oświetlenie od góry uwidacznia prześwity, dodatkowo dlatego, że mam bardzo sztywne włosy które do ok 10-12 cm długości raczej sterczą niż leżą. Z grzywką ostatecznie po trzydziestu paru latach się pożegnałam, nawet nie wiecie co to za ulga. Miałam być na konsultacjach żeby się pokazać doktorowi ale dzieci przywlekły do domu ospę i miałam mały sajgon.

Pią Mar 04, 2011 22:33

Wielkie dzieki za zdjęcia, bardzo dużo dla mnie to znaczy, bo tez za kilka lat prawdopodobnie będzie czekać mnie przeszczep (mam nadzieje, ze nie zaczne lyciec na calej glowie, bo na razie lysieje na linii czola, a pozostale wlosy sa ok, wiec jezeli dalej beda zdrowe to mozna je bedzie przeszczepic)

Lenka, wygladasz pięknie!

Masz teraz idealna wysokość czoła.

Może i jakieś tam maleńkie prześwity widać, ale wygląda to naturalnie, niektorzy maja tak z natury, generalnie extra!

A jak znajomi/rodzina zareagowali na ta zmianę?

Pewnie nie wiedzieli w ogole, ze takie cos mozna zrobić

P.S. z tego, co widać na zdjeciach przypominasz mi Anie Muche, ktora swoja droga tez ma wysokie czolo i spore zakola

Pią Mar 04, 2011 23:51

Super efekt Lenka. Wyglada to świetnie i naturalnie. Idealna linia. Problem masz "z głowy":)

Proscar 1 mg - Nizoral - Humavit - Zielona Herbata

Sob Mar 05, 2011 10:31

dzięki, z rodziny to oprócz męża wie tylko mama. Znajomi się niepołapali, jak ktoś mi mówi, że inaczej wyglądam, to przyznaję rację - zlikwidowałam grzywkę, którą miałam zawsze. Takie wytłumaczenie wystarcza a do tego nie kłamię, co jest dla mnie ważne.

p.s. Mucha jest młodsza i gdyby moje czoło było takie jak jej to bym nie robiła przeszczepu.

Wto Lis 29, 2011 9:26

hej , Lenka zaglądasz tu jeszcze? jak możesz wrzuć parę aktualnych fotek

pozdrawiam

Napisano

Wto Lis 29, 2011 11:07

ja chce miec takie wlosy ! to nie fair!;(

Pią Sty 13, 2012 21:29

zaglądam, zaglądam. Za jakiś czas wrzucę nowe fotki. Póki co nie jestem w pełni zadowolona z efektu - gęstość włosów po środku czoła i po lewej stronie jest marna, po prawej sporo lepiej. W międzyczasie urodziłam dziecko, a jak wiadomo po ciąży włosy lecą i trzeba odczekać żeby odrosły. Jestem właśnie w fazie odrostu. Dlatego wybiorę się na kolejną konsultację do dr. jak znów będzie w Warszawie. Póki co gęstość uniemożliwia mi robienie przedziałka po środku czy po lewej. Zaczesanie do tyłu też nie wchodzi w grę. Ludzie często patrzą mi w czoło i mówią: kiedyś to miałaś takie gęste włosy, a teraz po ciąży wyłysiałaś.. Oczywiście nikt się nie zorientował co do przeszczepu. Tak czy inaczej wolę ten stan niż wielką glacę, i ilekroć wiatr mi wieje w twarz na parkingu pod robotą to jestem szczęśliwa, że nie rozwiewa maskującej grzywki

Czw Sty 19, 2012 18:56

Lenka odezwij sie do mnie na gg pod ten numer: 5562418. Sporadycznie tam zagladam dlatego napisz tutaj jak mozesz gdy to zrobisz.

Pozdrawiam

Pon Sty 23, 2012 18:22

nie używam gg, niestety. podaj maila to napiszę.

Pon Sty 23, 2012 18:25

marek1977-1977@o2.pl

Prosze abys rowniez tutaj napisala kiedy to zrobisz

Pon Sty 23, 2012 18:28

w ciągu 15 minut

Wto Kwi 10, 2012 18:30

lenka jak ja Ci zazdroszczę... jak kiedyś kasę zaoszczędzę to też sobie fundnę nowe włosy, a co! tylko kiedy to będzie...

Wto Kwi 10, 2012 18:39

trzeba przyznac

znaja sie tam na swojej robocie

Czw Maj 31, 2012 15:25

Witajcie, wróciłam w nocy z sobotę na niedzielę z Brukseli...

Mam takie pytanie - po co robiłaś ten zabieg? Jakie miałaś powody?

Czw Maj 31, 2012 19:44

a po co sie robi przeszczep?

17alpha-propionate,minoxidil,Diane 35,estradiol,LIV52,Sylimarol

• 1 year later...
  • Members
Napisano
Moglabys podac jakis kontakt do tej kliniki, w ktorej robilas przeszczep? Z gory dziekuje za odpowiedz.(nie wiem czy jeszcze tu zagladasz)

Trudno żeby zaglądała, skoro nie napisała na tym forum ani jednego posta Kontakt znajdziesz łatwo: google + BHR Clinic.

Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.

http://www.fusehairpolska.blogspot.com

Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.

Napisano
Trudno żeby zaglądała, skoro nie napisała na tym forum ani jednego posta Kontakt znajdziesz łatwo: google + BHR Clinic.

Akurat kontaktowałem się z Lenką w tej sprawie i za jej zgodą wkleiłem tu jej temat. Nawet stwierdziła, że podejmie ten temat później sama, ale.... jak widać ma inne sprawy na głowie.

A co do klinki, to kontakt do polskiego konsultanta:

Jan

Patient Advisor

Dr Bisanga BHR Clinic

Brussels

Email: jan@bhrclinic.com

www.twitter.com/BHRClinic_PL

www.bhrclinic.com

www.bhrprzeszczepwlosow.blogspot.com

• 11 months later...