Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam, mam 21 lat, od pewnego czasu zobaczyłem na pościeli i nawet w środku czapki znaczne ilości włosów, postanowiłem iść z tym do trychologa, stwierdził że to nie może być wypadanie androgenowe, zlecił mi badania na tarczyce, hormony, pierwiastki itd itd, wszystko wyszło ok, ale stwierdził że to przez niedobór witamin i pierwiastków, przepisał mi kosmetyki MonRin, oraz Regital, Amocon Forte, żelazo, cynk, b6 itp. Jadłem to i stosowałem MonRin ponad 3 miesiące + mezoterapia (7 razy) i jakieś dziwne zabiegi które poleciła też 7 razy. Efekt? Żaden, może nawet bardziej wypadają ... jak myje głowę to na ręce zostaje mi dość dużo włosów, widać już że włosy dość mocno się przerzedziły na czubku i zakola. Dziś, poszedłem do dermatologa, stwierdził że to typowe łysienie androgenowe i przepisała mi Amocon Forte który mam i Alopexy 5% odpowiednik Loxon. Trycholog twierdził że dermatolog zawsze przepisze Loxon a on powoduje wypadanie wszystkich włosów a nie zahamowanie.

Więc teraz komu wierzyć, co stosować żeby uratować chociaż te włosy które jeszcze mam?

Dodam, że po zabiegach trychologa, widać że mam nowe włosy, ale one też wypadają... ;/

Z góry wielkie dzięki.

• Members
Napisano
Po pierwsze fotki

Ok, dodam dziś zdjęcia, ale normalnie nie widać aż tak bardzo ubytków. Tylko jak włosy są mokre np po kąpieli, no i zakola oczywiście.

-- 25 wrz 2015, 14:01 --

Niestety, ale zdjęcia mogę dodać dopiero jak telefon wróci z naprawy gwarancyjnej. Na innym co robiłem kompletnie nic nie widać. Chodzi mi o to, że nawet nie muszą wyrosnąć nowe włosy, ale żeby po prostu zatrzymać wypadanie włosów tych, które mam. Bo jeszcze nie jest tak źle.

• Members
Napisano

Sam jestem w Twoim wieku i już mi zakola lecą plus powolna miniaturyzacja pierwszego szeregu języka. Dodaj fotki najlepiej lekko znoszony już włosów np. pod koniec dnia, przytrzymujące je do tyłu u mnie wtedy najbardziej widać ubytki.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

czesc panowie ja mialem podobnie w wieku 20 zaczely mi wlosy garsciami w rekach zostawać, poniewaz zawsze miałam dłuższe wlosy to latwo bylo je po liczyć przy kazdym przejechaniu przez wlosy 15 stuck mialam na rece ....olalem to i teraz 26 lat pierwszy przeszczep....przeczytajcie historię fightera..on stworzył sobie najwidoczniej dobry mix z lekow....gdybym walczył mając 21 lat moze bym nie musial sobie wczepiac nowych... a mialem jeszcze gestsze wlosy niz fighter