Members mallo Napisano 9 Listopada 2015 Members Napisano 9 Listopada 2015 Pytanie do osób które stosują tą kombinację. 1. W jakich proporcjach należy wymieszać emu z olejem rycynowym? 2. Jak długo należy trzymać to na głowie? 3. W jaki sposób nakładacie to na głowę? Bo mi przy wcierce wypada móstwo włosów. Do tej pory stosowałem to w ten sposób że na noc nakładałem najpierw na głowę niewielką ilość olejku emu a na niego olej rycynowy i myłem głowę rano. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 9 Listopada 2015 Members Napisano 9 Listopada 2015 Legenda:emu - wiadomoco - olej rycynowy (nierafinowany)kokos - wiadomo nierafinowanydmso - wiadomo Stosują różnie: 50emu - 50co70emu - 30co33emu - 33kokos - 33co70dmso - 30co Na pewno Twój sposób jest beznadziejny ze względu na to ze zapychasz pory i sklejasz skórę (olej rycynowy jest bardzo lepki) Cytuj
Members mallo Napisano 9 Listopada 2015 Autor Members Napisano 9 Listopada 2015 Czyli z tego co piszesz ziom pół na pół emu - olej rycynowy. A jak długo to trzymać ? Napisałeś też ze nakładając moim sposobem zapycham pory w takim razie jak to nakładać? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 9 Listopada 2015 Members Napisano 9 Listopada 2015 Jeśli chcesz tylko oleje używać to bardziej ku temu: 33emu - 33kokos - 33coKokos jest tańszy od Emu. Sporo osób na forach anglojęzycznych stosuje z dodatkiem DMSO Cytuj
Members charlie Napisano 10 Listopada 2015 Members Napisano 10 Listopada 2015 polecam to naprawde warto stosuje już 3 tygodnie i włosy są lepsze, oczywiscie nowe nie wyrosna ale czuje róznice Cytuj
Members ellipsis Napisano 10 Listopada 2015 Members Napisano 10 Listopada 2015 Sporo osób na forach anglojęzycznych stosuje z dodatkiem DMSO A DMSO daje jakieś konkretne właściwości do tej mieszanki? Czy służy tylko do rozcieńczenia CO? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 10 Listopada 2015 Members Napisano 10 Listopada 2015 Penetracja przez skórę. Cytuj
Members adas Napisano 5 Grudnia 2015 Members Napisano 5 Grudnia 2015 Jak używacie DMSO to dokładnie oczyście miejsce aplikacji, bo wchłoniecie nie tylko rycyne ;p, ale też cały syf z głowy (jeśli np. pracujesz w kopalni węgla). Ja osobiście dałem sobie z tym spokój i poczekam na czyste pge2. Upierdliwe to i głowa trochę swędzi, ale każdy reaguje inaczej. Olejek na pewno działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi