Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Pytanie do osób które stosują tą kombinację.

1. W jakich proporcjach należy wymieszać emu z olejem rycynowym?

2. Jak długo należy trzymać to na głowie?

3. W jaki sposób nakładacie to na głowę? Bo mi przy wcierce wypada móstwo włosów.

Do tej pory stosowałem to w ten sposób że na noc nakładałem najpierw na głowę niewielką ilość olejku emu a na niego olej rycynowy i myłem głowę rano.

• Members
Napisano

Legenda:

emu - wiadomo

co - olej rycynowy (nierafinowany)

kokos - wiadomo nierafinowany

dmso - wiadomo

Stosują różnie:

50emu - 50co

70emu - 30co

33emu - 33kokos - 33co

70dmso - 30co

Na pewno Twój sposób jest beznadziejny ze względu na to ze zapychasz pory i sklejasz skórę (olej rycynowy jest bardzo lepki)

• Members
Napisano

Czyli z tego co piszesz ziom pół na pół emu - olej rycynowy. A jak długo to trzymać ? Napisałeś też ze nakładając moim sposobem zapycham pory w takim razie jak to nakładać?

• Members
Napisano

Jeśli chcesz tylko oleje używać to bardziej ku temu:

33emu - 33kokos - 33co

Kokos jest tańszy od Emu.

Sporo osób na forach anglojęzycznych stosuje z dodatkiem DMSO

• Members
Napisano
Sporo osób na forach anglojęzycznych stosuje z dodatkiem DMSO

A DMSO daje jakieś konkretne właściwości do tej mieszanki? Czy służy tylko do rozcieńczenia CO?

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Jak używacie DMSO to dokładnie oczyście miejsce aplikacji, bo wchłoniecie nie tylko rycyne ;p, ale też cały syf z głowy (jeśli np. pracujesz w kopalni węgla). Ja osobiście dałem sobie z tym spokój i poczekam na czyste pge2. Upierdliwe to i głowa trochę swędzi, ale każdy reaguje inaczej. Olejek na pewno działa.