Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam,

Mam 24 lata i moje problemy z łysieniem prawdopodobnie zaczęły się jakoś w wieku 18 lat. Już wtedy widziałem, że mnóstwo włosów mi wypada ale szczerze mówiąc się tym nie przejmowałem wcale, do pewnego momentu. 2 lata temu ogoliłem się na zero, całą głowę, bo już było mi wstyd i od tamtego czasu odstawiłem temat..ale tak naprawdę wcale się z tym nie pogodziłem, ponadto jest mi z tym bardzo źle. Można powiedzieć, że ludzie mają większe problemy ale sam czuję, że mniej się uśmiecham i pozytywna osoba która we mnie była się ulotniła, a samoocena spadła. Trochę poczytałem na forum i widzę, że w Polsce nie warto, chociaż w większości czytałem posty sprzed paru lat, więc może coś się zmieniło? Chciałbym zrobić przeszczep ale nie ukrywam, że wolałbym to robić w Polsce a jeżeli faktycznie tak źle to wygląda u nas, to chociażby gdzieś na terenie Unii Europejskiej, Turcja nie wchodzi w grę. Czy możecie mi coś doradzić ? Mam odłożone jakieś 15 tyś. złotych, miały być na coś innego ale powiedzmy, że zaryzykuję. Poniżej zamieszczam zdjęcia mojego problemu.

20151117_192926.thumb.jpg.26ea227be4d654fce13e3faa903dc78e.jpg

20151117_193021.thumb.jpg.710fb7c2eb7b430d13dec2d1b58036bd.jpg

20151117_193038.thumb.jpg.998f42c5220f4125e7b0ff05e88216fa.jpg

• Members
Napisano

Jesteś za młody na przeszczep - jak na ten wiek to stan masz kiepski, bardzo duże prawdopodobieństwo, że łysienie się jeszcze znacznie posunie. W takim przypadku jeśli ktokolwiek by się tego podjął to będzie Ci zalecał stosowanie farmakologii żeby utrzymać resztę.

Ćwiczysz siłowo? W Twoim przypadku wydaje mi się, że na tym dużo więcej zyskasz aniżeli na kilku dodatkowych włosach na głowie

• Members
Napisano

Od jakiegoś czasu właśnie wydawało mi się, że przestały mi wypadać... Czy warto chociaż pójść na bezpłatną konstultację, np. do MH ?

Siłowo nie ćwiczę, chociaż jestem przekonany, że w przypadku samooceny by to pomogło, ale mimo wszystko, zawsze patrząc w lustro widzę brak włosów. Zdjęcia są zrobione po tygodniowym nie-goleniu się od stanu ścięcia na zero, także żeby czuć się w miarę komfortowo golić głowę muszę co jakieś dwa dni, a to trochę uciążliwe..

• Members
Napisano

młody wiek i duże łysienie.15 tys zł nie wystarczy, żeby nawet zacząć walkę z łysieniem. Jakbyś nawet nadawał się na HT to na dzień dzisiejszy potrzebujesz około 4000 graftów czyli jakieś 8 tys euro przy stripie.fue jeszcze więcej kasy. i w przyszłości następne ht. Odradzam robienia ht w Polsce.

• Members
Napisano
Dziękuję za odpowiedzi. Czyli trzeba kupić karnet na siłownie i nową maszynkę

Dokładnie

BTW. Kup dobrą maszynkę elektryczną: Panasonic/Braun. Zaoszczędzisz w dłuższej perspektywie kasę i czas

• Members
Napisano
Mikropigmentacja wydaje się być ciekawą opcją, chociaż już włosów na żel jak za czasów liceum nie będzie..

Z mikropigmentacją też się zapoznaj zanim zdecydujesz się na zabieg, są plusy i minusy. Dla mnie osobiście tych drugich więcej

• Members
Napisano

Przeczytałem wszystko co się dało (chyba) tutaj na forum w tym temacie no i szczerze mówiąc dla siebie minusów chyba nie widzę.. Od dłuższego czasu i tak ścinam na zero a jakby było widać linię włosów to tylko plus, a może i samoocena by wzrosła. Teraz pozostaje tylko zastanowić się, gdzie uderzyć na konsultacje

• Members
Napisano

Byłem osobiście na konsultacji w naszym rodzimym oddziale Skalp .

Człowiek bardzo przyjazny rozumie wiele spraw dotyczących łysienia do niczego nie namawia.

Ale decyzje pozostawia Tobie ... no i się ciagle waham - wiem jednak, że gdybym miał robić to własnie tam.

• Members
Napisano

Jeszcze jedno pytanie, na czym polega funkcjonowanie tych wszystkich jasnych, krótkich włosków w miejscu gdzie były kiedyś włosy normalne ? Nie da się tego jakoś odratować... ?

• Members
Napisano

czesc collapse15 wczoraj spotkalem znajomka co prawie w identycznym czasie robil przeszczep co ja tylko ze on robil w Wiedniu (Austria) u doktora Tureckiego pochodzenia

czena za graft 1 € . Az mi sie wiezyc nie chcialo...mial wecej grafuf odemnie robione za 1/3 czeny, ponoc kollega mu polecil co byl rok temu u niego i jest bardzo zadowolony....nie mam jeszcze zadnych szcegolow bo spotkalem go w ubanie i do roboty mi sie spieszylo ale dal mi swoj nummer, jak bede mial jakies zdjecia od niego i dokladne namiary to tutaj wstawie.... jednack do Wiednia troche blizej niz do Turci a jesli bedzie odwalal conajmniej dobra robote to za ta cene to bedzie hit

-- 26 lis 2015, 11:25 --

Jeszcze jedno pytanie, na czym polega funkcjonowanie tych wszystkich jasnych, krótkich włosków w miejscu gdzie były kiedyś włosy normalne ? Nie da się tego jakoś odratować... ?

baby hair....mozesz probowac, Propeciom czy Loxon 5% lub inna kuraciom (RU),+blocker.....sporo jest opisanych histori jak koledzy probowali uratowac to co majom lub polepszyc stan wlosow .....fighter nawet zakola swoje odzyskal