Members tommy.13lv Napisano 26 Lutego 2016 Members Napisano 26 Lutego 2016 (edytowane) Cześć 2 Pytania: - czy po FUE nie ma przeciwwskazań waszym zdaniem (najlepiej odpowiedź osoby zorientowanej w temacie) do przeprowadzenia mezoterapii np. osoczem ? Po jakim czasie najlepiej ją wykonać : faza uśpienia czy też już w 3-4 miesiącu jak nowe włosy będą potrzebowały wzmocnienia/budulca ? - czy po FUE można stosować Waszym zdaniem żele przeciwbliznowe na miejsce dawcze/donor ? Problem dotyczy skóry o dużej charakterystyce do przerostów bliznowych - miejsce po FUE, 0,8 mm ale istnieje zagrożenie że przy krótkich włosach będzie to bardzo intensywnie widoczne Z góry dziękuje za info. Edytowane 27 Lutego 2016 przez Gość Cytuj
Members folder Napisano 27 Lutego 2016 Members Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) z tego co wiem to osocze w niektórych klinikach podawane jest tuż po zabiegu, a co do blizn to stosuj co się da i na świeżych bliznach bo naprawdę trudno to zamaskować (o ile w ogóle) ja teraz katuję się dermarollerem i tuż po, preparat na blizny, a ostatnio kupiłem kolagen i mam zamiar poważnie zająć się kuracją. Czytałem na zachodnim forum posty kolesia, który z całkim niezłym efektem poradził sobie z blizną po stripie stosując dermaroller i jakiś preparat z oliwą na blizny. Tak czy siak jedyne co osiągniesz to nieznaczne wyrównanie koloru bo nie ma skutecznego środka na pozbycie się takich blizn. Pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2016 przez Gość Cytuj
Members klekoo91 Napisano 27 Lutego 2016 Members Napisano 27 Lutego 2016 a jak zrobi sie w miejscu biorczym (chodzi mi o donor) mikropigmentacje, bo i tak scinam sie na jedynke po boku i z tylu to nie bedzie widac roznicy ? Cytuj
Members folder Napisano 27 Lutego 2016 Members Napisano 27 Lutego 2016 viewtopic.php?f=23&t=1885&start=20 tutaj widać efekty mikropigmentacji na bliznach FUE Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi