Members adrianswiader Napisano 2 Maja 2016 Members Napisano 2 Maja 2016 Otóż jestem po wizycie ww placówce trychologicznej. Dowiedziałem się następujących rzeczy:- Leczenie łysienia należy rozpocząć Loxonem, który zatrzyma łysienie- Po półrocznej kuracji loxonem należy dorzucić Nezyr lub Propecie dla wzmocnienia efektu- mam zaczopowane mieszki włosowe po tygodniowym stosowaniu olejku arganowego i powinienem go natychmiast odstawić - oczyszczę skórę i zredukuje stan zapalny oraz problem suchej skóry (3 rzeczy za jednym zamachem) dzięki stosowaniu szamponu nawilżającego MonRin i lotionu do wcierania o tej samej nazwie A na samym końcu wizyty Pani miała do mnie ogromne pretensje, że wybucham śmiechem i co ja sobie wyobrażam bo ona ma mnóstwo pacjentów na obserwacji... Cytuj
Members bzbe Napisano 7 Maja 2016 Members Napisano 7 Maja 2016 Nie stosuje się przypadkiem najpierw fina potem loxon ? Cytuj
Members adrianswiader Napisano 7 Maja 2016 Autor Members Napisano 7 Maja 2016 Słuszna uwaga i z tego powodu chciałem wszystkich przestrzec przed pseudo fachowcami Cytuj
Gość Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 Zdecydowanie to właściwa kolejność (najpierw fin potem minox). Nawet w polskiej klinice przeszczepu włosów dawno temu powiedzieli mi, że loxon nie zatrzyma wypadania, a tylko wzmocni (w tym pogrubi) włosy które zostały.Takie były relacje ich pacjentów. Oczywiście są wyjątki, ale przyjmuje się, że minox ma wzmacniać włosy i ich odrost, co nie jest tożsame z zatrzymaniem łysienia.Tym samym bez sensu jest stosowanie go jako pierwszego. Cytuj
Members adrianswiader Napisano 24 Maja 2016 Autor Members Napisano 24 Maja 2016 a wręcz może o wiele pogorszyć sytuację Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi