Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Jaka tam u was Janek cena FUE teraz w tym BHR

bo raz czytam 3,60 euro FUE graft, a raz dr. Bisanga robi Polakom niespodziankę na święta i za 2,05 e/graft

#Odpisał na PW 3,65 euro FUE, 2,05 FUT (Strip)

24c8pok.png
  • Members
Napisano

jedynie co mogę napisać, że u Marala wyglądało to inaczej, a i pewnie nie tylko u niego. Obsługa w pełni profesjonalna. Śmieszy mnie fakt, że markowe kliniki robią taką propagandę i wydają kasę na takie strony "odstraszające" od Turcji czyżby poczuły zagrożenie i spadek klientów ?

• Members
Napisano

Niektórych boli coraz większa popularność tureckich klinik, a tak przyjemnie się ściągało z głupich polaczków 8x więcej za tą samo robotę. Nie daj Bożę jeszcze trzeba będzie obniżyć ceny, ale to tak na prawda walka o nasze bezpieczeństwo

• Members
Napisano

Jeżeli w Turcji rzeczywiście jest ok. 500 klinik na pewno nie wszystkie są takimi "fabrykami" jak ta przedstawiona w przedstawionym filmie dlatego wybierajac klinike w Turcji zalecamy naprawde ostrożność bo obszar dawczy naprawde łatwo zepsuć. Sytuacje przedstawione na tym filmie sa jednak faktem.

• Members
Napisano

Co za kur** brednie . Wyssane z palca i pokolorowane. Autor tego filmu nie ma zielongo pojęcia o transplantacji wlosow pomimo tego że przeszedł juz zabiegi przeszczepu wczesniej. Nie rozumiem jednego... co w tym filmie jest niby takiego strasznego ? Skoro robią po 10 lub więcej operacji dziennie ? TO jest straszne ? Wg mnie to chyba jednak zaleta bo skoro robią po 10 zabiegow dziennie i nadal maja w uuuj klientow to znaczy ze efekty są dobre, mam racje ? Że niby donor niszczą ? A skad on moze wiedzieć co sie dzieje z donorem skoro nie widzial efektu ich pracy... Gdyby niszczyli donor to jak mysliscie czy ktokolwiek by przyszedl zrobic tam zabie, ktokolwiek by polecil tą klinike ? Przeciez zyjemy w 21wieku jesli by efekty byly mizerne to jestem pewien że klinika by upadła bo ludzie woleliby pojsc do jednej z pozostalych 499 klinik w ktorych ceny są podobne.

Że niby byl niezadowolony bo zostalo mu 2000 graftow donoru ? no To kurwa z czego on jest niezaidowolony ? Ze w innych klinikach zjebali mu tak dosadnie donor że mu jedynie 2 k zostalo ? To skadd doktor mial doszukac sie więcej graftow ? z dupy niby ??Powiedzial mu wprost ze ma 2k ... on wiercił dziurę w całym to dolozyl 2400, a podczas zabiegu zapewne wyciagneliby i tak jedynie 2000, ale po co mu o tym pow ? No żeby zrobil u nich zabieg i wylozyl te 1500 eurosow...a ale to chyba komercja = pieniadz.. to nie jest dr koray erdogan ktory sam wykonuje zabiegi. Dziesiątki klinik w Turcji albo i setki dzialaja na podobnej zasadzie. Wy myslicie że w pozostalych klinikach wyglada to inaczej ? Moze i mniej wykonuje sie zabiegow ale dokotr jedynie zajrzy podczas operacji obejrzy i idzie dalej... Dlatego cena jest taka niska a nie 5x wyzsza...

Koleś z filmu ewidentnie myslal ze dooktor wyczaruje mu 10000 graftow z dupy ... a tu jednak doktor pow. że jedynie 2400 MAX i lipa ... i sie koles sfrustrowal bo on przeciez nie wyjebie 1500 eurosow za zabieg tylu graftow gdzie inni mieli 5k graftow za tą sama cenę ... ale tam tak dziala, czy robisz 1 k czy 5 k graftow placisz tyle samo.

Wspomnial rowniez że "technicy" nie maja doswiadczenia .. nosz kur** jak moga nie miec doswiadczenia ? Przeciez tam tych nastu pacjentow dziennie jest robionych stale podejrzewam przez 5 - + grup technikow ktorzy wykonuja te zabiegi codziennie , czasami na 2 zmiany rano i po poludniu zabieg ... więc chyba wprawę maja zajebiscie wielką i nie robią tego 1wszy raz, a podejrzewam ze niektorzy z nich to zrobiili więcej juz zabiegow niz Ci TOPPPPOWI chirurdzy... czy ich efekty pracy są gorsze ? Czy mniej dbają o donor ?? Oni wszystko wykonują maszynowo, nie manualnie, wiec nie mozna tego nawet porownywac - chodzi o pobieranie, a roznice miedzy tymi technikami to juz musicie sobie wygooglowac - ja naprawde sporo na ten temat czytalem i wielu chirurgow z calego swiata ma podzielone opinie odnosnie obu technik. Wiadomo że Ci co tylko robią manual obstają przy swoim i odwrotnie...

Na koniec powiem, że koleś ewidentnie myslal, ze oni wyczarują mu wlosy na glowie, gdziej uz ich nie mial, a gdy sie stalo inaczej to sie wkurwil...

Wiecie co? Miałem nie pisać tego ale uuuj tam, napiszę, nie wiem czy powinienem czy nie .. bo filmik jest ewidentnie z "ukrytej" kamery , ale k urwa bylem w srodku i widzialem wszsytko na WLASNE oczy i uwierzcie mi wyglada to o NIEBO lepiej . Wiecie skad moja pewnosc ? Bo na 99% to jest klinika SERKANA. Albo i na 100%.

Ten doktorek nie jest taki zly jak on go malujee, moze i ma jednoczesnie kilka zabiegow, ale uwierzcie mi, podczas mojego zabiegu byl 2x u mnie w pokoju i sprawdzal co i jak sie dzieje, poprawial rowniez linie ktora tak jak ten koles opisuje dzien wczesniej RYSOWAL i jego rola moze i nie sprowadza sie do czystego operowania ale on ma od tego KILKA grup ktore robia to codziennie. I moze i nie są lekarzami ale zapewniam waas ze maja wprawe lepsza niz wszyscy polscy chirurdzy od wlosow razem wzięci. Jak juz mowilem, byl u mnie 2x, sprawdzal co i jak, poprawial linie, konfrontowal wszystko z grupa technikow - zawsze jest 1 anestezjolog ktory daje znieczulenie, 1 osoba ktora robi dziurki i potem wklada grafty i 1 do pomocy, albo i 2. Doktor sam juz nie wykonuje voperacji bo ma od tego ludzi, ma technikow, ma dziennie kilkanascie zabiegow i podejrzewam ze ma to w dupie żeby samemu to robic, ale NA PEWNO nie ma w dupie pacjentow. Jego angielski jest dosyc slaby dlatego nie odpowiadal gosciowi przejrzyscie na pytania. Ta laseczka co byla to ich taka sekretarka ktora tez jedynie tam pyta czasami co i jak, ofc jej sie placi hajs, ona tez daje recepte na pozniejsze medikamenty "po" , ona tlumaczy wszystkie zalecenia "po" jak myc glowe keidy i w ogole wszystko. No i ten 3ci gosc w czarnej ? juz nie pamietam na filmiku bluzce, on jako jedyny mowi plynnie po ANGIELSKU i tylko te 3 osoby mowią mniej lub wiecej po ang reszta - PRAWIE wcale.

To oczywiste że chcieli go zatrzymac by zrobil zabieg, oni nie dbaja o to czy Ty bd mial w przyszlopsci wlosy by je przeszczepic, czy masz wystarczajaco donoru na przyszlosc , maja to w dupie, idą na ILOSC. O te sprawy to się Bisangi pytajcie itp, ale jesli chodzi o sam zabieg , jego przebieg to na pewno dbaja by bylo wszuystko w jak najlepszych porzadku.

A co do pobierania krwi.. mi tez pobierali krew - mowili że na badania idzie - ja nie dopytywalem jakie, wg mnie mogli sobie ją nawet wypić. Next day robili mi rowniez zabieg osoczem boagtoplytkowym z krwi i wkłuwali mi to w łeb w ramach ofc ceny, ponoć to "zatrzymuje" wlosy by nie wypadly.

W razie jakichs pytań, odpowiem. I to nie jest MOJA reklama kliniki bo ja niczego nie reklamuje, czy efekty bd takie jakie chce ,SAM na nie czekam i wtedy ją bede mogl polecić lub nie, ale troche mnie zirytowalo, gdy ktos kto ewidentnie nie ma zielpomnego pojecia o HT robi ujową opinie klinice, o ktorej rowniez nie mial ZIELONEGO pojecia.

Czy to fabryka ? Może i tak, ale jeśli wszystkie czekoladki są tak samo pyszne to uj, mogą je robić hurtowo.

Pzdr

• Members
Napisano

powiem szczerze, że też prawie wylądowałem u Serkana, lecz po twoim opisie bardzo się cieszę że wylądowałem u Marala i dałem te 600 euro więcej, przede wszystkim tam od kierowcy, po sekretarkę i doktorka każdy gada dobrze po angielsku, a przy tobie w czasie operacji też zawsze ktoś był kto nawijał po angielsku, widocznie Maral zainwestował w szkolenie językowe , no i nie ma aż takiej masówki taka mała klinika coś jak BHR 3 sale na 2 zmiany czyli max 6 na dobę. A babeczki co robią zabieg całkiem miłe dla oka . Co do pobierania graftów to robi to jedna osoba i naprawdę ma wprawę liczyłem i w minutę wyciąga z 40-50 graftów, babeczka od dziurek na grafty też robi tylko je i tylko ona każdemu. Prawda jest taka, że na zachodzie jest bardzo drogo zatrudnić personel, dlatego robią manualne, małe ilości aby klient wrócił na 2-3 zabiegi oczywiście wszystko jest starannie i z uwagą, ale w Turcji jednak nikt nie robi STRIPA, a punchem 0,9mm naprawdę ciężko zniszczyć donor.

• Members
Napisano
powiem szczerze, że też prawie wylądowałem u Serkana, lecz po twoim opisie bardzo się cieszę że wylądowałem u Marala i dałem te 600 euro więcej, przede wszystkim tam od kierowcy, po sekretarkę i doktorka każdy gada dobrze po angielsku, a przy tobie w czasie operacji też zawsze ktoś był kto nawijał po angielsku, widocznie Maral zainwestował w szkolenie językowe , no i nie ma aż takiej masówki taka mała klinika coś jak BHR 3 sale na 2 zmiany czyli max 6 na dobę. A babeczki co robią zabieg całkiem miłe dla oka . Co do pobierania graftów to robi to jedna osoba i naprawdę ma wprawę liczyłem i w minutę wyciąga z 40-50 graftów, babeczka od dziurek na grafty też robi tylko je i tylko ona każdemu. Prawda jest taka, że na zachodzie jest bardzo drogo zatrudnić personel, dlatego robią manualne, małe ilości aby klient wrócił na 2-3 zabiegi oczywiście wszystko jest starannie i z uwagą, ale w Turcji jednak nikt nie robi STRIPA, a punchem 0,9mm naprawdę ciężko zniszczyć donor.

ja akurat zalatwialem tam polkę która mieszka tam od kilku lat i plynnie mowila po turecku Ona swobodnie z nimi rozmawiala i byla CALY czas ze mną podczas zabiegu i pozniej na nastepny dzien tez do mnie przyjechala i dizen wczesniej przed zabiegiem - konsultacje itp tez. Wtedy juz mailem pewnosc ze all bd okey, ona z wszystkimi roznmawiala i wiele rzeczy za mnie zalatwila. CI co mnie operowali - 1 koleś i 2 dziewczyny, z nich jedynie 1 dziewczyna cos tam mowila po ang, ale wszystkiego sie dowiedzialem co chcialem przez tamtą dziewczyne co po turecku z nimi nawijała. U mnie to tak samo wygladalo - cally zabieg trwał może 5 h ponad 2500 graftow wiec mozna sobie pomyslec jak sprawnie im szło wyciąganie i pozniej wkladanie graftow - jak jedna z nich robiła dziurki w mojej glowie to czulem sie jakby to jakis automat - robot robił ; p. W Polsce doktor dziurawił mnie w jakims 10x wolniejszym tempie... Co do donoru oni akurat uzywają najmniejszych 0,6 mm punchow i wlasnie tlumaczyli mi ze przez to jest mała szansa na jakiekolwiek uszkodzenia graftow .

• Members
Napisano

mi się u Marala właśnie podobało to, że oni wszystko załatwiają dojazdy, hotel, nawet żarcie jakieś tam podstawowe ja się o nic nie martwiłem, no i Serkan w mailu ocenił mój donor na 2,5 tys graftów, a to trochę mało na mój przypadek.