Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam, mam 23 lata i mam pecha dotyczącego łysienia anrdogenowego. Po wyleczeniu trądziku młodzieńczego w wieku 18 lat mogłem pocieszyć się wkońcu wmiarę zdrowym wyglądem 2 lata. W wieku 20 włosy zaczeły mi wypadać jak po chemioterapii -garściami. Nigdy nie miałem długich włosów i zawsze widziałem że wypada ich sporo ale zawsze bilans był raczej dodatni.

Niektórzy znajomi śmieją się że włosy powędrowały poprostu w inne miejsce - zapuściłem zarost z powodu że irytowało mnie codzienne golenie.

O ile z czubkiem głowy nie przejmuje się zbytnio bo to tylko wysokie czoło e przed tym się nie ucieknie chyba że przeszczep (za młody jestem jeszcze) to braki włosów na czubku głowy chciałbym cofnąć ile to możliwe.

Ogólnie leczenie zaczełem koło 20-21 roku z początku na NFZ:

Loxon 2% a następnie 2x loxon 5%. Kurację musiałem przerwać ze względu że zaczeły się u mnie bardzo poważnie objawiać skutki ubocznie.

Następnie znalazłem klinikę w warszawie która strasznie tnie na swoich brandowanych preparatach ale ogólnie zauważyłem poprawę kondycji mieszków włosowych. Niestety nie mam jak tego zweryfikować ale

jeżeli nie zrobi to problemu prosiłbym o tym czy dane leki mogły pomóc czy tylko nabrałem się na chwyt marketingowy:

DSD De Luxe Capixyl 3.4.4

Dixidox de luxe lotion forte 3.4

Dixidox de luxe peeling 1.3 - peeling teraz raz na 2 tygodzinie

Szampon: radical na zmianę z , czasami raz w tygodniu łagodny szampon ziołowy przeciwłupieżowy.

Dodatkowo rolowanie włosów rolerem po myciu- to akurat nawet polubiłem

Została mi zaproponowana mezoteriapia (5x wykonałem 4x) której skutkiem były takie że dotychczasowe włosy stały się ładne i lśniące oraz przybrały barwę ciemniejszą jakbym był po farbowaniu. Niestety nie pomogło odnośnie wzrostu nowych włosów.

Teraz do tego dorzuciłem witaminy Vitapil oraz coś z cynkiem. Skutki dodania witamin do diety widać po 2 tygodniach po bardzo zdrowych paznokciach (damn) oraz procerin.

Prosiłbym o ewentualne porady co mogę zacząć przyjmować i czego ewentualne odstawienie nie spowoduje szybkiej utraty włosów. Zależy mi głównie na zmniejszeniu widoczności tylniego placka...

PS: Taka ciekawostka, im człowiek ma mniej włosów to tym więcej na dobrego fryzjera jest w stanie wydać.

IMG_0446.thumb.JPG.21aa6a65d6bb3ff35dd5a9cfdc566e20.JPG

IMG_0445.thumb.JPG.33e641f5ed11e8797374f5f252999cb7.JPG

• Members
Napisano

twoja kuracja poza ubytkiem kasy z portfela jest w tej chwili żadna. Zbieraj na przeszczep bo moim zdaniem jest już za późno, a jak poczytasz o skutkach ubocznych blokerów to pewnie ich nie weźmiesz skoro po minoxie je masz. Ciekawi mnie jakie miałeś skutki uboczne po minoxie ? ja biorę 15% i nic nie mam.

• Members
Napisano

Odnośnie skutków ubocznych to oprócz bardzo mocnego swędzenia po 3 miesiącach miałem podwyższone ciśnienie krwi oraz bardzo złe samopoczucie. Po nieudanej kuracji u znachorów planuje wyciągnąć jeszcze raz ciężkie działa przed zgoleniem się na łyso .Niestety wiek nie pozwala mi zrobić przeszczepu i trochę się obawiam że nie będę mógł mieć krótkich włosów w przyszłości przez blizny.

Co myślicie o danym zestawie:

minoxidil nr 10

Proscar

szampon: nizoral

• Members
Napisano

Polaris nr 10

proscar zamień na dutasteryd

nizoral zamień na zoxin med - szkoda kasy ja używam capitis duo ten sam skład a cena niższa.

generalnie raczej zakoli nie odzyskasz masz szanse odzyskać włosy na górze, zrobisz przeszczep na przód, a za jakiś czas drugi na reszte w turcji wyniesie cię to 15 -20 tys.

• Members
Napisano

Z niewiadomych powodów jakoś zakola aż tak mi nie przeszkadzają tylko to że włosy robią się coraz rzadsze z tyłu, za to jak istnieje jeszcze szansa na szubek głowy to będę łapał aby z niej skorzystać. W każdym razie dzięki za radę.

• Members
Napisano

Ale po co ci ten minox, jak masz po nim uboki? Tak naprawde trzeba bylo brac sie za to na powaznie, jak tylko zauwazyles problem, zamiast bawic sie w ziolka i naciagaczy trychologow. Teraz kuracja bedziesz mogl co najwyzej utrzymac resztki (chyba ze wskoczysz na cos ekstremalnego, co jest oczywiscie bardzo malo prawdopodobne). A na przeszczep za mlody nie jestes. Moze w BHR, ale to nie jedyna klinika przeciez..

Jak chcesz powaznie sie za to brac to do finasterydu koniecznie dorzuc bloker zewnetrzny (RU/flutamid) i stemoxydine (stymulator slabszy od minoxa, ale bez zadnych ubokow, po kilku miesiacach poprawia jakosc wlosow, ponadto mozesz w nim rozpuszczac antyandrogen zamiast w kb solution). Dodatkowo mozesz rowniez zastanowic sie nad saba gel i wcieraniem olejow (z dodatkami typu saw palmetto). Na cuda jednak nie ma co liczyc.

.

• Members
Napisano
Odnośnie skutków ubocznych to oprócz bardzo mocnego swędzenia po 3 miesiącach miałem podwyższone ciśnienie krwi oraz bardzo złe samopoczucie. Po nieudanej kuracji u znachorów planuje wyciągnąć jeszcze raz ciężkie działa przed zgoleniem się na łyso .Niestety wiek nie pozwala mi zrobić przeszczepu i trochę się obawiam że nie będę mógł mieć krótkich włosów w przyszłości przez blizny.

Co myślicie o danym zestawie:

minoxidil nr 10

Proscar

szampon: nizoral

Dlaczego wiek nie pozwala Ci na przeszczep ? Widać, że łysiejesz mega agresywnie i to co zostało tak czy siak poleci. Wiek może być przeszkodą przy nw2/nw3 gdy nie wiadomo jak bardzo to sie posunie w najbliższych latach. U Ciebie widać, że będziesz łysy. Zostaję Ci tylko jechać do Turcji i wpakować ile się da w konserwatywną wysoką linie, a następnie modlić się zeby jakoś to wygladało. Oczywiście jeśli chcesz mieć jakieś włosy