Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Cześć. Mam 24 lata i od jakiegoś czasu zauważyłem,że kolor zarostu(czarny) na twarzy zaczyna zmieniać się w rudy po czym pojawiaj się siwe włosy.

Domyślam się,że jest to spowodowane hormonami. Jest na to jakiś skuteczny specyfik? W sumie cena nie gra roli,tylko żeby nie zabijała. Może zmiany w diecie coś pomogą?

Edytowane przez Gość
  • Members
Napisano

Mam ten sam problem. Podobno przedwczesne siwienie wywołane jest przez niedobór witaminy B12. Może spróbuj pić drożdże? Zawierają one wiele witamin z grupy B. Ponadto, laski na forach polecają wcieranie oleju kokosowego we włosy.

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Myślę, że tak. Ja kupiłem w sklepie olej kokosowy nierafinowany.

Mam z brodą ten sam problem - te włosy nie są siwe, ale jakby część straciła pigment. Będę testować PABA. Podobno pomaga przywrócić włosom kolor.

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Kupiłem PABA swanson na Amazonie. Sprawdź tam. Może ktoś wypowie się, jakie mogą być przyczyny przedwczesnego siwienia? Niedobory witamin?

• 3 months later...
  • 1 month later...
  • Members
Napisano

Na razie zacząłem stosować Olej kokosowy.

jakieś widoczne efekty?

ja uzywalem i polecam, mialem wysyp bialych wlosow (jakby bez pigmentu) i po oleju jakby sie to cofnelo (uzywalem ze 2-3 miesiace), tzn. musialem zgolic brode i to co odrastalo zyskiwalo coraz bardziej intensywny kolor; po kilku goleniach bylo ok (ostaly sie tylko jakies pojedyncze bez koloru)

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Na razie zacząłem stosować Olej kokosowy.

jakieś widoczne efekty?

ja uzywalem i polecam, mialem wysyp bialych wlosow (jakby bez pigmentu) i po oleju jakby sie to cofnelo (uzywalem ze 2-3 miesiace), tzn. musialem zgolic brode i to co odrastalo zyskiwalo coraz bardziej intensywny kolor; po kilku goleniach bylo ok (ostaly sie tylko jakies pojedyncze bez koloru)

Stosowałeś olej kokosowy na ogoloną twarz, czy jak?