Members robson15 Napisano 2 Listopada 2016 Members Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Cześć. Mam 24 lata i od jakiegoś czasu zauważyłem,że kolor zarostu(czarny) na twarzy zaczyna zmieniać się w rudy po czym pojawiaj się siwe włosy.Domyślam się,że jest to spowodowane hormonami. Jest na to jakiś skuteczny specyfik? W sumie cena nie gra roli,tylko żeby nie zabijała. Może zmiany w diecie coś pomogą? Edytowane 3 Listopada 2016 przez Gość Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 3 Listopada 2016 Napisano 3 Listopada 2016 Oprocz farbowania do zarostu czy wlosow nie ma nic. Wertowalem fora w tym celu i nic konkretnego nie znalazlem. Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members rebus Napisano 7 Listopada 2016 Members Napisano 7 Listopada 2016 Mam ten sam problem. Podobno przedwczesne siwienie wywołane jest przez niedobór witaminy B12. Może spróbuj pić drożdże? Zawierają one wiele witamin z grupy B. Ponadto, laski na forach polecają wcieranie oleju kokosowego we włosy. Cytuj
Members robson15 Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Members Napisano 29 Grudnia 2016 Szczerze wątpię w to Trochę dziwne,że broda zaczyna siwieć a włosy na głowie są nadal czarne... Taki olej będzie dobry? http://allegro.pl/bio-olej-kokosowy-czysty-900ml-certyfikat-promocja-i6119595772.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=117190 Ekologiczny,nierafinowany wydaje mi się,że będzie ok. Cytuj
Members rebus Napisano 1 Stycznia 2017 Members Napisano 1 Stycznia 2017 Myślę, że tak. Ja kupiłem w sklepie olej kokosowy nierafinowany.Mam z brodą ten sam problem - te włosy nie są siwe, ale jakby część straciła pigment. Będę testować PABA. Podobno pomaga przywrócić włosom kolor. Cytuj
Members robson15 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Members Napisano 27 Lutego 2017 @rebus możesz podesłać linka z PABA? Na razie zacząłem stosować Olej kokosowy. Cytuj
Members rebus Napisano 4 Marca 2017 Members Napisano 4 Marca 2017 Kupiłem PABA swanson na Amazonie. Sprawdź tam. Może ktoś wypowie się, jakie mogą być przyczyny przedwczesnego siwienia? Niedobory witamin? Cytuj
Members rebus Napisano 10 Czerwca 2017 Members Napisano 10 Czerwca 2017 Na razie zacząłem stosować Olej kokosowy. jakieś widoczne efekty? Cytuj
Members Lyso_Mi Napisano 11 Lipca 2017 Members Napisano 11 Lipca 2017 Na razie zacząłem stosować Olej kokosowy. jakieś widoczne efekty? ja uzywalem i polecam, mialem wysyp bialych wlosow (jakby bez pigmentu) i po oleju jakby sie to cofnelo (uzywalem ze 2-3 miesiace), tzn. musialem zgolic brode i to co odrastalo zyskiwalo coraz bardziej intensywny kolor; po kilku goleniach bylo ok (ostaly sie tylko jakies pojedyncze bez koloru) Cytuj
Members rebus Napisano 27 Lipca 2017 Members Napisano 27 Lipca 2017 Na razie zacząłem stosować Olej kokosowy. jakieś widoczne efekty? ja uzywalem i polecam, mialem wysyp bialych wlosow (jakby bez pigmentu) i po oleju jakby sie to cofnelo (uzywalem ze 2-3 miesiace), tzn. musialem zgolic brode i to co odrastalo zyskiwalo coraz bardziej intensywny kolor; po kilku goleniach bylo ok (ostaly sie tylko jakies pojedyncze bez koloru) Stosowałeś olej kokosowy na ogoloną twarz, czy jak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi