Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Więc powinno być

Alkohol - 2.5 g czyli 2.5 x 1 / 0,78 = 3,2 ml (za kalkulatorem - 0,78 g to 1 ml)

Gliceryna - 1g czyli 1g x 1 / 1,26 = 0,79 ml (za kalkulatorem - 1,26 g to 1 ml)

Woda - 0,85g czyli 0,85 ml ( za kalkulatorem że 1g to 1ml)

a także 0,15g AHK

Tak powinno być, jakby kogoś interesowało

• Members
Napisano
Z racji tego że etanol podraznia skórę może warto w te miejsce zastosować alkohol cetylowy który ponoć nie podrażnia...

alkohol cetylowy jest rozpuszczalny w tłuszczach

• Members
Napisano

Gliceryna pochodzi z tłuszczy, a mała zawartość wody pewnie nie będzie miała znaczeniu w mieszance alk cetyl / gliceryna lub PG /woda... sprawdzę i dam znać

• Members
Napisano

Co robicie z wodą oczyszczoną po otwarciu ? Mam butelkę 0,5l , użyłem niewielką część- na etykiecie pisze użyć w ciągu 16h, na logikę po tym czasie coś tam może zacząć sobie żyć z powietrza... Do lodówki czy to wyrzucenia?

• Members
Napisano

Romek1 pewnie stosujesz Profab. Kurde powiem szczerze nie zauważyłem tego zalecenia. ZIomu możesz podać producenta tej demineralizowanej lub skąd ją wziąść.

• Members
Napisano

demineralizowana ze stacji Statoil...

Najlepsza by była do injekcji w takich 5/10ml pojemniczkach w aptece.

Bo ta profab to najzwyklejsza woda (kranówa) która została przepuszczona przez filtr odwróconej osmozy, szkoda na to kasę wydawać

• Members
Napisano

Czy KB ma ochronę przed słońcem, ważne szczególnie dla osób które chcą stosować rano i mają długo przebywają na zewnatrz...

• Members
Napisano

tego też nie wiem, takich dokładnych danych nie ma, ale wiadomo ze jak skóra się poci to pojazd będzie spływał, zwłaszcza gdy jest świeżo nałożony

• Members
Napisano
nie mam pojęcia, ale po to masz czapkę, jeśli się boisz wychodzenia z gołą głową, ja się tym nie przejmuje

Czy w składzie jest wit. E bo ponoć odpowiada za ochronę przed UV...

• Members
Napisano
W jakim sensie się nie nadaje ? Krem jak krem, można go stosować w dowolnej porze...

Ja wyglądam źle w posklejanych włosach w teorii można stosować kiedy chcesz, ale ja bym w nim do pracy nie poszedł

• Members
Napisano

Też się zdziwiłem ale nie pozostawia tłustej skóry, prawdopodobnie dałeś mniej oleju z Emu niż 20% ale to tylko moje przypuszczenie

• 2 weeks later...