Members kaVos Napisano 2 Grudnia 2016 Members Napisano 2 Grudnia 2016 Cześć, proste pytanie:Czy golenie głowy na łyso uszkadza cebulki włosów? Innymi słowy, chciałbym golić się na zero, ale nie wiem czy to nie uszkodzi moich włosów, bo nie wykluczam przeszczepu w przyszłości. Cytuj
Members xattic Napisano 2 Grudnia 2016 Members Napisano 2 Grudnia 2016 Cześć, prosta podpowiedź: Czy jak golisz maszynką twarz to uszkadzasz sobie zarost? Cytuj
Members kaVos Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Members Napisano 2 Grudnia 2016 To co mi się wydaje, a co jest naukowo udowodnione to dwie różne sprawy. Czytałem kiedyś coś na ten temat, dlatego pytam. Ktoś wie? Zresztą nawet na tym forum natknąłem się na grafikę, z której wynika że cebulki na głowie, klatce czy brodzie są osadzone na innej głębokości więc byłbym ostrożny z takimi porównaniami. Cytuj
Members sugaar Napisano 2 Grudnia 2016 Members Napisano 2 Grudnia 2016 Czytałem kiedyś coś na ten temat, dlatego pytam. Ktoś wie? Zresztą nawet na tym forum natknąłem się na grafikę, z której wynika że cebulki na głowie, klatce czy brodzie są osadzone na innej głębokości więc byłbym ostrożny z takimi porównaniami. Cebulki masz w skórze, a golisz włosy tylko do poziomu skóry. Zatem nie możesz ich uszkodzić , chyba że zrobisz sobie kuku ( głębokie rozcięcia przy nieumiejętnym goleniu ) .Goląc na zero możesz jedynie osłabić jakościowo włosy, choć jest to cecha osobnicza i zapewne nie u wszystkich występuje ( a jeśli już występuje to zapewne głównie u łysiejących ). Cytuj
Members kaVos Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Members Napisano 3 Grudnia 2016 Goląc na zero możesz jedynie osłabić jakościowo włosy, choć jest to cecha osobnicza i zapewne nie u wszystkich występuje ( a jeśli już występuje to zapewne głównie u łysiejących ). Czy mowa o trwałym osłabieniu, czy chwilowym?Takiej odpowiedzi potrzebowałem, dzięki Cytuj
Members bartl100 Napisano 3 Grudnia 2016 Members Napisano 3 Grudnia 2016 Nic sobie nie uszkodzisz i w ogóle nie ma wpływu to na wlosy nawet jakbyś się brzytwa golil to nic im nie będzie no chyba że wbijesa sobie coś do głowy na centymetr lub więcej wgłąb to możesz je uszkodzic Cytuj
Gość Napisano 11 Grudnia 2016 Napisano 11 Grudnia 2016 jak moze golenie cos oslabiac lub uszkodzic? wrecz przeciwnie wzmacnia wlosy Cytuj
Members r4z3r Napisano 12 Grudnia 2016 Members Napisano 12 Grudnia 2016 jak moze golenie cos oslabiac lub uszkodzic? wrecz przeciwnie wzmacnia wlosyNie wzmacnia, poprostu włos od nasady jest grubszy a przez cięcie ostry, dlatego tak się może wydawać. (Nota bene też nie osłabia) Cytuj 3500 FUE (Dr. Maral) - 2016.08.19 - http://pokonajlysienie.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=2490Avodart - 1x co 2 dni od HTMinoxidil 5% - 2x dziennie od 10.2016
Members Radek Napisano 12 Grudnia 2016 Members Napisano 12 Grudnia 2016 I włosy zgolone są takiej samej długości dlatego może się tak wydawać. Cytuj Fin
Gość Napisano 13 Grudnia 2016 Napisano 13 Grudnia 2016 Mieszki są tak głęboko w skórze, że całe to golenie ma się nijak do nich. Żeby uszkodzić mieszki musiałbyś uszkodził skórę w takim stopniu, że leżałbyś w szpitalu w oczekiwaniu na jej przeszczep. Co innego nawykowe (regularne) i uporczywe szarpanie włosów. To może osłabić mieszki. Ps. Nie mylcie mieszków z cebulkami. Cytuj
Members kowalski92 Napisano 13 Grudnia 2016 Members Napisano 13 Grudnia 2016 Samo uszkodzenie cebulek nie oznacza stałej utraty włosów. Spójrz na to, że depilacja woskiem nie usuwa włosów na stałe a są przecież wyrywane wraz z cebulkami, więc się o to nie martw. Chyba, że tniesz się jak popek to nie mam pojęcia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi