Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Jednym z efektów stosowania minoxa w płynie jest łuszczenie skóry glowy wynikajace z obecnosci PG i alkoholu w mieszance. Walka z tym paskudztwem szamponami przeciwłupieżowymi z keto czy pirytonianem to pomyłka, bo nie ma ono pochodzenia grzybicznego czy drozdzakowego- to konsekwencja niejako chemiczna. Myślę, że jednym z potencjalnych rozwiązań może być odpowiednie natluszczanie, nawilzanie skóry głowy. I tutaj pytanie:

Czym najlepiej sprobowac nawilzac skore glowy? Macie jakies doswiadczenia, propozycje, ktore bylyby neutralne przy androgenowce?

Napisano

Emu oil pomaga przy tego typu przypadkach. Mialem podobnie przy stemoxie od garniera, lupiez i luszczenie sie skory. Po dodaniu emu i stosowania go 3-5 x na tydzien problem jak reka odjal. Musisz tez uwazac jakie szampony stosujesz. Keto 2-3 x na tydzien nie czesciej. Do codziennego mycia jakis lagodny w uk, stosuje babydream dla dzieci, super jest w pl tez w rosmanie jest cos podobnego i stosowalem lata temu, ale nazwy juz nie pamietam xD

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano

Emu oil nie pomógł mi - on raczej chwilowo natłuszcza niż uelastycznia, czy nawilża - nawadnia skórę. Gdzieś widziałem dobre recenzje na temat stosowania oleju kokosowego w przypadku suchej skóry - masz/macie jakiesz obserwacje na ten temat- moze jeszcze cos innego?

Ps

Uscislajac to bedzie reakcja na PG - alkohol mogę wyłączyć, bo stosowałem wcierki na alkoholach- i nie miałem podobnych reakcji skórnych.

Napisano

W jaki sposob stosowales ten emu oil? Jak czesto i kiedy go nakladales? Jak dlugo trzymales, kiedy zmywales? Jaka przerwa miedzy nim a stosowaniem minoxa?

Olej kokosowy gdzies o uszy mi sie obilo, ze wysusza. Nie stosowalem i nie mam doswiadczenia wiec nie pomoge.

Natomiast czytalem , ze olejek rycynowy w polaczeniu z emu dziala jeszcze lepiej w tej kwestii plus nawet ma sie tam cos do odrostow, wiec moze warto sie zainteresowac.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano

Emu nakladam codziennie i nie zmywam - to sie wchlania- glowe myje raz na dobe. Wieczorowego minoxa klade ok 6 godzin po aplikacji emu.

Olej rycynowy ma wlaściwości wysuszające i tylko nasili problem suchej skóry.

Napisano

Mogles sobie "zaszkodzic" tym, ze nie myles glowy przed uzyciem minoxa a majac wciaz na sobie emu. Zrob tak:

Uzywaj emu 3-5 x tygodniu na godzine przed prysznicem, po umyciu glowy i wysuszeniu naloz minox.

Olej rycynowy nie solo, ale zmieszany z emu jak cos.

Jakiego emu uzywales- to tez bardzo istotne... ?

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano

Ale co mam zmywac:) Mam bardzo krotkie wlosy i niewielka ilosc emu wchlania sie w calosci- nie mam tłustego filmu, wedlug zasady jest to absorbowane przez skore, nie zatyka porów i nie blokuje transportu innych srodkow. Byc moze masz dlugie włosy i pakujesz tego od serca i wtedy bedziesz mial taki problem; przy krotkich wlosach (5 mm) emu jest absorbowane niemalze w kilkanascie minut - zrob test na ręce:)

Uzywam go codziennie - nie ma wytycznych do jego stosowania - luzne porady dotyczace stanow zapalnych sugeruja, zeby stosowac go kilka razy dziennie. Nie wiem skąd wymyśliles sobie 3-5:).

Uzywam Emu Oil ze Swansona 100% Pure Emu Oil 4 fl oz.

Olej rycynowy z emu również ma właściwości wysuszające. - testowane

Napisano

Czesciej stosowane emu powodowalo u mnie uboki w kolejnosc, emu-cb-minox...

3-5 x w tyg w kolejnosci jaka Ci opisalem nie powoduje ubokow i likwiduje moj problem ze stemoxem.

W takim razie nie mam pomyslow, moze minox podraznia Ci skore tak mocno, ze nic nie pomoze. Przetestuj na sobie jeszcze minox pianke/zel/krem/liposomy moze to cos pomoze.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano

Kupilem rezerwowo pianke. Sprawdzę jeszcze kokosy, a jak nie to piana. W pierwszej wersji bede sie bawil naprzemiennie - w nocy płyn , rano piana - czasem niby to pomagało skórze - mam nadzieję, że bez negatywnych konsekwencji w kontekście dozowania i działania minoxa.