Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Zakładam temat po przeszukaniu neta.

Otóż nie należę do chorowitych osób. Tak naprawdę w ciągu życia byłem u lekarza parę razy jeszcze w okresie podstawówki.

Od dwóch lat zauważam utrzymujący się stan przerzedzenia włosów w obrębie korony i delikatnie na kantach skroniowych. Mam nadzieję przywrócić gęstość w tych obszarach, bo doszedłem samą dietą do zahamowania tego procesu. Interesuje mnie u jakiego lekarza dostanę receptę na Avodart, czy inny zamiennik z dutasterydem w składzie. Czy wystarczy, że zapiszę się do zwykłego rodzinnego lekarza i ten wypisze mi receptę? A może powinienem iść do jakieś androloga? Trychologowie to zwykle jacyś goście po kursie, więc pewnie nie mają uprawnień do wypisywania recept.

Tak więc panowie, który lekarz wypisze mi taką receptę?

Napisano

Prawidłowo dermatolog po konsultacji urologicznej. Raz się spotkałem, że ktoś to tak załatwiał.

W praktyce najlepiej załatwiać u ogarniętego lekarza rodzinnego (nie każdy jest ogarnięty i niektórzy odmawiają) albo po prostu kupić gdzieś w necie.

PS. Trycholog nie jest lekarzem lecz specjalistą d/s kosmetyki, więc co do zasady nie może przepisywać żadnych recept. Chyba, że ktoś jest trychologiem i np dermatologiem równocześnie.

• Members
Napisano

Bardzo mi pomogłeś. Dzięki Lion. W takim razie poszukam jakiegoś ogarniętego rodzinnego. Avodart owszem, można kupić w sieci, ale za dwukrotność kwoty, jaką wydasz wykupując lek z receptą. Udanego dnia wszystkim.

Napisano

Ja swego czasu kupowałem tu:

https://www.alldaychemist.com/dutas.html

było tanio i dobrze. Ale później przestali wysyłać do Polski, a pośrednio przez inne kraje było sporo zabawy (trzeba było znaleźć kogoś od re-wysyłki).

Więc zacząłem kupować na http://magicpharma.com/ , gdzie było drożej (choć sklep niezawodny), ale później strona zniknęła

Teraz nie stosuję już fina, duta, fluta, itp. więc nie wiem gdzie obecnie można kupić.

Oczywiście jak znajdziesz ogarniętego lekarza rodzinnego i cena oryginalnego Avodartu ci odpowiada, to nie masz co się bawić.