Members primrose Napisano 25 Czerwca 2017 Members Napisano 25 Czerwca 2017 Hej! Jakie badania polecacie zrobić przy wypadaniu włosów? Chciałabym mieć jakiś punkt wyjścia, bo mam już dość próbowania różnych szamponów i wcierek. Cytuj
Members Merida Napisano 25 Czerwca 2017 Members Napisano 25 Czerwca 2017 Sprawdź sprawdzając poziom żelaza, ferrytyny czy TSH w celu wykluczenia problemów z tarczycą. Łysienie może być też efektem niedoboru określonych składników odżywczych (np. żelaza) lub chorób skóry. Ale przede wszystkim, to zacznij leczenie pod kierunkiem specjalisty, on najlepiej oceni wyniki. Cytuj
Members sardynka Napisano 23 Października 2017 Members Napisano 23 Października 2017 Najlepiej byłoby skorzystać z podpowiedzi trychologa, jeśli akurat przyjmuje u was w mieście. Mi pomogły zrobienie badan krwi, tych podstawowych i RSH. Par rzeczy sie wyjaśniło. Ja na swoje wypadające włosy brałam Biotebal prze dwa miesiące i u mnie wypadanie włosów się zatrzymało. Cytuj
Gość Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Hej! Jakie badania polecacie zrobić przy wypadaniu włosów? Chciałabym mieć jakiś punkt wyjścia, bo mam już dość próbowania różnych szamponów i wcierek. 1. Przede wszystkim zrób hormony, w tym hormony tarczycy. U kobiet, jak pamiętam z forów, często problemem była tarczyca lub zespół policystycznych jajników (PCOS).Inne badania to np trichogram, żelazo oraz ferrytyna (robi się te 2 zawsze razem), czy niedobór/nadmiar innych składników mineralnych - szczegóły tutaj Badania pomocne w ustaleniu przyczyny łysienia 2. Żadne ziółka i szampony nie pomogą - to jest strata pieniędzy i jeden wielki oszukańczy rynek. 3. Trycholog nie jest lekarzem, a tym samym nie ma dostępu do prawdziwych leków (np antyandrogenów). Cytuj
Members karolka Napisano 6 Listopada 2017 Members Napisano 6 Listopada 2017 Witam odswiezam watek:) Przede wszystkim robimy badania takie jak: hormony tarczycy(TSH,FT3, FT4), antyTPO, antyTG,LH,FSH,Testosteron,Kortyzol,Androstendion,Progesteron,DHEAs,Mg,Fe,FerrytynaB12,kwas foliowy i wit.D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi