Members Petro Napisano 26 Czerwca 2017 Members Napisano 26 Czerwca 2017 Witam wszystkich po przerwie od forum! Ciekawi mnie Wasze zdanie w kwestii sensu wykonania zabiegu polegającego na przygotowaniu osocza bogatopłytkowego z własnej krwi pacjenta. W tym celu pobierana jest krew, która poddawana jest odwirowaniu w specjalnej wirówce. Ceny zabiegów wahają się do kilkuset złotych do nawet 2500 zł, natomiast optymalny zabieg to rejony 1200- 1500 zł (tak przynajmniej twierdzi lekarz, z którym rozmawiałem). Lekarz, w którego klinice rozważam ten zabieg uważa, że jest to rzecz rewolucyjna i rewelacyjna. Pytanie czy tak w rzeczywistości jest. Czy jest może ktoś na forum, kto miał wykonywany ten zabieg? Jakie są przeciwwskazania? Jakie efekty? Czy gra warta świeczki? Cytuj
Members Radek Napisano 26 Czerwca 2017 Members Napisano 26 Czerwca 2017 Nie jest żadną rewolucją. W wielu klinikach dodają to jako gratis do przeszczepu włosów. Cytuj Fin
Members Petro Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Members Napisano 26 Czerwca 2017 Zatem czy w kontekście wysokiej ceny zabiegu ma on w ogóle sens, a jeśli tak to w jakich przypadkach ma on sens oraz na jakie efekty można liczyć, a o jakich należy raczej zapomnieć? 1200- 1500 zł to duże pieniądze, pytanie zatem czy warto. A może ktoś z forumowiczów ten zabieg miał wykonywany? Cytuj
Members paulaner Napisano 26 Czerwca 2017 Members Napisano 26 Czerwca 2017 Mial kolega jura przy okazji przeszczepu. Jego tenat jest w leczeniu chirurgicznym Cytuj
Members Radek Napisano 26 Czerwca 2017 Members Napisano 26 Czerwca 2017 Ja bym za to tyle kasy na pewno nie dał. Cytuj Fin
Members Petro Napisano 16 Marca 2018 Autor Members Napisano 16 Marca 2018 Czy ktoś może w ostatnim czasie poddał się temu zabiegowi? Wrażenia? Efekty? Cytuj
Members gorgiew Napisano 16 Marca 2018 Members Napisano 16 Marca 2018 Mija rok od mojego zabiegu. Nie widzę poprawy, ale może dlatego, że kosztował mnie jedynie 300zł, a nie 1200. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi