Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam, mam przerzedzone włosy na górze głowy. Nie jest źle, mam wrażenie, że wlosy są troche osłabione, nie widzę też żeby po myciu zostawało ich dużo w wannie ale chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś preparat blokujący wypadanie włosów i stymulujący chociaż delikatne zagęszczenie? Nie ukrywam, że zależy mi na konkretnej odpowiedzi bo troche nie daje mi to spokoju. Z góry dziękuje za pomoc

• Members
Napisano

Czytałem już od dłuższego czasu, ale często się pojawiają wzmianki o tym, że w młodym wieku lepiej niektórych rzeczy nie stosować i jestem troche omotany. Nie wiem na co się zdecydować dlatego zwracam się o pomoc kogoś bardziej doświadczonego i obeznanego w temacie.

Napisano

Jako młody to spróbuj kombo: Vichy Neogenic (Stemoxidine) + Eucapil (fluridil). Jedno rano, drugie wieczorem.

Ew możesz Fluridil zastąpić Spironolaktonem 2% (we wcierce, nie w tabletkach) lub Proxiphenem (zawiera spironolakton).

Dorzuć też szampon z ketokonazolem (Nizoral, Zoxin), który zostawiaj po umyciu na głowie (na np 5 minut) oraz biotynę 2500 lub 5000 mcg (witamina do łykania).

Biotynę kupisz w Puritan'ie lub ze Swanson Vitamins.

To są bezpieczne rzeczy, a na pewno pomagają zachować włosy.

Natomiast jak chcesz włosy wzmocnić, stymulować, pobudzić do odrostu to minoxidil 2 lub 5% (Alopexy, Loxon, Piloxidil, Kirkland, Rogaine) lub coś bardziej kompletnego - np Spectral DNC.

• Members
Napisano

Czyli rozumiem, że bez użycia minoxidilu stosując jedynie tamte wyżej wymienione środki nie ma szans na jakiekolwiek zagęszczenie? Mam troche obawy przed jego używaniem z tego względu, że chodzę jeszcze do szkoły a sporo czytałem na temat tego, że po minoxie potrafią lecieć włosy a nie ukrywam, że troche się tego obawiam.

Napisano

Sam minox nie ma sensu przy łysieniu dziedziczym.

A co ww. środków to one są przede wszystkim na utrzymanie.

W praktyce jednak po roku czasu może nastąpić jakaś poprawa.

Nikt ci nie powie jak będzie, dopóki nie spróbujesz. Bo co przypadek to inna historia.

• Members
Napisano

Co do łysienia dziedzicznego to nie wiem czy akurat w tym przypadku to jest to. Bo w rodzinie ani ze strony ojca ani matki nie ma nikogo kto by łysiał. Ale spróbuję, mam nadzieje, że to przyniesie jakiekolwiek skutki..

Napisano

Jak nie wiesz co, to się w ogóle nie zbieraj za jakiekolwiek leczenie.

Najpierw ustal przyczynę a potem przeciwdziałanie, a nie odwrotnie.

A gdyby okazało się że to np tarczyca, albo brak żelaza lub inny niedobór spowodowany złą dietą ?

Wtedy próbując leczyć być może jeszcze bardziej sobie spierdolisz.

• Members
Napisano

Skoro już mowa o Ecapilu, to masz info gdzie go można kupić ?

Spectral DNC- czy nanoxidil ma mniej skutków ubocznych od minoxa ? Mam tu na myśli serce, a nie jakieś podrażnienia.

Pozdrawiam