Members amd Napisano 29 Listopada 2017 Members Napisano 29 Listopada 2017 Czy 3-4 tyg po zabiegu fue jest się czym przejmować -mma, Bjj itp?Można bezpiecznie trenować ? Lekarz mówił ze po miesiącu można wrócić do pełnej aktywności fizycznej/sportowej ale ww sporty są dość specyficzne jesli chodzi o "tarzanie się " po macie stad moje pytanie Cytuj
Members Behaviorakles Napisano 29 Listopada 2017 Members Napisano 29 Listopada 2017 Ja bym nie ryzykował mimo wszystko przez conajmniej 2-3 miesiące po. Cytuj
Members amd Napisano 29 Listopada 2017 Autor Members Napisano 29 Listopada 2017 Ja bym nie ryzykował mimo wszystko przez conajmniej 2-3 miesiące po.Tak się zastanawiam czy 2 bądź 3 miesiące powod. Ze obszar dawczy jest mniej narażony na uszkodzenia;czy po 2,3 miesiącu obszar biorczy jest bardziej wygojony?Na ta chwile w takim razie skupie się nad aspektami siłowymi czyli trening siłowy /wytrzymałościowy; ewentualnie za miesiąc techniczny-jeszcze bez walk, a po 3 miesiącu petarda Cytuj
Members Radek Napisano 30 Listopada 2017 Members Napisano 30 Listopada 2017 Po 3 miesiącach to na 100 % wszystko możesz robić. Cytuj Fin
Members czekan Napisano 30 Listopada 2017 Members Napisano 30 Listopada 2017 Ja siłke odstawiłem na 2 msc. Trenig bez obciązeń (pompki, drązek etc) zaczałem po 3 tyg. Zauważyłem że obczar biorczy nie poci sie. Po np. bieganiu mam głowe mokrą ale na obszarze biorczym nie ma kropli potu, a jestem juz >1.5 msc po. Cytuj
Members wrobel Napisano 30 Listopada 2017 Members Napisano 30 Listopada 2017 Ja uważam, że na miejsce biorcze trzeba uważać cały czas do roku. Nie mówię tutaj o rezygnowaniu ze wszystkiego ale napewno nie narażać na uszkodzenia mechaniczne, oparzenia słoneczne, uderzenia centralne w te miejsca itp. Także wszystko z głową. Co się dzieje w sportach walk wystarczy spojrzeć na uszy zawodników. Także ja bym był ostrożny z tym tarzaniem się po macie w miejscu gdzie miałeś przeszczep ale zrobisz jak będziesz uważał. Co do potu to wydaje mi się, że ma to coś wspólnego z uszkodzeniem jakiś nerwów, które się regenerują z czasem. Ja np. nadal nie mam czucia w miejscu biorczym, tzn mam ale bardzo słabe, w donorze już jest normalnie. Czytałem opinie lekarzy, że czucie może wracać długie miesiące, więc należy zakładać, że do tego czasu, do którego wszystko już nie jest jak należy (czucie, odrost) to należy na te miejsca uważać bo coś nadal tam ... dochodzi do siebie. Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Rekomendowane odpowiedzi